Какво спъва инвеститорите да влагат в България?

Страната е малка и не е много прозрачна, коментира експерт
Обновена: 27 окт 2017 22:33 | 27 окт 2017 22:25, Екип на Bloomberg
34
Какво спъва инвеститорите да влагат в България?

Това, което спъва инвеститорите към България, е липсата на прозрачност. Те искат пазар със стриктен контрол върху планирането, прозрачност върху собствеността и разбира се никаква корупция.

Това каза проф. Андрю Баум от Оксфордския университет в интервю за Bloomberg TV Bulgaria.

Той бе ключов гост лектор на Четвъртия професионален празник на брокерите и агентите на недвижими имоти „Inspire to Higher“, който събира на едно място в София на 27 октомври, днес, експертите в сектора. Тази година събитието се провежда под мотото „Брокерът на бъдещето от голямата игра до малкия инвеститор“.

„България все още не е основна част на инвестициите в Европа. Има два проблема - тя е малка страна и не е много прозрачна”.

Той посочи, че е възможно Брекзит да оттегли много от средствата от Великобритания и да ги насочи към ЕС.

По думите му вследствие може би повече средства ще започнат да идват в България.

„Вече работим върху идеята за регионален фонд, който ще инвестира в София. В този фонд ще инвестират главно австрийци и германци, защото при тях цените са много високи“.

Проф. Баум смята, че България трябва да бъде маркетирана като дестинация за бизнес с недвижими имоти като част от Югоизточна Европа.

Що се отнася до блокчейн технологиите и недвижимите имоти, той коментира, че криптовалутите са най-добри, когато местните валути са слаби.

Вижте повече във видеото!


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То има желаещи да инвестират у нас, ама ако може без да дават заплати и да им се работи по 12 часа. Иначе не сме изгодни! Интересно ми е, кой ще си купи имот тук от чужбина и ще се тъпче с най-нискокачествената храна внасяна от Европа и ще рискува да е обран още на първия ден? Англичаните и руснаците избягаха ще се радвам брокерите да доведат нови шарани!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо от както на власт дойде мутро-милиционерската банда инвестициите непрекъснато намаляват? Те в БГ могат да залъгват просточата, че са № но белите хора, хората с пари няма как да подведат с евтина пропаганда. В Румъния е и Майкрософт, Самсунг, Форд, Рено, Лърпул, Персил и стотици други крупни инвеститори, а при нас няма никой от този ранг.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индустрия, производство и повишаване на покупателната способност на хората- това е проблемът. Това нямаме.
Не ни трябват брокери на имоти!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви недвижими имоти?
Кой ще ги купува- чужденците? Щото българите нямат пари. Ще разпродаваме страната на чужденци. Е, и? Еднократна инвестиция, плаща жилище и до там.
Каква е ползата за Бг- данък сгради и такса смет веднъж годишно.
Моля, някой да ми обясни- каква е ползата от такава инвестиция в дългосрочен план? Работни места ли осигурява, заплати, пълни хазната с данъци, повишава покупателната способност на хората или подобрява жизнения стандарт?
Освен да даде имота под наем, друго няма.
19
1
 
15
 
! Отговори
Ама вие сИриозно ли? преди 1 година
Шуробаджанащина и рушветчийство.
18
2
 
6
 
! Отговори
WYPROS преди 1 година
Тази Новина е малко противоречаща на Здравия Разум - Планиране , Прозрачност и Закони .Това нещо го имаше по време на Соца и Бай Тошо ?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се издържат партийците?
От фабрикантите.
Инъче корупция нямааа
И заплатите са такива.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията. И крадливостта.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с фабрики не става.
Трябва и работници.
Такива няма .
За без пари ако може.
14
1
 
19
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Както често се изказва един колега от форума:"Защо ревете? Сега тоалетна хартия и банани има на всякъде, нали това искахте?".
............
А сега-сериозно.Преди години един умен човек, професор, бизнесмен, ми каза:
"Всичко в нашата страна е така организирано, че на 3-тия, най късно на 6-тия месец да си фалирал или да си се отказал, ако спазваш всички правила и изисквания, наложени отгоре.А ако съществуваш след 6 месеца, или си финансов престъпник, или си платил на когото трябва!".
13
2
 
22
 
! Отговори
Морски преди 1 година
Спъва ги мутрата Борисов и цялото крадливо племе от ГЕРБ.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха,...започнете бизнес и вземе ,че потръгне ,все ще се появи някой съсед бивш или настоящ данъчен или полицай,или съдия който ще ви забележи и ще направи всичко възможно да ви го вземе!
11
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ама кои ще доиде в тази просташка територия кьдето нищо не е в ред
10
0
 
21
 
! Отговори
ЗзЗ преди 1 година
Правиш мърсни пари, изнасяш ги към офшорна сметка, използваш ги за да регистрираш и финансираш фирма в Австрия и от там ги "инвестираш" изпрани пак в България. Честито - вече си "чуждестранен инвеститор".
За вас не знам, но аз лично не се притеснявам че "чуждестранните инвестиции" намалявали - явно им е по-трудно да си перат парите
9
2
 
27
 
! Отговори
Суджуклията преди 1 година
Проблема е мафията .
В България, убиват бизнесмен на центъра на града, застрелват го от мотор с автомат.
Идва полицията и почват да обясняват :"Ние го знаем тоя, бандит е и затова са го убили.Убиеца, какво да го търсим, няма намиране...."

Кой нормален бизнесмен, ще дойде в държава в която полицията работи за мафията.
НИКОЙ !
Дори министър председателя на България е поставен от мафията, дори във уикипедията пише за Бойко Борисов-престъпник, работил за мафиотска организация.
Срам за България.
8
2
 
35
 
! Отговори
Хъ преди 1 година
Този чичка нещо не се е потготвил за форума!България била малка,ами Чехия,Словакия,Словения,Унгария,Австрия,Хърватия,Литва,Латвия,Естония,Белгия....и още и още са по-малки или колкото България,а сме и част от ЕС.Пазар с 500 мил население.Не е големината,а бюрокрацията и корупцията проблема!!!
7
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Суджука такава корупция врътна в държавата, с толкова неграмотни и алчни се обгради, че инвестициите са спаднали с още 30% тази година. Всеки ще иска да има ясна представа, какво ще стане с парите му. Каква печалба може да има боми да не плаща 10 или 20% под масата на някой неграмотен гербераст.
6
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един п0р, който вече е видял как ще разпродава имоти. Малко преди кризата 2008, отново англичани се намесиха напазара на имоти в България и надуха ценовия балон. Където англичанин е стъпил, там трева не никне. Честито, ще имате апартаменти в София започващи от 100 000 евро нагоре.
5
5
 
19
 
! Отговори
proroka Oleg преди 1 година
малка ти е пиш....та тъпанарр.

стига с тия заблуди- по големи сме от половината държави в ЕС

Англия е по голяма с 20х кв км
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но инвестира в страна, в която половината население слуша чалга и не е чело книга през живота си.