Работодатели настояват: "Прослужено време" да го няма

Те искат Конституционният съд да го обяви за противоконституционен
Обновена: 7 ное 2017 06:52 | 6 ное 2017 23:00,
210

Дебатът за "клас прослужено време" към заплатата отново e на дневен ред. Конституционният съд да го обяви за противоконституционен, поискаха работодателите в писмо до президента, парламента, правителството и Върходвния касационен съд. 

Според конституцията, именно тези институции могат да сезират Конституционния съд, за да се произнесе той по казуса.

В мотивите си от Асоциацията на българските работодатели пишат, че наредбата, по която се изплаща "клас прослужено време", противоречи на конституцията. Също така,  според работодателите, добавката за трудов стаж е дискриминационна по отношение на младите хора, които са в началото на своята трудова кариера.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
16
 
1
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До 875Сметките ми не са грешни. Те са на база на действащите в момента ставки и данъчни тежести на база на декларирания доход. Това ти на каква цена си се договорил да продаваш труда си не е работа на държавата да го нормира, а твоя отговорност да прецениш за колко можеш да се продадеш. Както ти може да искаш наем на апартамент от 30кв.м от 2000 и ако се намери някой да го вземе така и работодателя предлага позиция за възможно най ниска цена и ако има желаещ тя се попълва.
95
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След. " ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ" Трябва да се поработи и по "Сребърния фонд" А бе поработи, да се приключи!!!
94
6
 
17
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Че има некоректни работодатели това е факт, но колко от вас са чели кодекса на труда? Колко от вас знаят какви са правата и задълженията им? И защо не изисквате държавата да спазва своите задължения? Най нагледния пример - народното събрание! Защо никой не е повдигнал въпроса за дисциплинарно уволнение на всички неявили се на заседание депутати? Хем взимат заплати хем не спазват закона. И от там вече да се тръгне надолу. След като органа който кове законите не ги спазва какво очаквате надолу?
93
0
 
12
 
! Отговори
875 преди 6 години
До Dies Irae Грещна сметка! Не включвате 50% минимум печалба за работодателя!
92
3
 
22
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Ако хванем заплата от 700 лева - данъци от работника и работодателя - 283.26 , а за теб остават 546 уж чисто, но реално - 110 лева ДДС = реално изхарчени от теб за продукти 436. Прибрани от държавата 393.26 лева (като това е без акциза за горива, алкохол, цигари, кафе, без такси, общински данъци, винетки и тн.) Държавата ти прибира почти половината от това което си изработил без даже да го усетиш. Та дали просто данъците не са високи и като знам, че всеки се чуди защо ги плаща въобще!
91
14
 
6
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До Другаде и у насПърво последните години имаме ръст на икономиката по 3-4% и ръст на МРЗ с по 20%.Проблемът не е само в работодателите: Я сметни колко пари ти прибира държавата всеки месец? Ама сметни и колко дава работодателя ти на държавата защото осигуровките са 40% от работника, 60% от работодателя. Погледни си фиша там пише колко са ти прибрали на теб, сега го умножи по 1.5 и виж колко още прибира държавата. От това което ти е останало махни 20% (ДДС) и сметни колко реално харчиш ти!
90
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите ще изгонят всичко годно от България с безумията си. Кога ще започнат да плащат както е в другите страни и кога ще започнат да уважават и зачитат хората. След време ще им се налага да си внасят работници, но нека да са сигурни, че ще реват за българите.
89
0
 
29
 
! Отговори
1 преди 6 години
Tези кожодери,работодатели,не искат ли конституциония съд,да обяви и мижавите заплати ,които плащат ,за противоконституционни.
88
2
 
22
 
! Отговори
разделяй и владей преди 6 години
Поредното (за кой ли път) разлайване на кучетата за отклоняване на вниманието в "правилната" посока !А пък ако мине номерът , червените робовладелци окончателно ще ни довършат .
87
0
 
36
 
! Отговори
346 преди 6 години
Господа работодатели, защо не премахнете и заплатите,а? Ще печелите още повече!
86
17
 
8
 
! Отговори
. преди 6 години
Клас за прослужено време трябва да се махне, защото наистина е отживелица, но когато му дойде времето. За съжаление, т.нар. "работодатели" имат култура на неандерталци и дерибеи. Те все още не могат да разберат, че ние не им продаваме живота си, семействата си, имуществото си. Ние им продаваме единствено "работната си сила" и то по 8 часа на денонощие, 5 дни в седмицата. Да наистина, махнете клас прослужено време, но едновременно с това махнете и т.нар. "работодатели".
85
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не давате за пример Русия, а само Запада?Защото в Русия е по-зле и от тук!
84
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в завод, собственост на немска корпорация, близо до Варна.Не искам да чувам за български работодател повече!Всички работещи заводи са собственост на западни фирми и си работят добре.Българските собственици си фалираха заводите!
83
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на имуществото и НАРОДЕН СЪД оправя такива "работодатели"
82
5
 
32
 
! Отговори
стефан преди 6 години
Драги сънародници не са виновни работодателите, а обществено- икономическия строй в който ни набутаха.При капитализма е така: трябва да се печели винаги и с цената на всичко.Хората /работещите/ са като консуматив!!!!!!!!!!!!!!!!!!
81
1
 
48
 
! Отговори
Престъпници! преди 6 години
Искат хората да им работят ангария. Няма кой да ги спре. И последните млади хорс ще се изнесат от българия,а възрастните ще измрат от глад и мизерия. Див и варварски капитализъм.Убийци.
80
2
 
57
 
! Отговори
Другаде и у нас преди 6 години
В Германия всяка година работник /служител/ и работодател имат среща за повишаване на заплатата. С 1.5%-3.0%. Всяка година.Може и да е с много малко, но след 12 месеца работа се провежда такъв разговор и има задължителна атестация.Така се стимулират работещите. А тук...всяка година има монолог, че ситуацията е лоша и замразяваме/намаляваме/заплатите.Който не е доволен-довиждане!
79
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 93Не ме хранят те, а сме сключили сделка -аз им продавам моя труд-те ми плащат. Ако реша ще продам труда си на друг, ако реша- сам ще съм си работодател. По традиция работодателите ВИНАГИ ПЛАЩАТ МАЛКО,независимо колко печалба има фирмата. Особено в малките грдове заплатите са нечовешко малки.
78
0
 
26
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Ако може и да бъхтят работниците за минималната.
77
0
 
44
 
! Отговори
Конституционалист преди 6 години
Тия продължават да пъдят работещите хора в чужбина. Заплатите, които плащат, са противоконституционни, защото хората не могат да живеят като човеци с тях! Ама на политиците им през водопроводите.

Спонсорирани публикации