Медицината на бъдещето с фокус върху отделния човек

Инвестициите в България са сериозни през последните години
3 ное 2017 20:00, Екип на Bloomberg
11
Медицината на бъдещето с фокус върху отделния човек
Снимка: Pixabay

Медицината на бъдещето ще бъде с фокус върху отделния човек, тоест индивидуално решение за конкретния пациент. Това заяви Зоя Паунова, изп. директор на AstraZeneca Bulgaria, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"През последните години AstraZeneca в глобален мащаб премина през сериозни предизвикателства, защото една част от зрелите ни продукти посрещнаха края на своя жизнен цикъл. Това ни изправи пред сериозни предизвикателства, но пък и ние извървяхме достойно един важен етап от нашето стратегическо израстване и ревитализиране на портфолиото. То се обогати със сериозните постижения на науката в четири терапевтични области, които третират важни социално значими заболявания - онкологични, сърдечно съдови, диабет, дихателни заболявания. В резултат имаме нови решения".

Новата ера, в която навлиза медицината и новите научни решения на фармацията, както и на технологиите, се ориентират към индивидуалния подход в терапията на всеки един пациент - индивидуално решение за заболяването, но за конкретния пациент, каза Паунова.

По думите й инвестициите в медицина в България са доста сериозни през последните години.

Тя коментира и инициативата „Мениджър на годината“ и ролята й за утвърждаването на компаниите.

Конкурсът "Мениджър на годината" извървя един дълъг, красив, устойчив път. Имах привилегията да бъда част от това пътешествие, каза събеседничката.

"България има нужда от все повече съвременни ролеви модели, за да могат и младите хора да има кого да припознаят по отношение на израстването на сериозния бизнес в България, който вече има сериозна страна".

"Последните данни на Евростат поставят България на челни позиции по икономически ръст, например, който ще достигне тази година близо 4%, ще се задържи в тези граници и през следващата година. За последните 30 години безработицата не е падала на нива под 6%. Тези резултати мисля, че са повод за празненство и конкурсът "Мениджър на годината" ги отразява по великолепен начин, защото са плот на усилията на българския бизнес и на държавата - постоянно да има конструктивен диалог за решаване на проблемите".  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук в нашата мила Родина за съжаление се лекуват само по- здравите пациенти. По - болните и тежки случаи които носят загуби за касата, те остават на изживяване.Те ще се спасяват сами индивидуално, кой както може. За тях касата е заключена, те могат само да пускат парички в нея без да пипат. Затова драги ми сънародници помислете докато сте здрави къде да залагате средствата си за здраве.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България пациентите имат само задължението да си внасят здравните осигуровки. Те права нямат. Тук има избирателност-- едни ще пълним касата, а други /по-вътрешни/ще бъдат лекувани
Срамувам се да се наричам българин. От съществуването на здравната каса редовно пълним касичата, без да ни е мерено и едно кръвно и сега след 28 години когато се разболяхме и имаме нужда от лечение и лекарства ние се превърнахме в ненужни за тази държаваНалага се да си търсим сами скъпосруващите лекарства от чужбина
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кога ще бъде приложен този революционен индивидуален метод за лечение в България?!
Тук, където още умират хора от най - рутинни и елементарни лекарски манипулации или операции?! Където бързата помощ е в колапс? Реално здравеопазването у нас е в каменната ера спрямо западните страни!
И с това заглавие явно признавате, че в момента ни лекуват като някакво стадо - всички по еднакъв начин, пък каквото стане. Ще имаме индивидуален подход от лекарите, когато имаме личен психоаналитик като в Америка или личен психолог! Тоест някъде след 100 години
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глобализацията създава атомизирано общество т.е. отделни индивиди вмъкнати във формална социална структура .Дори СЗО, драги ми блумберговци, е задало дефиниция, че здравето има физическо, психическо и социално измерение.
Човек е социално животно и без неформално участие в социална група е по-бездушно от робот.
Здрав човек, в здраво общество!
Да ви пожелая да сте живи и здрави!Съвсем скоро низвергнатите, но здрави етноси ще ви научат на социално здраве.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само от заглавието ми иде на ум една реплика: ТИЯ ПА ОТКРИХА АМЕРИКА!!!
От векове источната медицина прави това. Помага на всеки пациент индивидуално вземайки предвид състоянието на организма като цяло, а не "пънейки"се върху симптомите.
Ама на....сега прогледнаха....нЕкои.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозни инвестиции, ще рече няколко милиона долара. По белия свят няколко милиона долара е само бюджета за чистачите и миячите на *** по болниците. Абе я се скрийте с глупостите си, Ориента превзема България и оттука нататъка излизане на чисто е невъзможно.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toва ще става само за единици и то по-скоро експериментална медицина. Няма как лекар да бъде толкова умен, а и да има финансовата и етична свобода, че да си позволява индивидуални терапии. Това по-скоро ще е възможно за екип от учени свързани с биологически, химически и физически науки, занимаващи се с медицински проблеми. И ще бъде свързано с много големи разходи, които едва ли ще могат да бъдат покривани от класическия тип здравеопазване.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За каква медицина говорим ,след като институтите, финансирани от Рокфелер крият лекарствата срещу рака?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медицината няма бъдеще, докато позволява да бъде управлявана от фармацевтичната мафия.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква медицина в българия бе вие не сте добре, тук избиват хората в болниците или не искат да ги приемат.