България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!

Български икономически форум: Изкривява се инвестиционната среда
Обновена: 11 дек 2017 20:46 | 11 дек 2017 20:30, Екип на Bloomberg
140
България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!
Снимка: Pixabay

България трябва да се въздържа от грандомански проекти като проекта АЕЦ "Белене" например, защото те изкривяват инвестиционната среда. Това коментира председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Има прекалено голяма политическа зависимост, ако искаш да инвестираш в големи проекти", посочи той, коментирайки инвеститорските нагласи по отношение на България.

Един от основните приоритети на България, свързан с насърчаване на европейската интеграция на Западните Балкани, е стъпка в правилната посока, отбеляза още Табаков.

По думите му с последното събитие по повод 20-годишнината на Българския икономически форум е отправен поглед и към икономическата обстановка в Европа и някои основни предизвикателства, а именно - Brexit и разширяването на еврозоната.

"Не са ясни загубите нито за Великобритания, нито за ЕС", посочи Табаков.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без Белене цената на тока ще стане 2 лв за киловстчас.
134
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските хибридчетата са захапали една любима тема и ръсят ли ръсят всевъзмажни групости без никакво покритие.
133
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Токът от Козлодуй като уж е евтин, защо плащаме скъпият ток от вец-ове и перки? Пък козлодуйския се изнасял за комшиите. Така ще е и Белене - всички ще платим мастафа, да сме вързани с рашъните до гроб, с тая Аец, а токът пак ще ни е скъп и прескъп.
132
13
 
7
 
! Отговори
Пепо преди 1 година
Писна ми от *** рускини стой те си в кочината мъсгва , кухи пейки едно десетилетие ме занимават с този локум бе лене , изпърдян колкото руската им душевност на квадрат .......
131
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички строят ядрени централи като луди. В Азия до 2025г - още 29 нови, като само във Виетнам-16бр.(от нула). 4 нови реактора 4-то поколение (17% по-ефективни)се строят в Китай, Фин. и Фр. Цената за построяване падна от 6000 на под 2000$ за киловат мощност. Говори се и за гориво торий вместо уран. Общо сега има 449 ядрени централи в 31 страни.
130
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България: Искаме да развиваме енергетиката и да построим Южен поток
Посолството на САЩ: Не може!
България: Искаме да развиваме енергетиката и да построим АЕЦ Белене
Посолството на САЩ: Не може!
129
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На света няма по жестоки, алчни, лицемерни и лукави от сегашните ни нагросаксонски господари.Докато бавно и методично убиват и ограбват българския народ под Одата на радостта, ви обясняват колко сте диви, прости и изостанали, за това че не сте съгласни с това.
128
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като бяхме с руснаците, те имаха интерес от развитието на силна в икономическо и военно отношение и просперираща България, построихме под тяхно управление цялата страна.
Новите господари – наглосаксонците нямат интерес от силна България, те имат нужда от нас като стратегическо местоположение, ресурси, потребители на тяхната продукция и евтина работна ръка.Или ликвидираха, за да не им прави конкуренция индустрия, енергетика, селско стопанство, или приватизираха печелившите отрасли за без пари – енергетика, добивна промишленост, телекомуникации, банки, застраховане, енерго и водно снабдяване
127
8
 
