Образът на успешната жена лидер

Новите жени лидери са визионери във и извън организацията
9 ное 2017 21:35, Екип на Bloomberg
8
Образът на успешната жена лидер
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ние сме свикнали, когато си представяме жена лидер, да виждаме определен образ на силната, волевата, устремена жена, която е стигнала до високи позиции в кариерата си и която с много усилия и професионализъм и нерядко лични жертви е успяла да се утвърди. Въпросът е в това, че днес ние работим в едно време, в което някак си този образ не е достатъчен вече.

Това каза Анета Савова от Академия "Успешни жени" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според нея този образ се е изчерпал като потенциал и е нужно да се надгради.

„И именно тук вече идва мястото на новите жени лидери, които успяват с визия, подход, такт и с много повече вяра в собствените си ценности и убеждения да водят напред. И това са жените, които ще бъдат гост-лектори тази събота в "Women. Speak.Live" - събитието, което организираме“.

По думите ѝ новите жени лидери са визионери във и извън организацията.

Това са жени, за които ценностите, каузите, последователността в стъпките, които предприемат в живота си, са нещата, които водят и в личния живот, и в професионалния им път, посочи Савова.

„Това, което отличава жените лидери, е силата им да водят с разбиране и с такт хората, които управляват. Тоест тук вече не говорим само за управление на големи проекти, а за устойчивост в управлението, в което ние, жените, силно вярваме“.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


8
Още по темата: успехженилидерство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ммммм. Ането може да ме издои лидерската. Много обещаваща изглежда лъснатата стара кощница!
3
0
 
6
 
! Отговори
Aishe преди 1 година
Pone 7-8 deca ne rodila li, ne stava...
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пляс-пляс,та дрън!Жени лидерки!

На времето преди повече от 20 и по-малко от 28 години,в една от години,беше "избрана" за бизнес дама на годината,една от любовниците на Иван Славков,казваше се Ана и целият и бизнес живот се свеждаше до работа като библиотекарка в корабостроителния завод във Варна и като апликация,към любовния антураж на Иван Славков!

Оттогава,към всякакви такива описания за "лидерски" и "бизнес" качества на жени се отнасям с насмешка - зад всяка такава жена стои поне един мъж !
1
0
 
12
 
! Отговори
Лидер става онзи, преди 1 година
който има лидерски качества.
Да се създава нещо, което подготвя специално жени за лидери и да се кичи с названието "академия" е малко странно и смешно. Напомня на напъните от социалистическо време, когато по партийна повеля се отделяха места, изчислени в проценти, за предварително набелязани категории хора - работници, лица от изоставащи окръзи, жени, чеда на АБПФК и т.н. Затова нищо не беше успешно и нормално.
Успехи има тогава, когато обективно проведени конкурси се печелят от най-способните.