THE NEXT BIG THING - предизвикателствата пред инфраструктурата

Социалните изисквания, технологиите, правителствената политика
30 окт 2017 21:30, Екип на Bloomberg
0
THE NEXT BIG THING - предизвикателствата пред инфраструктурата
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Технологиите сами по себе си няма да променят начина, по който се придвижваме в градска среда. Това зависи както от социалните изисквания, така и от правителствената политика. Това коментира Ричард Клег, партньор в Wolftheiss, който бе един от лекторите на конференцията ТHE NEXT BIG THING, организирана за втора поредна година от Bloomberg TV Bulgaria. 

"Когато говорим за свързана инфраструктура в днешно време има няколко основни области, които смятаме, че получават най-големи инвестиции", коментира той, а именно - управлението на автомобилния парк, на движението по пътя, човешкия ресурс.

По думите му има финансиране в тези области. Само за периода юли - август към умна инфраструктура са насочени 2 млрд. евро европейско финансиране. Има много програми за дигитални иновации в конкретни области, но това е много мащабна инициатива на европейските власти.

"Мрежовата свързаност е един от основните градивни елементи на умната инфраструктура и понастоящем мисля, че има много предизвикателства", коментира още Клег.

"Законите очевидно наваксват и това не бива да ви изненадва", допълни той.

Свързаността също така е много национализирана. Мрежовото разпространение е национализирано. "Тук, например, българските власти определят кой да притежава лиценза на мрежовото разпространение в България. Ако шофирате в Сърбия, там има други органи, с различни разрешения, различни технически стандарти и различно разпределение на мрежовото разпространение", сподели той.

Ако искаме свързаната инфраструктура да работи успешно, трябва да бъдат разрешени доста въпроси от отделните органи, свързани със спазването и техничните стандарти, коментира експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации