Кибер понеделник! Нещата, които не бива да купувате

Начело в предпочитанията на потребителите са дрехите
27 ное 2017 09:37, Елка Василева
7
Кибер понеделник! Нещата, които не бива да купувате
Снимка: архив, Reuters

Кибер понеделникът се състезава с Черния петък за интереса на клиентите, но това не означава, че всички предложения си заслужават, пише Маркетуоч.

Тази година 56 процента от американците планират да пазаруват през Кибер понеделника, докато миналата година делът им бе 39 процента, като се очаква те да похарчат повече пари.

Начело в предпочитанията на потребителите е облеклото. Експертите по търговия на дребно са съгласни, че през този ден се предлагат едни от най-добрите отстъпки. Това обаче не важи за всички видове стоки.

Ето шест неща, които е по-добре да не купувате днес.

Бижута

Докато за облекло през Кибер понеделника се обявяват наистина страхотни намаления, то предложенията за бижута не са толкова примамливи, посочва Сара Скърбол, експерт от RetailMeNot. Всъщност, би било по-добре потребителите да отложат покупката на харесаните диамантени обеци за догодина - преди Свети Валентин (14 февруари) се правят големи намаления за всичко, така че януари е месецът за изгодни покупки на бижута, отбелязва тя.

Играчки

Търговците на дребно често изчерпват най-популярните играчки и видеоигри за сезона, така че може и да не успеете да се доберете до избраните на намаление. Повечето други играчки обаче можете да намерите на най-разумна цена през декември, отбелязва сайтът BlackFriday.com.

"Търговците не искат непродадени играчки в складовете си за празниците, затова ще намерите отстъпки през декември", пише електронното издание.

Смартфони

На пазара за нови смартфони като цяло потребителите трябва да се придържат към Черния петък или да изчакат до по-късно през празничния сезон, препоръчва Брент Шелтън, експерт по спестяванията в сайта FatWallet.com.

"Най-общо казано, стимулиращите оферти, които виждаме през Черния петък, не продължават и е по-добре да се въздържим от покупка на нов iPhone 8 или Galaxy 8 до първия уикенд на декември, когато доставчиците започват последната си офанзива за празничните продажби", казва той.

Електроника

Умопомрачителни предложения за телевизори 4К и стрийминг устройства е по-вероятно да бъдат намерени на Черния петък, според Шелтън. Офертите, които продължават до Кибер понеделника, не се задържат дълго, с изключение на устройствата за "умни домове". Потребителите могат да очакват за Кибер понеделника големи отстъпки за "умните колонки" Google Home и Amazon Echo, пише BlackFriday.com.

Мебели и домакински уреди


Търговците обичат да вдигат шум около промоциите на мебели и декорация по това време на годината, но има голяма вероятност предложенията далеч да не са толкова специални. Както отбелязва BlackFriday.com, за тези стоки често се обявяват разпродажби през цялата година. Така че освен ако нещо определено не ви е легнало на сърце, няма да сгрешите, ако в Кибер понеделника предпочетете други продукти.

Спортно оборудване

Приятелите и семейството ви може и да са твърди в новогодишната си решимост да влязат във форма, но по-добре изчакайте до януари да им купите нов комплект тежести.

"През януари всички правят покупките, които са им необходими да изпълнят обещанията от Нова година. Търговците са наясно с това, така че предлагат големи промоции, за да се конкурират и да привлекат клиенти в магазините си", посочва Скърбол. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I BALACI MILIONI, KAKTO SE PEECHE V EDNA PESEN.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За черения петък тъпите кравари са похарчили $2,2 трилиона, което е повече от БВП на Рашкистан.
5
2
 
15
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Оставам с впечатление,че всички живеем в САЩ!Пишете за България,покажете им фалшивите намаления и празните магазини!Упс,не смеете,нали?
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да обобщим цялата статия - на черен петък не купувайте нищо.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОБРЕ ГИ ИЗТРЪСКАХА ЗА ЧЕРНИЯ ПЕТЪК.ЕДИН ТЪРГОВЕЦ - УЕВРЕИН ИМАЛ СЛЕДНИЯ ПРИНЦИП:АЗ СЛАГАМ ЧЕТВОРНА ЦЕНА, КУПУВАЧЪТ ИДВА И СЛЕД ЛЮТ ПАЗАРЛЪК УСПЯВА ДА НАМАЛИ ЦЕНАТА НА ПОЛОВИНА. АЗ СЪМ ДОВОЛЕН , ТОЙ СЪЩО.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да пазарувам нещо на черен петък или някакъв си понеделник?!
1
0
 
26
 
! Отговори
Черен преди 6 години
Черен петък - символа на овцете. Тогава се вижда на гледно що за овча мисъл имат всички...

Спонсорирани публикации