Балканите - ключови за политиката на НАТО спрямо Русия

Илия Лингорски пред Bloomberg TV Bulgaria
6 ное 2017 15:46, Екип на Bloomberg
80
Балканите - ключови за политиката на НАТО спрямо Русия
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сърбия няма да бъде оставена от НАТО да наруши монопола на алианса по отношение на сигурността в Европа. Не може да бъде допуснато Сърбия да бъде плацдарм във военноотбранителен план на конкуренция между Русия и НАТО.

Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансистът Илия Лингорски. Той също така бивш финансов заместник-министър и настоящ председател на българската секция на Лигата за икономическо сътрудничество.

"Именно това ще определя в бъдеще политиката както на САЩ, така и на останалите страни членки на НАТО в ЕС", посочи гостът в студиото.

"САЩ ще водят все по-активна политика в региона на Балканите, която ще бъде доминирана от интересите на НАТО по отношение на запазване и разширяване на монопола върху сигурността от страна на алианса в региона. Това не е рубеж, от който НАТО ще отстъпи поради каквито и да е причини", категоричен бе Лингорски

В разговора бе засегната подробно темата за киберсигурността, както и за разширяването на санкциите срещу Кремъл от страна на Съединените щати. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е в НАТО незаконно, без референдум , там ни вкара Соломон Паси!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканите са важни, защото през Балканите преминават трасетата на наркотици и оръжия от Близкия Изток към Европа и от Европа за Близкия Изток.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО ВИЖТЕ КОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ НА ТАЗИ ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ...БЛУМБЪРГ !ТОВА Е МАЙКЪЛ БЛУМБЪРГ ... БИВШ КМЕТ НА НЮ ЙОРК !ЦЕЛТА НА ТАЗИ АГЕНЦИЯ Е ПРОПАГАНДА, Т.Е. ЗАЩИТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, А НЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ !ВСИЧКИ, КОИТО РАБОТЯТ ЗА ТАЗИ АГЕНЦИЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИ, ЗАЩИТАВАТ НЕ БЪЛГАРСКИТЕ, А АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ, КОИТО ПОЧТИ ВИНАГИ ПРОТИВНИ НА НАШИТЕ !ТОЗИ ТИП Е ЕДИН ПРЕДАТЕЛ !
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обградена от НАТО ,Сърбия не виждам ,да е каквато и да е заплаха.Видяхме ги сърбетата 99г. колко са страшни,единствено заплашиха ...самите себе си...чрез НАТОвската авиация,която тотално можеше ,да унищожи всякакъв спомен за цивилизация по сръбските земи.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блумбърг трябва да бъдесанкционирана за лъжливиновини.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да се допуска такивакато този смръдльо да говорятот наше име, че нато щялода ни пази от Русия. Върховниглупости - не искаме американцида ни поучават.
60
0
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
Каква била работата тя! Видяхте ли сега- НАТО ни е нужно, понеже освен от Русия, ще ни пази и от Турция! Нещо обаче се чудя дали Турция и тя не беше натовска държава, че тогава става интересно!
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
69 И що ще чиниш срещу 600 самолета на Турция
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хмммммммммм...........а някой може ли да ми каже КАКВО ДИРЯТ нато-нациките на Балканите?????????????? Кръгом-марш..........там, от другата страна на Земното кълбо! НЯМАТЕ РАБОТА ТУКА! ЖИВЯЛИ СМЕ 1300 години без вас, ще проживеем още толкова БЕЗ вас!!!
57
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В НАТО се влиза насила, а не поради потребност от сигурност.
56
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където е минал руския комунизъм е мизерия!Русия е Световно Зло!
55
0
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
63 Пишете наизуст . Вече ПЕТ бивши социалистически страни минаха Гърция Това са Чехия, Словакия , Словения, Естония и Литва за ГДР няма какво и да ги смятаме
54
2
 
3
 
! Отговори
Етнограф преди 6 години
Лингорски - потмък на лингури. Ромско потекло /виж Wikipedia/.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за да видиш,че НИТО ЕДНА от бившите социалистически страни,след натрясването на демонокРаДцията,не е мръднала и с едно място напред!!!...За да мръдне напред някоя трябва да мръдне назад. Защо никоя страна в която не е имало комунизъм или социализъм по сталински модел не мърда назад? Това трябва да се запиташ.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до #47:Абе,умник,я се поразрови из стистическите годишници за развитието на страните на ООН,от времето преди 1989 г.,за да видиш,че НИТО ЕДНА от бившите социалистически страни,след натрясването на демонокРаДцията,не е мръднала и с едно място напред!!!Всички са се сринали надолу - някои повече,други,по-малко,а ганьоландия,като "най-умна",която единствена си такова мамата на селското стопанство,се е сринала,та чак заринала!Хайде,провери,преди да плещиш!
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати "специалиста"-финансист(?!),по политически и военни въпроси!От военна гледна точка,нито Балканите,нито която и да е страна поотделно от тях за Русия няма никакво значение!Ама,никакво!И като икономически субект,те са едно пренебрежимо малко джудже!Те съществуват единствено,като политически дразнител,какъвто западът направи чрез Украйна!Само толкова!И ако и тях натикат,като нас в робовладелската империя ЕС(задния двор на Четвъртия райх),то ще бъде само като терен поотдалечил го от Турц
50
1
 
2
 
! Отговори
XXL преди 6 години
БРАВО НА 27 ХХХ.ЕВАЛА НА ТВОЯ МЕЧ
49
0
 
2
 
! Отговори
Congratulations преди 6 години
До Сокол 9...Mdaa, prav si...kato izrinat kravarskite metastazi moze i da stanat/Ukraincite/ normalna durzava.Nai ste mi e interesno eFFtinite evro proSStitutkKi...Baltiiskite tigurceta,pod ruka s hienata na Evropa/po dumite na Churchill-poznaite za kogo go e kazal.../,v komplekt s bandershtata i bai Ganiovcite...kVo ce go praviat bez gaz...,samo sled god i 2 meseca...
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е било в Българската и Византийската империя и само 30 години в Сръбското кралство. Албанците там са АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО. Не виждам какви претенции може да има Сърбия. Освен някакви съображения от военно-стратегическо естество, които да я правят по-силна и респективно по-пакостлива. По същата причина държат и Западните ни покрайнини - за да са по-близо до София и да ни заплашват.
47
6
 
6
 
! Отговори
Обективна преди 6 години
Слави Трифонов е стар Хъш и се готви да прави революция в България! И най вероятно милиони ще го последват!

Спонсорирани публикации