Стандард енд Пуърс обяви: Венецуела е в дефолт

Страната не е направила две плащания по облигационните си емисии
Обновена: 9 дек 2017 11:47 | 9 дек 2017 11:47, Анисия Иванова
55
Стандард енд Пуърс обяви: Венецуела е в дефолт
Снимка: Reuters

Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс (S&P Global Ratings) снощи отново обяви Венецуела в дефолт заради неизпълнение на две плащания облигации на обща стойност 183 милиона долара, предаде Франс прес.

"Венецуела е пропуснала плащания за 183 милиона долара по облигационните си емисии с падеж през 2023 и 2028 година", като не е успяла да го направи дори след 30-дневния гратисен период, отбелязва агенцията в изявление, потвърждавайки статута на частичен фалит на държавната петролна компания (Петролеос де Венесуела - PDVSA).

Това съобщение, което потвърждава затрудненията на Каракас да изплати заемите си, идва в момент когато правителството на Николас Мадуро се опитва да предоговори с кредиторите условията на своя външен дълг, оценяван на около 150 милиарда долара.

Според Стандард енд Пуърс има вероятност Венецуела отново да изпадне в неплатежоспособност (по дълга си) през следващите три месеца.

Страната бе разклатена от поевтиняването на петрола, което я лиши от ликвидност и доведе до сериозни недостиг на храни и лекарства, както и до хиперинфлация, която МВФ очаква да надхвърли 2300 процента през 2018 година, припомня АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Комунизмът, социализмът и другите видове популизъм овластяват прости, нагли и некомпетентни хора, които в опита да изпълнят обещанията си, за да се задържат на власт, докарват държавите до фалит или разруха, защото идеите им не се основават на работещи хилядолетия икономически модели, а на въображение.
52
0
 
3
 
! Отговори
Млад човек преди 6 години
Хайде, червени - покажете ми една прокопсала комунистическа страна.
51
0
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Всичко това са дългове, които са договорени при национализирането на западните активи във Венецуела. За разлика от СССР , там национализацията не е безплатна.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хи хи хиПо Мадуровски - Винце-ремос
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шотландско уиски, немска бира и венецуелка не се отказват!
48
8
 
4
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Много важно!1. Не е първа грижа на една суверенна страна да плаща на частните западни кожодери.2. S&P са легендарни в глупостта си - дори през септември 2008 година увеличаваха рейтинга на Citibank, Bear Stearns, Lehman Brothers...
47
3
 
10
 
! Отговори
BG преди 6 години
До АНОНИМЕН. ***, защо не имигрираш в любимата ти Русия ?
46
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червеният *** нещо се жегнал.
45
3
 
12
 
! Отговори
Дам! преди 6 години
Tук двамца списуватели са захапали яко опорката за комунизма и свирят ли свирят! Абе, байовци! Поне сменяйте малко словореда или добавяйтечат пат по някоя и другаразлична думичка, че от сто километра личи, че един - двама са напляскали тук 70% от постовете! А и изчаквайте поне минута, предидапрезаредите спам-бота за гласуване, че дежурните три плюса за 5 секунди на постовете ви, съвсем ви разкриват и правят за смях!
44
2
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Венецуела е свободна и суверенна държава! Мадуро и кликата му като не спират да и точат финансите, че САЩ, лондонското сити, ЕС кризата в Конго им виновни. Венецуела е страна като Русия изключително богата на природни ресурси и също така като Русия, пропита от корупция. Ето защо и двете страни са на дъното на повечето класации!
43
2
 
18
 
! Отговори
Mъдуpo преди 6 години
Ех че хубаво се живее в цоциализЪма... Има два вида живот - life и жизнь :-)
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държава управлявана от комунисти винаги фалира. Пример НРБ - 3 фалита.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 38Визовия режим на САЩ е преднзначен да филтрира такива "българи" като теб. На мен ми искат виза - да, но никога не са ми отказвали такава. И в момента имам валида десетгодишна, която ще ми подновят без проблем щом изтече. На такива като теб обаче, САЩ отказват достъп, слава богу за което!
40
5
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
ако САЩ са в дефолт, то къде ли са Канада и Китай с общ дълг около 300% от БВП? ако не си разбрал, системата е фалшива, ако си ни симпатичен - като Гърция милиарди подарък, ако не - си Венецуела, а за държави като Канада и Китай се печатат пари и им се дават до безкрай - резултатък 300% общ дълг от БВП, но те така или иначе няма да връщат парите, т.е. е като 6-ца от тотото или джакпот от лотарията. така се става богат - като вземеш от и без друго бедните!!
39
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо другите държави, добиващи петрол не фалират, а само Русия и Венецуела ...?!Защото нямат комунизъм, затова са богати !
38
2
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
ами от фалшивите новини не са те информирали явно за случващото се в Саудитска Арабия - там вече направиха първата стъпка - конфискуваха паричките на богатите, които са и заплаха за престола...
37
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Петрола падна и Венецуела фалира.Защо тогава не фалираха и арабите които също живеят само от петрол.
36
18
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Твойте любими братя-американци защо ти искат виза за да пътуваш за САЩ.Украйна е провалена буферна държава, която се използва от САЩ и Запада за да се води хибридна война с Русия.Разбра ли?Ама ти си толкова *** и елементарен, че няма как да разбереш!
35
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И САЩ са в дефолт, но винаги могат да дадат напечатани пари от Резерва.
34
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мадуро да пълни танкерите и да ги излива в мексиканския залив. Ако може направо пред Флорида, малко да им покаже какво значи мръснишки номера. те с него да не играят по правилата. отвратителен свят. разбиха либия, сирия, венецуела, ирак, точат зъби на русия и иран. то си е проклятие да имаш ресурци и мислещ за нацията си политик. Продажниците в африка векуват на постовете си , защото се продават за стотинки и страната им се обезкостява на безценица

Спонсорирани публикации