6
 
! Отговори
ivailo преди 1 година
Тоя Табаков ако се прекръсти на Т.Ъ.паков няма да сгреши.
126
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите господари – окупатори наредиха – никакви индустриални, енергийни или транспортни проекти на територията.малко туризъм, малко селско стопанство / за наши хора/ и стига толкова. Като я опразнят от лошия матрял, а назначените от тях генерал –губернатори се изнесат с откраднатите милиарди, територията или ще се използва за плацдарм за война с Русия, или ще я дадат без пари на евреите, че нещо им отесня и припари около Йерусалим, или ще я заселят с гостите на Меркел, или ще я спазарят със султан Ердоган.
125
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 122
друго си американците да те източват - съвсем демократично, нали?
От Русия сме видели само добро- веднъж ни създаде като независима държава с цената на 200 хил. убити руски войни, втори път от изостанала, мизерна държава с основно селско , неграмотно население, препитаващо се от примитивно земеделие ни построи модерна индустриална държава със средноевропейски жизнен стандарт.А новите господари отново ни върнаха във времената преди 44 г. - като икономика, жизнен стандарт, хора
124
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се знаели загубите за ЕС от раздялата в GB-и какво,ние ще ги платим.Платихме за ТЕЦ-ове да замърсяват,плащаме по-скъпа енергия от фотоволтаични централи,вятърни и т.н.,затворихме предсрочно реакторите. Интегрирахме се с Европа...чудо голямо!Подчиниха армията, икономиката и други важни сфери на Запада.Сега предстои да станем и зависими от внос на електричество.Оново леке ББ се чуди как да краде,а хората му се радват.Прав е Христов,като ви нарече "***",не 80%, а 99% са ***.
123
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тц, тц, тц, добре че бяха комунистите и руснаците –грандомани, че да построят хиляди предприятия, АЕЦ, ТЕЦ, язовири, пътища, мостове и какво ли още не, че иначе още щяхте да носите вода с менците от чешмата и да топлите на дърва, въглища и оборска тор, и да се къпете в градската баня макс. веднъж седмично, магарешките каруци да са основното превозно средство, а за грамотен да се има човек, който може да чете и пише.Нищо, скоро пак е се върнете там. Нали за това скачахте по площадите.Междувременно комунистически Китай стана световна свръхсила и ви задмина по стандарт…
122
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
проекта не е грандомански.Проекта е една от схемите за източване на България в посока братска Русия.
121
6
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Правилно . Подкрепям!
120
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А.........експертчетата едни незададени и некоментирани въпроси напират:Не е далеч напред във времето,когато няма да може да се подновява лиценза на реакторите ползвани от стария АЕЦ Козлодуй и ..какво правим??Няма нови мощности,няма нов АЕЦ,откъде ще набавяте пари за внос на електроенергия??Правим киловата едно левче или едно евро ли??Време е да гледате малко по напред от онази си работа!!Поне с 5-10 години напред,направете един анализ,а не да коментирате,подкрепяте политически решения!!
119
2
 
18
 
! Отговори
Силвестър преди 1 година
Дори да бъдат забранени със закон тоталитарните крадливи и престъпни партии, те са пуснали здрави корени във всички партии. Дори и властите са техни кадри. Затова съда не им търси отговорност. За да проработи рационално съдебната система, трябва всички служители преди 1990 година да бъдат съкратени и пенсионирани. На тяхно място да бъдат млади хора, които не са свързани с комунистическата върхушка. От ЕС юристи да им помагат да осъдят виновниците за националната катастрофа.
118
1
 
16
 
! Отговори
Ричарт преди 1 година
Заради съдебната система ЕС ще ни критикува още много. За да заработи тази система, трябва политиците да напълнят затворите за своите действия, други политици за своите без действия. Еничарите с имунитет превръщат България в робовладелческа територия. За тях най важното е собствените им заплати и странични приходи да растат. Ако случаят с Белене беше в щатите, някои политици щяха да бъдат осъдени над 100 години затвор. Властите трябва да взимат пример от господарите си.
117
2
 
15
 
! Отговори
гост преди 1 година
След като правосъдието в територия България не си върши работата, може би е дошло време обикновените хората да раздават правосъдие на престъпниците които ограбват държавата като лешояди. За да бъдем държава някои трябва да търси отговорност от еничарите които заради Белене оглозгаха държавата. Добре известно е че заради имунитет които притежават престъпниците, са се увълчили и крадат още повече без да ги притеснява правосъдието.
116
1
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Белене и КТБ са най големия проблем за държавата. Виновни има и се знаят, но властите не проявяват интерес да се търси отговорност за престъпленията. В нормалните държави подобни престъпления не се толерират. В момента все още сме държава, но разгромена като загубила многогодишна война. Народа е беден и гладен, политиците крадат безнаказано и даже имат имунитет. Съдебната система не само че си затваря очите, но помага на престъпниците да избягат от правосъдието. Наистина такава държава няма.