Американски компании имат интерес към България

Караниколов: САЩ е сред 20-те водещи партньори за нас
9 ное 2017 18:26, Анисия Иванова
32
Американски компании имат интерес към България
Снимка: Министерството на икономиката

Американски компании имат повишен интерес да инвестират в България. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката Емил Караниколов, президента на Американо-централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт и членове на американската търговска мисия.

Мисията се състои от представители на над 13 големи корпорации от военнопромишлената индустрия, фармацията, минната и хранителната промишленост. Фирмите, включени в нея, са представени на ниво изпълнителни директори и това показва големия интерес, който има към България, посочи гостът и допълни, че много от тези компании вече са направили инвестиции в България, някои правят реинвестиции, а други се "оглеждат" за възможност да направят такива, съобщиха от Министерството на икономиката.

Ерик Стюарт съобщи, че утре ще има форум по въпросите на отбраната.

Двете страни изтъкнаха факта, че подобна търговска мисия не е гостувала в България от 2003 г. Президентът на Американо-централноевропейската бизнес асоциация Ерик Стюарт отбеляза, че организацията е единствената в САЩ, която има за фокус Централна Европа.

Караниколов посочи, че САЩ са важен стратегически партньор на страната ни и държавата е сред 20-те водещи външнотърговски партньори на България. Отдавам голямо значение на американските инвестиции в България, заяви министърът.

За периода 1990 - 2016 г. преките американски инвестиции в България са около 10 млрд. долара и това показва, че страна ни е привлекателна инвестиционна дестинация, а българската държава е предвидим партньор, заяви министърът.

Няма съмнение, че от политическа и стратегическа гледна точка отношенията между двете държави винаги са били много силни и нашата надежда и цел е да направим и търговските ни отношения толкова силни, колкото са политическите и стратегическите ни, като тази мисия е голямо начало и е в точното време - преди поемането на председателството на Съвета на ЕС от България, изтъкна президентът на Американо-централноевропейската бизнес асоциация.

Членовете на търговската мисията са имали среща и с премиера Бойко Борисов.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
5
 
! Отговори
Молещ се преди 10 месеца
БОЖЕ, МНОГО ТИ СЕ МОЛЯ - НЕКА ТАЯ ГОРЧИВА ЧАША /инвестиции от сащ/ ДА НИ ОТМИНЕ - НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА СЪСИПЯТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!! НАЛИ УЖ И ТИ СИ БЪЛГАРИН! МОЛЯ , ТИ СЕ БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!
24
4
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 10 месеца
Щом като излезе ТАЗИ НОВИНА... ЗНАЧИ ТИКВАТА. ТАЙНО... Е ДОГОВОРИЛ......... ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ В ПЛОДОРОДНА ДОБРУДЖА.......... Целта на тези инвестиции Е. ДЪЛГОТРАЙНИ КРАЖБИ НА ПРИРОДНИ СУРОВИНИ , ИЗПОЛЗВАНЕ НА българите като ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА И ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ПРЕДАТЕЛИ НА България!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бе! Ако стане фал на великото българско правосъдие ли ще разчитат? Американците да не са канарчета да си влагат парите в тая разбойническа бърлога, освен ако нямат държавни гаранции
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мддааааа..............прав си е професора да ни нарича"***"!!! Краварите и инвестиции!!! Тия мошенници и крадци и......инвестиции!!! Сега вече на кражбите на природни ресурси на безценица, ограбването с разни Марици-1-2 и т.н....ВЕЧЕ "ИНВЕСТИЦИИ" ЛИ МУ ВИКАТ??????? Абсолютна глупост беше професора да се извинява!!! Нашия народ обича да повтаря....национални катастрофи 1-2....управление борисов 1-2.....ТОВА НЕ Е ОТ МНОГО АКЪЛ!!!
21
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Американците инвертират много в българският IT бранш и затова той е един от най - процъфтяващите към момента.
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
намеренията" да надупчат и отроват Добруджа
-----
тука се обърка , компания с руски капитали иска да "дупчи" за газ ... а златните концесии са на канадци ...
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще произвеждаме като хамериканци, но ще взимаме заплати на африканци и един гръг от хора ще си купуват къщи,вили,скъпи коли и дрешки.
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Валентин
Американски ТЕЦ отдавна няма, бе руска гнидо.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Anonymous

Защо електората? За кого да гласувам всички са еднакви говорят за просперитет после като захапят кокъла друго правят, а няма кой да ги съди писна ми на .
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русифилските петоколонници оак са се активизирали срещу американския империализъм и за благото на руската кочина.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам какъв им е интересът, но искам да чуя КОЙ ги покани тук? Имаме си достатъчно местни хиени!
14
7
 
15
 
! Отговори
бай х преди 10 месеца
Американски компании имат интерес към България - робите работят за без пари 200-300 $ за цял месец
13
5
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 10 месеца
А американските Тец Марица, за които Костов ни върза да плащаме дивашки сметки за десетилетия, и те сигурно са включени в успешните им инвестиции? Крадене и съдиране на кожата на Българина и конграчюлейшън за послушните им псе та.
12
0
 
6
 
! Отговори
Ивчо Ристов преди 10 месеца
Ама верно сте дeбилни!
11
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 10 месеца
сега ще инвестират още в кражбата на останали ценни неща в България, злато, други ценни метали и умните хора. всичко това се изнася под формата на инвестиция и натовски ценности
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Една лъжа повторена сто пъти, става истина".
Добре са си научили урока от хитлеровата пропаганда, на кражбата казват инвестиция.
9
7
 
22
 
! Отговори
Anonymous преди 10 месеца
Западноевропейците идват в България поради две причини- или да откраднат нещо, или да ни прецакат за някоя сделка.
Колко време трябва на електората да разбере тая проста истина?
8
2
 
15
 
! Отговори
Anonymous преди 10 месеца
Като разберат, че няма нищо за ограбване, бързо ще си тръгнат USA-компании.
След това БГ-медии ще почнат да реват:
"Няма подходяша бизнес среда за инвестиции".
Ама електоратът е прост,не ги разбира тия неща, ще пие ракия, ще псува и на другия ден ще иде да работи за жълти стотинки.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоест, искат да изкупят на безценица военнопромишления ни комплекс, химическата и минната ни индустрия и да ни построят заводи за германска храна за източноевропейските пазари, обаче на родна почва...
Ами съгласен съм да го направят. На Бойко внуците обаче задължително трябва да останат да живеят в България.
6
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че този "народ" не разбра ли до какво води "интереса" на хЪмеркански компании?!

Отдека мине хъмерканец,трева не никне -доказателства:"американските" Марици,концесиите за добив на злато,"намеренията" да надупчат и отроват Добруджа...и има една компания,която се е настанила трайно в Територията,на няколко военни бази,изцяло тяхна територия,от които няма да помръднат и строго съблюдават месните аборигени,да не помръдват!

А после проф.Христов не бил прав.То всъщност си е и така - процента е 100%!