Изненадващо ли е лицето на успешния българин?

Мая Цанева и Татяна Миткова пред Bloomberg TV Bulgaria
24 окт 2017 22:30, Екип на Bloomberg
14
Изненадващо ли е лицето на успешния българин?
Снимка: freeimages.com

Идеята за книга, която да събере историите на успели българи, се появи преди 2 години чрез онлайн списанието „Амбиция“ на Иван Белчев, в което всеки месец се описваха около 20 истории на българи от различни точки на света. Идеята е да се покаже техният живот и това, как постигат успеха си. А критерият за успех са не само парите, а как те постигат мечтите си.

Това разказа в ефира на Bloomberg TV Bulgaria авторът на книгата „Вдъхновяващи истории на успели българи“ Мая Цанева. Гост в студиото бе и един от разработчиците на проекта ClaimCоmpass, приложение, помагащо на клиентите на авиокомпаниите да получат обезщетение в случай на отложен или закъснял полет – Татяна Миткова.

Най-силното нещо, което обединява хората, за които е разказано в книгата, е това, че работят за голямата си цел. Има много различни типажи – спортисти, пътешенственици и т.н. Общото между тях е именно, че обичат това, което правят, каза на свой ред Татяна Миткова.

„Идеята е, че успехът е възможен, независимо от това, към какво се стреми масата. Когато имаш цел, която следваш неуморно, нещата се получават. Пътят към успеха е много различен и не е нужно да бъде утъпканият път, който другите следват“, коментира Цанева.

В продължението на разговора темата бе разгледане пространно, както и бяха дадени подробности около развитието на проекта ClaimCompass. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 - Да, имаме Майли с няколко стотин хиляди изключително успешни български граждани тогава ...
13
1
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Най големия успех е да дадеш продължение на живота получен от майка ти и баща ти,всичко останало са глупости.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз сега обядвах и съм щаслив и до вечеря мога да се нарека успял
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мързеланкивците знаят само, как да завиждат.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо нека се разберем какво е успех. Защото за един е успех да има много пари, за друг да открие лекарство за тежка болест, за трети да покори Еверест... и когато постигне целта си всеки от тях се чувства успял без значение дали това го прави богат и известен или не.
9
1
 
10
 
! Отговори
Успял тинти ри минти преди 1 година
Във всяко богатство и във всяка власт има престъпление.... Отдавна е доказано ,че хората стремящи се към постове да са над другите са с психика близо до психопата
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко Кратуната...
7
1
 
4
 
! Отговори
23 преди 1 година
До добре де

и аз ще дам един делян добрев
6
10
 
7
 
! Отговори
Тр преди 1 година
Не е изненадващо. Дразнещо е. Хората не могат да повярват, че някой е направил нещо повече от тях. Винаги, всеки успех, се вижда, като някакво перчене и пъчене. АКо някой е малко по-кадърен, то той се прави на умен. Ако някои изглежда по-добре, то той е "префарцунен". Ако някой изкарва с 5 лева повече, то той е изетник и крадец.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1

Народът ни умее да се произнася напълно неадекватно, само за неща, като изобщо ги вади от кнотекста, но когато трябва да предяви искания и мнение, по наложащи въпроси, той е някак си скопен и неспособен да продума. Когато израствах, роднини и приятели ми казвахаа "Браво, мойто момче, учи и ще сполучиш". Учих и сполучих и от същите чувам "Ееее, не се накраде и ти бе", или "С мафията ли си бе, момче" .
Нито крада, нито съм мафиот. Търговец съм. Ама разказа за казана си важи.
4
3
 
15
 
! Отговори
добре де преди 1 година
Ще ви дам за пример Делян Пеевски!Хайде почвайте с положителните коментари!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо?Хората,ако уважават един достоен човек,положителните коментари,ще са винаги повече!!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако пуснат името/лицето на който и да е успял българин тук, не му завиждам за коментарите, които ще последват. Примери има много.
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я пуснете в сайта лицето на един успял Българин ,па народа нека се произнесе!Без да триете коментари,обаче!!