Биткойнът не е за плащане, а дигитално злато

Владислав Драмалиев пред Bloomberg TV Bulgaria
29 ное 2017 17:15, Екип на Bloomberg
41
Биткойнът не е за плащане, а дигитално злато
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Биткойнът е гръбнакът на криптоикономиката. Всяко нещо, което има ефект върху криптоикономиката, ще окаже ефект и върху другите видове криптовалути. Това каза Владислав Драмалиев, директор на Фондация "Битхоуп", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Много са факторите, които стоят зад ръста на биткойна".

"Има различни други фактори, които биха могли да повлияят, но определено биткойнът влиза в мейнстрийма. Един от факторите е бумът в криптосферата тази година с почти 3 млрд. долара, които бяха инвестирани в т.нар. ICO проекти. Факт е, че парите отиват в етери в повечето случаи, но всъщност се раздават и от т.нар. токени. Вече се заговори за токен икономика и има прилив на токени към по-старите криптовалути".

Етерите привличат много внимание. Те са в центъра на този бум, който се случи този година, каза още Драмалиев. "Те са абсолютният център покрай ICO-тата, които се случиха. Привлякоха това внимание от целия свят".

"Биткойн е дигитално злато, а не разплащателна система, защото таксите в системата започнаха да стават много високи. Между 2 и 15 евро за транзакция. Това до някаква степен не е толкова добре, но го приемам. Миньорите са фенове на другия модел - да има повече транзакции с по-малки такси, но положителният ефект е, че така се запазва системата здрава. Трудно се атакува и е децентрализирана. Това е основният аргумент, въпреки високите такси - да бъде стабилна, сигурна и лека. Като се има предвид, че зад основния биткойн стоят най-интелигентните разработчици в системата, той заслужава доверие".

Кои са факторите, влияещи върху цената на биткойна, за които не се говори достатъчно? Какво е значението и влиянието на най-голямата борса за биткойн Битфинекс (Bitfinex)?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Криптогений преди 6 години
"криптоикономиката" това икономиката на криптоюдеите ли е?ХА-ХА-ХА...
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИНТЕРЕСНА НОВИНА: ГЕРМАНИЯ ОФИЦИАЛНО СИ ПОИСКАЛА ЗЛАТОТО ОТ САЩ.ОТ ТАМ ПОМОЛИЛИ ЗА ОТСРОЧКА, ЗАЩОТО СЕГА НЕ МОЖЕЛИ ДА СЪБЕРАТ ТОЛКОВА ЗЛАТО.Понеже те отдавна работят само с хартия.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ ИНВЕСТИРАМ В НАТУРАЛНО ЗЛАТО. ДИГИТАЛНОТО Е ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, КОИТО СИ КУПУВАТ САМОЛЕТНИТЕ БИЛЕТИ ОТ СПАС.
32
0
 
7
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
дигитално злато няма ...... разбирам мераците на г-на че биткойна може да замени златото като еквивалент на валутите обаче това няма как да се случи .....БИТКОЙНА прилича на класически балон който ранои или късно ше се спука ....такива балони е имало през историята много ...... до колко качи цената обаче никой не знае ! лошто е че гледам че много хора са накучили на влака и си мислят че това ше продлъжава все така .....продавайте докато можете .....после ше бъде късно ! цената е висока !
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Копането на биткойни има смисъл само ако имаш свободен евтин изчислителен ресурс и безплатен ток. Или зимата да използваш машината с цел отопление. Хардуера за копане набляга на видеокарти от АМД + евтин процесор и сносна памет. Производителността под уиндос и линукс е сравнима, като сетествено, под неграфичен линукс е по - добра. Ако ползваш ПЦ се набляга на вентилацията. Трябва да си способен да си смениш перките на видеокатрара. Ако е с водно охлаждане е най - добре.Пробвах се малко...
30
0
 
6
 
! Отговори
ИГРАЧ преди 6 години
Евала Румба това е сделка , че черпиш по една ракия като вземеш кеша.
29
2
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Бря,мааму!Продадох всичко...три апартамента,две коли,земята ...и купих биткойн и биткойнкеш!Сега чакам,след нова година ги продам на 30 000 $
28
2
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
копаеш в на дядо си градината с каква апаратура си?колко инвестиция?5 години ,тока само,с какво го плащаш?с марулкойн от градината ли?
27
2
 
5
 
! Отговори
XXX преди 6 години
Копая от 5 години. Имам хх биткоина и не мисля да продавам докато не се качи поне още 2 пъти от тази си цена. А пък вие викахте, че било пирамида.
26
2
 
6
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Много хора станаха милионери, а последниите ще платят сметката. Както винаги.
25
5
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
....като спре токът, няма вече биткойни...
24
1
 
8
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Ама великите турски опити не можете да ги дигитализирате ХАХАХАААААААА
23
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Питай я!!!!!
22
5
 
19
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Интересна материя е това, разбира се. И аз, подобно на теб, вложих преди година в Bitcoin известна сума, но, да си призная- не посмях да чакам много и го продадох, когато беше 5000 долара. Понеделник купих половин и днес го продадох отново с добра печалба. Аматьор съм все още. Относно хорските коментари- няма кой какво да се връзва. У нас всеки разбира от всичко и е пръв да дава акъл, но, виж- в работата уж не го оценявали. Защо ли?
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм много навътре с криптовалутите- мениджър в IT сектора съм, но не в подобна област. Преди време просто от интерес купих 2 Bitcoin-а за около 2000 долара. Днес продадох за почти 11 000 единия. Кактото и да се случи в бъдеще- напред съм с парите. Четейки навътре материята, действително има няколко, в които има смисъл да се вложи и вложих, но малка сума. Пак казвам, от итнерес. Не съм навътре с нещата, интересно ми е как се движат пазарите просто.
20
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувайте биткойн, че хората от върха на пирамидата имат да продават. Вие ще ги продадете на по-долните нива.
19
5
 
15
 
! Отговори
Правилно. преди 6 години
И само да уточня за невежите, дигиталното злато като характеристики е подобно на дървеното желязо.
18
6
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Мило Ганче, критикарче, би ли споделил/а какво работиш? От интерес питам. Amica?
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че много дрога и нелегални стоки и услуги има за плащане чрез биткойн. Покрай тях идват и спекулантите и надуват балона.
16
11
 
12
 
! Отговори
**** преди 6 години
Нещо взеха всеки ден да ни го натрапват този биткойн,миньорите дето го копат,да не са започнали да губят парите които са вложили,и сега да търсят балъци,които да се хванат на въдицата,за да могат да си избият парите?

Спонсорирани публикации