Българската агенция по кадастър работи на световно ниво

Огнян Траянов и Александър Лазаров пред Bloomberg TV Bulgaria
15 ное 2017 13:45, Екип на Bloomberg
7
Българската агенция по кадастър работи на световно ниво
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

От 1987 National Geographic Society, заедно с американската Асоциация на специалистите в областта на географията, празнуват третата седмица на ноември като седмица за популяризиране на географията и свързаните с нея научни и приложни области. Посредата на тази седмица е Денят на географските информационни системи. А Inspire е един регламент, по който всяка държава в Европа трябва да осигури портал с възможности за обмен на пространствени данни. Това каза Огнян Траянов от БАИТ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът бе в студиото заедно с Александър Лазаров от Мапекс по повод събитието "Inspire 21", посветено на дигитализацията на България.

"Знаем за почина за единния цифров пазар, за свободния поток на данни между страните и наистина би било крайно назадничаво, ако всяка държава използва различни стандарти или пък в единна Европа не предоставя данни", каза още Траянов.

Нашето разбиране е, че бизнесът е отговорен пред обществото, добави Лазаров. "Обществото ден след ден има нужда от повече информация. Обществото е в много аспекти развиващо се и ние, като бизнес не можем да не следваме това развитие и дори желанието ни е да го водим в определени посоки. В света вече има стандарти за развитието на географските информационни системи, а и практиката ни показва, че дори и на българска територия такова развитие е изключително напредничаво".

"Нашата агенция по кадастъра, с информационните технологии, които ползва, в същност е една от добре развитите агенции в Европа. Услугите, които предоставя не отстъпват от услугите, които се предоставят по света", каза още Лазаров. "Ние трябва да развиваме държавата и да подпомагаме, като бизнес, и институциите". 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Не зная дали сте разбрали, но комунизма падна преди почти 30 години. Искате да имате частна собственост, ама ако може общината да изчисти входа, държавата да санира апартаментите, пък ако може и апартамента сам да се нанесе в кадастъра. Ама като му взехте 100000 евро не се сърдите, нали? Е и аз не искам да плащам за много неща, но се налага. А кадастъра наистина е една от малкото нормални институции у нас.
6
0
 
5
 
! Отговори
В грешка са преди 6 години
тия авторите на статията ! Къв кадастър бе, кви пет лева ? Тия са не само абсолютни смешници, ами трябва да ги затрият със закон ! Кадастърът е пълен с грешки и смехории и най-важното - трябва да си плащаш за оправянето им ! Например, имам мезонет в Младост и го продавам. Вадя скица и ето - в кадастъра заснели само първия етаж - за втория - айде цакни на ГЕОКАТ 290 лева плюс още 50-100 та с една дума - ей това е кадастъра ! Честито на печелившите ...
5
0
 
0
 
! Отговори
илко арнаудов преди 6 години
Копие книги списния и весници 100%орегинал в интернет копие пише на втора в интернет копие и я прекопирате и е безплатно всички киниги на бългрски и на английски
4
0
 
0
 
! Отговори
илко арнаудов преди 6 години
Кафе автомат нескафе дълго кафе чай еспресо три в ено горещт шоколат пъска 10лва 40стотинки без да краде безплатно казваш на ум каква напитка искаш натискаш и е безплатно от физиката дава на афтомата пари пуска десет лва без да краде 123456789 безплатно
3
0
 
1
 
! Отговори
илко арнаудов преди 6 години
Храни напитки цялото земно калбо естествен наторален истински вкус напитики истински сто процентов вкус безопасни 1 истински чай истински сок истински газирани напитки истинска кола истински напитки безопасни 1копие 1стински млечни хрни истинско телешко месо свинско месо пилешко месо огнешко месо козе месо истинско месо стопрцента охладено истинско сиране истинско кашкавал шоколад кафе ивсички продукти са од истински наторален свеш вкус напитки храната копие 100% орегинал
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромна част от данните им са грешни. За оправянето им плащаш на разни фирми. За справка от кадастъра трябва да ходиш два пъти и чакаш с часове. Това ли е световното ниво?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ли са на свтовно ниво бе? 30 години вече няма и 30 процента от земята са вкарали в електронния кадастър. Отделно прехвърлиха част от работата си на частни архитекти, щото това вече не била тяхна работа. За всяко нещо ти искат 101 такси и те бавят с години.

Спонсорирани публикации