Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на България

Очакванията за растеж на икономиката ни са подобрени
2 дек 2017 08:42,
35
Standard & Poor's повиши кредитния рейтинг на България
Снимка: архив Reuters

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до 'BBB-/A-3' от 'BB+/B'. Това съобщи финансовото министерство, цитирано от БТА.

Повишената оценка на анализаторите отразява засилването на външната позиция на страната, обусловена от продължителната експанзия на износа и нарастването на спестяванията, се казва в съобщението на ведомството.

Според S&P Global Ratings рисковете, свързани със съществена и внезапна промяна във финансовите потоци, идващи от чужбина, и в частност преките чуждестранни инвестиции, са намалели значително. Публичните финанси също са оценени като стабилни и защитаващи валутния режим.

Стабилната перспектива показва наличието на баланс в рисковете, свързани с оценяването на кредитния рейтинг. Очакванията за растежа на икономиката са подобрени, а фискалната политика е оценена като консервативна.

Сред факторите, които биха довели до повишаване на кредитния рейтинг на България в следващите 24 месеца, от S&P Global Ratings включват ускоряване на икономическия растеж, продължаващо намаляване на необслужваните кредити, повишаване на фискалните буфери, както и при присъединяване на лева във Валутен механизъм II (ВМ II), което би засилило доверието в паричната политика.

Рейтинговата агенция би предприела негативни действия по рейтинга при наличие на натиск върху платежния баланс на страната, по-ниски очаквания за икономическия растеж и влошаване на публичните финанси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Не е добре като не си пиеш хапчетата редовно :(
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС мисли да наложи на сила стандарта за електромобилите, технология която съществува от над 100 години, но масоните умишлено потискаха нейното развитие и разпространение с цел по-големи печалби, сега се уплашиха от промените, за Никола Тесла и неговите разработки няма да говоря, ама само ще кажа, че не електромобили, а лодки ще им трябват на европейците, смяната на парадигмата е процес, който вече не може да бъде спрян, старата егоистична човешка цивилизация ще бъде заличена завинаги от Земята.
9
2
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Празна глава = празен хладилник.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7И как ще се промени планетата? Ще ни обхавне комунизЪма ли? :) Смятай.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ми това си е изцяло твой личен проблем.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво му говорите на балканския селянин за икономика :) него го интересува дали ще намаже нещо ако може без да прави нищо :) така държавата да му дава едни пари докато си клати краката както беше по соца. 5 човека на една длъжност цял ден пиещи кафенца.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6 хихи ок :)
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планетата ще се превърне в ад за егоистичните, капиталистически, масонски *овна, както и за хората, които подкрепят тази идеология, които лишиха цивилизацията от всякакво разумно развитие потискайки технологии, манипулирайки и експлоатирайки човечеството, а ако не схващате за какво говоря сте от 99-те %, за мен не са 80 ;) Вие не знаете как ще се промени планетата само в следващите 10 години, всичко ще се промени.
3
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20 години капитализма ще бъде унищожен и заличен от Земята ;)
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Навсякъде по света има хора с полупразен хладилник , но това не значи , че Държавата е виновна . Необразованите хора и такива без професионална квалификация все по трудно ще си намират добре платена работа .
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ЗНАМ КАКВО Е УВЕЛИЧИЛА ,НО АЗ ВЯРВАМ САМО НА ХЛАДИЛНИКА СИ ,ЗАЩОТО Е ВИНАГИ ПОЛУПРАЗЕН !!

Спонсорирани публикации