България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!

Български икономически форум: Изкривява се инвестиционната среда
Обновена: 11 дек 2017 20:46 | 11 дек 2017 20:30, Екип на Bloomberg
140
България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!
Снимка: Pixabay

България трябва да се въздържа от грандомански проекти като проекта АЕЦ "Белене" например, защото те изкривяват инвестиционната среда. Това коментира председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Има прекалено голяма политическа зависимост, ако искаш да инвестираш в големи проекти", посочи той, коментирайки инвеститорските нагласи по отношение на България.

Един от основните приоритети на България, свързан с насърчаване на европейската интеграция на Западните Балкани, е стъпка в правилната посока, отбеляза още Табаков.

По думите му с последното събитие по повод 20-годишнината на Българския икономически форум е отправен поглед и към икономическата обстановка в Европа и някои основни предизвикателства, а именно - Brexit и разширяването на еврозоната.

"Не са ясни загубите нито за Великобритания, нито за ЕС", посочи Табаков.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция започва Акуйо. А ние не само, че за 20 години загубихме поне 100 милярда от затварянето на най - изгодните блокове на Козлодуй, но няма да имаме и Белене. Проблема на Българите са седесарите, демократите, тиквите, ***, земеделците, патриотите и общо взето целия политически елит. Който единственото нещо, което прави е да се упражнява в красноречие, да краде луканки и да реекспортира лекарства, вече платени от здравната каса...
110
5
 
15
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
ДА се направи внимателен анализ на енергетиката.Има данни че фото волтаичните централи не са производители на ток а се ползват за друга дейност.Проучвания в момент а показват ,че следят всички пътнически самолети вкл пилоти и екипажи обемно проникващо фиксиращо..Да се проучат и вятърничевите генератори дават ли ток или консумират ток.НЕК да обезпечи внимателен анализ вкл с диспечери..
109
8
 
6
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
В Белене търсят векове наред Светия граал..Оказа се обаче че тука е гроба на Сатанаил..Вероятно една от чашите ползвани от Сатанаилчо като малък е била хвърлена на лошо място..До 1969 година там беше едно свято великолепно за живеене място. ПОсегнаха на центъра да правят парк и се почна.Дай ХТК дай АЕЦ и досега.
108
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещето е на атомната енергия, нови модерни АЕЦ в България и затваряне на всички ТЕЦ.
107
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напредналите и цивилизовани страни се отказват от атомната енергия.
106
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно съм съгласен с този. Атомната енергия е вредно и мнооого опасно нещо.
105
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70 годишните да си хвърлят пари на ромите и да не се заниват с икономика. Още не са разбрали, че ядреният ток е безобразно скъп и са забравили да си сложат ченетата но са се раплюли навсякъде с безценните си съвети.
104
9
 
11
 
! Отговори
Трак преди 6 години
А вие знаете ли , че АЕЦ Козлодуй , когато работеше с шест реактора произвеждаше два мегавата електроенергия , а сега с два реактора пак произвежда два мегавата.Тока не е , като млякото , за него се нуждаеш от енергопреносима мрежа , а не от цистерни.От Белене за кой ще изнасяш , за Румъния с трите си АЕЦа ли .
103
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До102 Първо се изкупува зелената енергия. После тази от ТЕЦ Мариците. Това е така заради стар договор (смърдящ на корупция). Този договор е така написан че ако се развали, държавата ни дължи неустойка която е огромна. Накрая се купува и ток от АЕЦ-а ни. Да ефтината енергия от АЕЦ влиза в ценообразуването но играе малка роля.
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 100Соларните панели от Китай не са забранени. Просто имат такова наложено мито че ще ти излезе по-скъпо отколкото западни. Освен това има законово ограничение колко ток можеш да произведеш. Ако надхвърлиш лимита, се категоризирано като производител и подлежиш на регулация.
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха, ха...Абе вие не разбрахте ли, че така наречените демокрация, правила, закони, справедливост и равноправие ги пишат световните сатрапи и се отнасят само за тези, за които те кажат да се прилагат?Каква незаконна конкуренция???Щом изнася на САЩ останалите не ги интересуват, ама никак! Правят си каквото си поискат, говорят красиви думи (виж по-горе) ама ние да ги спазваме, не те и не винаги, а когато на тях им изнася...Няма как в колонията роб да има право пред господаря си...
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха Кой го казва? А Г-н Никой ясно!
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ВСЕ ПАК,ТОВА Е Нелоялна конкуренция.Може да направят поне 50%+50% зелена и атомна.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Е,ако е така,това означава,че ще участва и цената на ел.енергията от АЕЦ.Не,просто не живея в България и не се занимавам с плащания на ток,но имам близки в бг,затова ме интересува.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98 Не задължават пряко теб. Задължават БЕХ да изкупува първо зелената енергия. После зелената и нормалната се калкулират и излиза финална цена. От там БЕХ продава на електроразпределителните дружества и те продават на теб. Така че в крайна сметка ти плащаш зелената енергия.Абе я кажи честно, ти на колко години си че се налага да ти обяснявам толкова подробно?
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като частник ако си купя собствена ел. система със зелена енергия от Китай ,какво ще ми направят?
95
1
 
3
 
! Отговори
поправка преди 6 години
транспортна мрежа с ток
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имам транспортна мреа с томк,ще ме задължат да изкупувам скъпата енергия и вдигам цената на транспорта и билетите.Така ли?Да си направят цената конкурентноспособна,не да задължават другите изкуствено да им поддържат цената.
93
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 96Нали осъзнаваш че не ти а те са в позицията да определят правилата. Говори колко не те интересувало колкото си щеш. На края на месеца на твоя адрес идва сметката за ток и тя е такава защото те са решили какъв дял от нея е от скъпата зелена енергия. Та накрая на месеца си я плащаш и пак си свободен да говориш колко не те било интересувало
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ме интересува?Да си намалят цената на зелената енергия,след като искат да е конкурентноспособна и да я наложат.