Климатичните промени с негативен ефект върху икономиката

Промените ще се отразят на земеделието в глобален план
1 ное 2017 22:30, Екип на Bloomberg
11
Климатичните промени с негативен ефект върху икономиката
Снимка: Pixabay

Най-големият проблем, произтичащ от климатичните промени, е невъзможността да се прогнозира какво ще се случи в близко и по-далечно бъдеще. Летата стават все по-топли, зимите – все по-студени, голям проблем са и интензивните валежи, последвани от периоди на засушаване. Това посочи климатологът и преподавател в Софийския университет Христо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

В какъв аспект ще се отразят изглеждащите неизбежни промени в климата върху икономиката?

"Започвайки от земеделието можем да очакваме унищожаване на цели реколти. На територията на България имаше такова събитие, свързано с реколтата от овощните дървета. За това спомагат резките затопляния през пролетта, последвани от застудявания, проблеми са и сушата, и интензивните валежи. Например ниските температури сутрин сега, през есента, са проблем за засяването на зимните култури“, посочи гостът в студиото.

Промените ще се отразят и в земеделието в глобален план, като ограничават добивите на базисни култури като пшеница и ориз, ефект ще има и върху продължителността на работния ден на селскостопансктие работници.

Засегнати ще бъдат и секторите, свързани със земеделието – преработвателната и хранително-вкусовата промишленост. Непредвидими са и вредите, които климатичните промени ще окажат и върху туризма. 

Още по темата вижте във видеото на  Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Панчо Виля преди 6 години
Заглавието да се чете наобратно !Климатолог - това звучи гордо , най-вече в СУ , за другаде не съм сигурен.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Кой от всичките?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До JJIvanov ima inwazia"холограмни оръжия за масово поразяване"Ко?
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма да стане кой знае какво, дотогава Тръмп и Ким ще ни затрият с ядрените си глупости, 1та новина днес -сащ ще инвестира в ядрено оръжие ?!?
5
0
 
6
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
JJIvanov! Прав си! Явно си много самоотвержен в борбата срещу извънземните и се е наложило да прекараш повече време, изложен на опасните лъчения, защото тежко се е отразило на мозъка ти...
4
6
 
1
 
! Отговори
аман от престъпници преди 6 години
Нагли терористи на власт принудиха милиарди преродени като хора д а носят тежко терористични оръжия инсталирани в лични и банкови карти и други документи.Чрез тях провеждат тотален ДМК контрол.Нашественици добили се до хората в Сирия ползват около 18% от капацитета на холограмите инсталирани в лични карти на сириици,Свалените биометрични данни позволиха масови обсебвания и убииства в много региони вкл в Русия /киевска русия
3
8
 
1
 
! Отговори
JJIvanov ima inwazia преди 6 години
Много тежки увреждания нанасят с холограмни оръжия за масово поразяване вкл инсталирани на предни стъкла на автомобили и цигарени кутии.Холограмите с е произвеждат от духове на убити нашественици и жестоки врагове при минали инвазии чрез обемно проникващо обсебванена човешка техника.Ако американски служби ползват 0.0000009 % от холограмите то жестоки врагове увреждащи ноосферата с холограми ползват около 9 % от капацитета на оръжията инсталирани в една холограма .
2
7
 
1
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 6 години
Има нагла диверсия срещу живота на земята милиард автомобили увредиха тежко климата с включени скенери и фарове денем и нощем.Особенно жестоки увреждания причиняват скенерите инсталирани вместо доказано безвредни жълти фарове вкл halogen,xenon,led i lazer.Ползват наркомани на власт и цялата полиция з а принуждаване на жителите на земята д а увреждат трайно и завинаги нашия общ дом.Извънземни позлват американски сателити за убиване на ледниците
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ си знае работата. Няма страшно.

Спонсорирани публикации