Бизнесът иска: Индустриалните зони - уредени в закон

НКИЗ: По-къси срокове за обжалване на инвестиционни проекти
7
Бизнесът иска: Индустриалните зони - уредени в закон
Снимка: НКИЗ

Дейността на индустриалните паркове и терени в страната да бъде уредена в закон. За това настояват четирите работодателски организации в страната и "Национална компания индустриални зони".

Бизнесът и държавната компания ще търсят подкрепа за промени в Закона за устройство на територията, стана ясно по време на заседание на Консултативния бизнес съвет към НКИЗ.

Още по темата

В него участваха шефката на компанията Антоанета Барес, зам.-шефът на Българска стопанска камара Камен Колев, зам.-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Никола Зикатанов, парламентарният секретар на КРИБ Румяна Георгиева и Михаела Михайлова, юрисконсулт в Българската търговско-промишлена палата.

"В законодателството трябва да се въведе понятието "затворени разпределителни системи", смята Барес. За нея е логично инвеститорите да контактуват само с едно дружество – чиято е собствеността на терените, което да влезе в ролята на единен посредник с отделните доставчици на услуги (поддръжка на инфраструктура, ВиК, електрическа мрежа, поддръжка на улично осветление и др.).

Консултативният съвет обсъди и проблеми на индустриалните зони у нас, свързани със Закона за обществените поръчки. Причината, според НКИЗ и работодателите, е че необосновани и икономически нелогични обжалвания често водят до забавяне на изпълнението на мащабни инвестиционни проекти. Това понякога трае години.

Бизнес съветът предлага сроковете за разглеждане на обжалванията от КЗК и Върховния административен съд да се сведат съответно до 1 и 3 месеца.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнеса иска това, бизнеса иска онова, а какво дава бизнеса? Един наплючен!
5
4
 
10
 
! Отговори
Дебел бизнесмен преди 1 година
Работете роби, нали преди 28 години скачахте по площадите.
Сега ще блъскате в завода ми за 600 лв и песни ще пеете.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колония сме от поне 20-25 години, напоследък много явна, много заводи се отвориха, плащат по 600-700 лв. Масово, никой не говори за заплати само се режат ленти и се говори за инврстиции
3
4
 
15
 
! Отговори
Категоричен преди 1 година
Не се налапаха!
Бизнесмени?
Парвенюта!
99% от самоопределилите се като "бизнесмени" са за затвора.
/ Като знаем как мина приватизацията в скапаната Бг!
Всъщност не е така. Бг си е хубава територия. Само дето е пренаселена от мошеници.
2
3
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Зони за роби. Една и съща фирма, произвежда една и съща стока с еднакъв труд от работниците. В робската страна за този труд плащат 5 пъти по-малко. Тук е въпроса. Роби ли сме, или не? Кой ни защитава? Никой.
1
2
 
4
 
! Отговори
федерализация преди 1 година
Икономическа - административна зона "Тракия" и отиде коня у ряката.