Интерес от Шанхай: Китайци искат да правят болници у нас

НКИЗ е готова да предостави терени на инвеститори от Шанхай
13
Интерес от Шанхай: Китайци искат да правят болници у нас
Снимка: НКИЗ

Китайци имат интерес да изградят верига болници в България. Това обяви председателят на Асоциацията за международни отношения Евгени Станчев. Той и директорът на "Национална компания Индустриални зони" Антоанета Барес подписа днес меморандум за сътредничество.

Освен за изграждането на верига болници страната ни е привлякла интереса и на китайски производител на електрически автомобили, стана ясно след срещата. Китайски компании искат да инвестират и в производството на климатици за микробуси и камиони.

"Национална компания индустриални зони" има възможност да осигури на потенциалните инвеститори от Шанхай терени за реализация на инвестиционните им проекти в България, обяви Антоанета Барес. Тя допълни, че държавната компания може да предложи и варианти за съвместни проекти на принципа на публично-частните партньорства.

"Например съвместно с китайски компании може да работим за създаването и развитието на обща икономическа зона в България", каза Барес, цитирана от "Фокус".

С подписания между нея и Савчев меморандум НКИЗ и АМО се разбраха да си сътрудничат за привличането на инвестиции в икономиката на страната и увеличаване притока на чуждестранни вложения у нас.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДАМО ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ДОЙДАТ СЪС СПЕЦИАЛИСТИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ, ЩОТО С НАШИТЕ ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ И ПРИРОДНО МЪРЗЕЛИВИ МЛАДЕЖИ НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА.
9
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Нищо няма да излезе - Празни приказки ! То не бяха китайски инвестиции в БДЖ , в българските пристанища, в автомобилната промишленост, в транспортните коридори и засега нищо ..........
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинявайте много, но някой знае ли що е то "китайски бизнес" и какви иновативни схеми за корупция развива във всяка държава, в която стъпи? Защото, ако не сте наясно по-добре изобщо не ги канете. За да бъде допуснат китайски бизнес в държава и да не превърне икономиката ѝ в кланово образование, трябват едни изрядни контролни органи, полиция, съд, прокуратура, които да наблюдават този бизнес 24x7.
7
0
 
12
 
! Отговори
ник преди 1 година
Да направят и верига затвори,ама да докарат и китайски съдии
6
4
 
2
 
! Отговори
не НЯКЪДЕ преди 1 година
До БГ гавра

САМО в Гъргария трябва да си чел! Гъргарската бяла престилка е новото чудо на еволюцията! Изпива жертвата си само с поглед!
5
1
 
10
 
! Отговори
БГ гавра преди 1 година
Някъде четох ,че частните болници се създават само за да източват пари от здравната каса,търговия с лекарства и консумативи, и трафик на човешки органи но не,и да лекуват хора дори мисля ,че убиват болни за да им продадат органите!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално кой няма да иска. Едва ли има държава в света където да лекуват в частни болници по здравна каса, демек с обществени средства.
Държавната здравна каса трябва да отделя пари само за държавните болници, който иска на частно има си фондове, застраховки, допълнително здравно осигуряване и т.н.
Сега се получава абсурда, закриват държавни болници за да откриват частни!
3
0
 
11
 
! Отговори
болна нация преди 1 година
супер атрактивни сме за болниц кой не дойде не поиска болница *** и инвеститорите
2
0
 
20
 
! Отговори
*/* преди 1 година
Само не разбрах лекарите ще бъдат китайци,а пациентите българи или обратното?Щото ако и лекарите са българи и пациентите ,къде и каква е китайската връзка?Напомня ми за вица със компютрите за Япония.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аман от такива верги,ние и сега си ги имаме.

Спонсорирани публикации