Какви са плодовете на санкциите срещу Русия?

Експертът Георги Минчев пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 25 окт 2017 22:33 | 25 окт 2017 22:33, Екип на Bloomberg
72
Какви са плодовете на санкциите срещу Русия?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Живеем в изключително интересно и динамично време. Руската икономика не просто понесе загуби от санкциите. Тя не просто издържа на тези загуби, но успя да преодолее кризата, която не беше основно предизвикана от санкциите.

Те обаче бяха удобен повод за руското правителство да оправдае и собствените си недостатъци и грешки, натрупани през годините. Това каза Георги Минчев от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП), в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира вероятността да отпаднат някои от санкциите към Русия от страна на Европейския съюз и какви са търговските перспективи. Разговорът засегна и темата за санкциите, които САЩ наложи на Руската федерация.

"Съдбата и развитието на тази система за ограничителни мерки показа по недвусмислен начин изключително дълбокия характер на интеграция на отделните страни в единния механизъм на глобалната икономика. Този факт ограничи в значителна степен най-пламенните поддръжници на идеята за всеобхватни, жестоки санкции, контрасанкции, тотални забрани и т.н. Няма правителство в света, което да може да поддържа подобна политика".

Когато започна да се дискутира темата за санкциите срещу Русия на политическо ниво, най-авторитетните асоциации на бизнеса, както в Европа, така и в САЩ, изразиха ясно принципно становище, че са против тези мерки, каза гостът. "Нямаше политически пристрастия и опити за въздействие на политиците с политически цели, което прави чест на тези организации".

"България не е страна, която съдейства за ожесточаването на санкциите срещу Русия".

Как са реагирали българските бизнес организации на ограничителните мерки? Опровергаха ли санкциите тезата, изказана от Обама, че руската "икономика е разбита и пренебрежима" на фона на световната? Кои са асиметричните контраудари, които понасят санкциониращите страни? До къде се простира непознаването на руската икономика в България и по света? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плодовете са развалено, но пак ни натрапват да ги ядем.
42
3
 
1
 
! Отговори
жоро преди 6 години
До Анонимен От вас ги откраднаха(всичко,което си описал)наследниците на БКП(БСП,ГЕРБ,ДПСи други),които трябваше да избесите през 1989г.Сега си сърбайте попарата и не се жалете.
41
5
 
1
 
! Отговори
жоро преди 6 години
До *** Какво правиш още тука.Чемодан,вокзал и там.Успех.
40
2
 
1
 
! Отговори
жоро преди 6 години
До Анонимен 38 Дай да ги удвоим тогава-все ми изглежда,че имат нужда.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Русия е северноазиатска част на Китай"И кога те осени тази гениална мисъл?
38
0
 
7
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
до 37че те руснаците са си на нашето черноморие поне от 5 години, ти сега ли се светна бе....дървен философ
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както каза премиерът на Русия Д.Медведев, санкциите са им само от полза. Тъй че ,кво толкова ?
36
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкците са за да се ограничи руската агресия над други европейски страни за вбъдеще. Утре руснаците като решат че българското черноморие е тяхно, ще ревете към ес и сащ да помогнат нали? Санкците не са приятни за никой но са мирен начин да се спре режима на путин да разпалва войни е европа.
35
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А господина си е на издръжка на Москва и трябва да си изкарва заплата
34
27
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ми плодовете са полупразни магазини и скъпи стоки. Най-скъпи са вносните стоки поради "дефицит", както се изразяват руснаците. Тая дума съм я запомнил още от времето на СССР - когато бях там, всичко беше "дефицит". Включително такива стоки като дамски червила и аудиокасети!
33
46
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите в Русия били високи, а народа пие одеколони, лосиони за вана и антифриз, Боярищник... защото нямат пари да си купят водка!Щом си плащаме можем да купуваме горива от всякъде, руското гориво е даже по-скъпо за нас!Русия изобщо не ни е нужна, само беди и робство, изостаналост и кражби ни е донесла!Далеч от Русия живеят по-добре - ЕС, САЩ, Канада, Австралия...Куба, С.Корея, Венецуела - приятелите на Русия :)))
32
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% от пишещите в тази статия са тоалетните хартии от НПО.
31
14
 
37
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Глупости - какво направиха санкциите на Русия - Нищо. Ние да му мислим, че няма кой да ни взима скапаните консерви и кисело вино. От къде взимаме газ?. Газовия хъб от къде взима газ? Ало , приземете се и вижте, че Европейците Ви дават да ядете храни второ качество , а вие се радвате. Приземете се бе хора, имало санкции срещу Русия, да сте ходили през последните месеци да видите как живеят. Заплатите са им по-високи от нашите. Забравяте, че Русия има всичко и е затворена икономика.
30
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #34Вие вероятно сте от щастливите потребители на американски бензин и втечнен газ :-) :-) :-)
29
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От нас откраднаха, ВиК, Енергото, златото, четири ядрени блока, ама вие за руския се дръжте :-)
28
14
 
27
 
! Отговори
Реално..... преди 6 години
Плодовете от санкциите ги берем ние--едни такива четвъртити....
27
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не внасяме от Русия.Нищо не искат да изнасят за руския пазар нашите търговци, защото Русия предпочита да купува стоки от Азия или Западна Европа.А и ние изнасяме за ЕС понеже плащат повече!Всеки се бори за пазара на ЕС.
26
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ваше място бих се вайкал за България, ограбвана и обезбългарявана. Но за това не ви се плаща, нали:-)
25
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рисия е северноазиатска част на Китай.
24
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #26В празната ти главица, не минава ли мисълта, че бихме могли да изнасяме продуция за Русия. Щото, така или иначе внасяме.

Спонсорирани публикации