Какви са плодовете на санкциите срещу Русия?

Експертът Георги Минчев пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 25 окт 2017 22:33 | 25 окт 2017 22:33, Екип на Bloomberg
72
Какви са плодовете на санкциите срещу Русия?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Живеем в изключително интересно и динамично време. Руската икономика не просто понесе загуби от санкциите. Тя не просто издържа на тези загуби, но успя да преодолее кризата, която не беше основно предизвикана от санкциите.

Те обаче бяха удобен повод за руското правителство да оправдае и собствените си недостатъци и грешки, натрупани през годините. Това каза Георги Минчев от Българо-руската търговско-промишлена палата (БРТПП), в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира вероятността да отпаднат някои от санкциите към Русия от страна на Европейския съюз и какви са търговските перспективи. Разговорът засегна и темата за санкциите, които САЩ наложи на Руската федерация.

"Съдбата и развитието на тази система за ограничителни мерки показа по недвусмислен начин изключително дълбокия характер на интеграция на отделните страни в единния механизъм на глобалната икономика. Този факт ограничи в значителна степен най-пламенните поддръжници на идеята за всеобхватни, жестоки санкции, контрасанкции, тотални забрани и т.н. Няма правителство в света, което да може да поддържа подобна политика".

Когато започна да се дискутира темата за санкциите срещу Русия на политическо ниво, най-авторитетните асоциации на бизнеса, както в Европа, така и в САЩ, изразиха ясно принципно становище, че са против тези мерки, каза гостът. "Нямаше политически пристрастия и опити за въздействие на политиците с политически цели, което прави чест на тези организации".

"България не е страна, която съдейства за ожесточаването на санкциите срещу Русия".

Как са реагирали българските бизнес организации на ограничителните мерки? Опровергаха ли санкциите тезата, изказана от Обама, че руската "икономика е разбита и пренебрежима" на фона на световната? Кои са асиметричните контраудари, които понасят санкциониращите страни? До къде се простира непознаването на руската икономика в България и по света? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За крадците се полагат наказания.Кремъл открадна Крим... значи заслужава санкции!
22
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом на Русия не и пречат санкциите защо тогава Радев където и да отиде все за сваляне на санкциите към Русия говори ?!?!Уж български президент, ама на заплата в Кремъл ;)
21
31
 
16
 
! Отговори
Русия ли ...?! преди 6 години
С Македония имаме по-голям стокооборот отколкото с Русия !Изобщо не ни е нужна Русия!Закривай и руските посолства, за какво са ни?!Русия купуваше от нас само заради СИВ, сега не внася нищо от България.На нас нищо руско не ни е нужно, можем от други да го купуваме.Газ ползваме малко, а и Русия ни я продава много по-скъпо, отколкото на другите.
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най готинаа и наи развита и уграмотена и нее верно че е зле наи добре е от всички и руснаците спреха да пият наи големите трезвеници станаа ама не че немат пари ами просто си живеят природо съобразно
19
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе русия е вундеркин и със санкции и без все се развива ама по нищо не си личи само реват че са добре без никои да го интересува
18
29
 
12
 
! Отговори
Сталин преди 6 години
Санкции до дупка , докато не започнат да ядат торф и шишарки , а като им свършат да се самоизядат....
17
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като на Нинова работата-загубиха катастрофално изборите, но всъщност били спечелили хехе
16
14
 
19
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Експерт, колко да е експерт?Щом не знае , че санкции срещу руската федерация няма. А само срещу конкретни хора и фирми.И сите пишман експерти, платени от москва се скъсват да обясняват колко им е гот на москалите със санкции и колко страда европейския съюз от тяхЧе щом са толкоз цъфнали и вързали и щом толкова са полезни санкциите за москалската икономика, би следвало да молят за още санкции, а не да реват нон стоп по медии
15
6
 
16
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Да. Знае се. И докога ще им се играе по свирката на краварите!? Искат всички да работят за тях! Европа да губи от санкции пък те да си продават с подставени фирми стоките!? И пак да печелят!
14
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкциите показаха на Русия на кой не може да се разчита, и кой няма суверенитет и кой е жалка пионка на хамерика. Санкциите сближиха и сплотиха важната геополитическа връзка между Русия и Китай. Санкциите ще излязат от джобовете на такива като нас, както винаги става. Русия ще се оправи, ние ще си останем канала на една колония.
13
9
 
23
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Атлантиците първо измислиха ''пророчеството'', че 6 месеца след налагането на санкциите Русия ще обяви фалит руснаците ще вдигнат майдан и ще обесят Путин на Червения площад - ''пророчеството'' им не им се сбъдна и след това измислиха второ ''пророчество'' - задокеанските *** със шистовата си революция ще смъкнат цената на барел нeфт до 10$ и Русия ще фалира - и това ''пророчество'' не им се сбъдна и измислиха трето пророчество - тази година резервите на Русия ще свършат и тя ще фалира!
12
4
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Това се знае отдавна
11
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин разви икономиката и Русия беше в подем. Отношенията и с Европа се затопляха и развиваха. Тогава ЦРУ спретна украинският майдан и войната в Сирия с цел да отреже приходите от газта в руския бюджет. Тръбата през Сирия трябваше да захрани Европа и да замести Русия.Истината от край време е че САЩ умират от страх когато Русия и Европа влизат в съюз,главно с Германия! Това ще означава край на американската хегемония. Дори ВСВ е заговор за да раздалечат тези два народа. Мислете!!!
10
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
плодовете са хаос, подмолно диктуван от Вова в целия свят срещу западния свят и ценности, тотален хаос
9
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сорозтутките им падат опорните точки една по една. вече не им останаха лъжи. накрая ще има и възмездие
8
45
 
17
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Да връщат Крим тея, да се изтеглят от донбас и санкците ще паднат.Толкова е лесно и справедливо.
7
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още санкций нека рашките просперират пожелавам им да достигнали стандарта на живот на Либерия за сега са малко под Нигериския
6
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Xа-ха -ха !Правят се на хамави рашките . Ти го плюеш ,а той казва " дъжд вали" .
5
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Djo вие рашките и домати не пройзвеждате аре бягай да дадеш няколко леки Олги на Ердо белким ви даде некой домат
4
8
 
36
 
! Отговори
:):) преди 6 години
събудиха си и науката и проузводството, приказката за неволята не е случайна