Уж евродрешки, а китайски! Заливат ни фалшиви сайтове

Привличат ни с нереално ниски цени на обувки, уреди...
Обновена: 13 ное 2017 08:46 | 13 ное 2017 08:44, Петя Славова
28
Уж евродрешки, а китайски! Заливат ни фалшиви сайтове
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пробутват ни китайски стоки през фалшиви европейски сайтове. За подобна практика съобщиха от Европейския потребителски център (ЕПЦ).

Оказва се, че напоследък все повече зачестяват случаите на опарени българи, които са се подмамили по ниски цени, пише "Монитор".

Най-често поръчките са за спортни обувки и различни уреди като прахосмукачки, скутери и колела. В повечето случаи потребителите заплащат поръчката, но не получават стоката и остават с празни ръце.

Така след като разберат, че са се хванали на въдицата, сънародниците ни разбират, че са станали жертва на поредната измамна схема.

Тактиката на лъжливите търговци е много проста – правят интернет страниците си да изглеждат европейски, т.е. с разширение ".co.uk" за Великобритания или на друга държава - членка на Европейския съюз.

По този начин заблуждават клиентите си, че предлагат качествена стока, а всъщност ни офертират с китайски ментета, които в крайна сметка дори не получаваме. След проверка най-често се оказва, че тези сайтове са регистрирани извън Общността и най-често собствениците им са от Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
4
 
! Отговори
перничани-англичани преди 6 години
само русската стока е "оргинал", всичко останало се праи у китай! даже и гоуфовете и беемвацитв!
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом им е важно да носят МАРКОВИ дрехи, нека да се парят. Много е важно логото да е голямо, с ярък цвят, за да се вижда от далеч. Бай *** е стилен, пък дори и да е китайски.
21
0
 
9
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Няма да забравя преди 30-се и повече години когато завършвах магистратура в BRD. Идваха приятели,колеги,съседи...познати. И всички търсеха евтини коли,ама да са по-нови. Нема такъв обяд,Уважаеми сънародници !
20
0
 
10
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Единственият проблем тук, е че хората не получават стоките си. Това с какво разширение е домейна е без значение за това, което се предлага на сайта. В момента е супер популярен dropshipping-a. Регистрирате си домейн, слагате Shopify + Oberlo, връзвате магазина към Aliexpress и импортвате няколко продукта и вече имате онлайн магазин. Всичко се изпраща директно от Aliexpress и доста хора правят не малко пари така. Други купуват стоките и ги продават 2-3 пъти по-скъпо в OLX или онлайн магазин
19
0
 
3
 
! Отговори
до Жоро преди 6 години
Прав си ,до момента даже мога да твърдя ,че съм на плюс от стока и пари.Имало е поръчки дето се бавят ,връщали са ми парите и накрая и стоката е пристигала.'При това дори не са ми създавали никакви проблеми.Все пак картата си е заредена само за пазарлъка.Световна търговия не може монопола да е само в големите.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че предлагали качествени стоки, а не китайски? Маркови спортни стоки и електроуреди, които не са произведени в Азия, не съществуват. За да разберете дали един сайт е фалшив, кликнете "Impressum". Там по закон трябва да стоят адреса и данните за връзка на фирмата търговец. Във фалшивите сайтове ги няма. Ако ги има, търсете ги в интернет. Ако при поръчката не трябва да се съгласите с условията на договора, сайтът също е фалшив. Както и ако предлага само един вид стока, като само обувки на Nike.
17
3
 
14
 
! Отговори
mitaka преди 6 години
Няма такова нещо, поръчкова статияsportsdirect е по-оригинален от половината маркови магазини в бг при много по-ниски цени и 100 пъти по-богат избор.Не си давайте парите на бг мутрите, пазарувайте онлайн от проверени световни и европейски магазини.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отиваш в мола, снимаш нещото, което си харесал и го пускаш в търсачките на китайските сайтове, и ооооо... чудо, същото нещо на много ниска цена. Никаква разлика, дори и в качеството.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От доста време спрях да купувам по интернет, защото си е зарибяващо и много пъти доката търсиш едно виждаш друго и пълниш къщата с излишни боклу(ц)и.
14
3
 
6
 
! Отговори
Нашите търговци преди 6 години
Уплашили са се нашите от китайска инвазия и са платили тази нескопосна статия за да ни плашат и да си купуваме същото от сайта, но да плащаме печалбата и на нашите.
13
0
 
2
 
! Отговори
ФИПО преди 6 години
До РБК37ПОНЕ ДА МУ БЕШЕ НАУЧИЛ ИМЕТО,ИНВЕСТИТОРЕ.МУ-ХА-ХА.АМАН ОТ ПСЕВДО ИГРАЧИ
12
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
пазарувайте с карта и няма грижи...пускате си жалба в банката и до 45 дни са ви върнали парите
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отивам на магазина и си купувам едно диамандче и жуля футбол зад блока докато го попилея, а за излизане едни дънки от варненския битак за 30-40 лв - и ги знам че са оригинални , турски, а не ментаци от китай и бангладеш.
10
5
 
12
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
На нас ни пробутват и фалшиви новини ,няколко дена назад тук пуснаха един "специалист" по биткона (криптовалута) която щяла да расте и била стабилна и по-стабилна ,а днес има срив на 30 % на биткона . Това е още по-страшно от покупката на едни мартонки .Има толкова инетересни новини ,а ни занимават с жълтенизъм до 80 % .
9
0
 
11
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
демек...да избирам китайско менте само на снимка за мега ниска цена, което не получавам или да подкрепя бизнеса на нашите контрабандисти, купувайки китайско менте на мега висока цена, което получавам ... ама след 1 пране/ползване не мога да позная какво беше??? ...супер избор
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувал съм си от Спорт Дайрект в Лондон маратонки "Reebok" на които пише "Made in China". Въпросът е какво е качеството и колко струва. Вече и на децата е ясно, че повечето облекла се правят в Азия. Навремето съм си купувал памучен анцуг "Adidas" произведен в България, но бракуван заради няколко криви шева. Долнището изкара над 2 години, като съм тренирал 3-4 пъти в седмицата, а горнището над 10 години.
7
5
 
3
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Алитонабабата пуска фейкови цени ,но това е друга история.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете приказката, че което не е произведено в Китай е менте. Въпроса е, че има и качествени стоки, но те не са евтини така, че тези случаи с излъганите приличат малко на будалите хванати от Спас от Кочериново.
5
0
 
7
 
! Отговори
(: преди 6 години
До :)Ще се изненадате колко много наивници има!
4
0
 
17
 
! Отговори
! преди 6 години
Хм ,статията е много неопределена и некомпететна ,а кои са тези сайтове ?Нима има хора които не знаят ,че 90 % от дрехите и обувките са китайски ,а и има ена поговорка ,скъперника плаща два пъти .

Спонсорирани публикации