Износът расте, но вносът расте още по-бързо

През деветмесечието от България са изнесени стоки за над 38 млрд. лева
9 ное 2017 16:30, Екип на Investor.bg
11
Износът расте, но вносът расте още по-бързо
Снимка: Pixabay

Износът на България през деветмесечието нараства с 12,3% на годишна база до 38,598 млрд. лв., показват предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ), публикувани днес, цитирани от Investor.bg.

Само през септември 2017 г. общият износ възлиза на 4,502 млрд. лв. и нараства с 8% спрямо същия месец на предходната година.

В същото време от януари до септември в страната са внесени стоки общо на стойност 42,833 млрд лв., или с 15,8% повече спрямо същия период на 2016 година.

През септември 2017 г. общият внос се увеличава с 12,6% спрямо същия месец на предходната година и възлиза на 4,7 млрд. лева.

Общото външнотърговско салдо за деветмесечието е отрицателно и е на стойност 4,235 млрд. лв.

Подробни данни и графики за търговията на България с Европейския съюз и страните извън него вижте в Investor.bg.


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
До осмака преди 10 месеца
На всяко действие има противодействие.То заради такива "гении" като тебе българите емигрират,а тези който стоят могат утре да ти видят сметката както се мислиш за недосегаем....
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Чиновник 4
Надай се.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
изнася се и >матрял<
5
1
 
8
 
! Отговори
До 1 и 3 преди 10 месеца
Първо проверете и вижте какво изнасяме ,пък после ,,обяснявайте То е лесно да се провери.Иначе отивате в ОНЕЗИ 80 процента-,,не знаем нищо,но разбираме всичко"
4
2
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 10 месеца
По- умните от вас, сигурно сте се досетили, че догодина ще се вдигат заплатите на всички. Затова е тоя рев от страна на "бизнеса", през последните няколко месеца. Те и сега могат спокойно да плащат поне 2 пъти по- високи, но не искат. Даден им е срок до февруари догодина да си изкарат парите на светло.
3
5
 
15
 
! Отговори
Коце кмета преди 10 месеца
Първи, не си прав! Изнася се и оръжие за ИД. Ама сега като ги набиха, ще ни се срине износа...
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заем! Заем! Искаме заем! Държавата генерира милиарди излишък и е време за заем! Ако не го дадат ще започнем да закриваме болници, за да им покажем, че толкова мед и масло от чешмите не е текло, даже и когато га.лошите бяха в най-големите си грайфери.
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И защо ""инвестора" не споменава какво се изнася??? Не е ли важно за икономиката и още повече за информираността на населението??? Ами ще доуточня "информацията". Изнася се само зърно и скраб. Радвайте се!