България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!

Български икономически форум: Изкривява се инвестиционната среда
Обновена: 11 дек 2017 20:46 | 11 дек 2017 20:30, Екип на Bloomberg
140
България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!
Снимка: Pixabay

България трябва да се въздържа от грандомански проекти като проекта АЕЦ "Белене" например, защото те изкривяват инвестиционната среда. Това коментира председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Има прекалено голяма политическа зависимост, ако искаш да инвестираш в големи проекти", посочи той, коментирайки инвеститорските нагласи по отношение на България.

Един от основните приоритети на България, свързан с насърчаване на европейската интеграция на Западните Балкани, е стъпка в правилната посока, отбеляза още Табаков.

По думите му с последното събитие по повод 20-годишнината на Българския икономически форум е отправен поглед и към икономическата обстановка в Европа и някои основни предизвикателства, а именно - Brexit и разширяването на еврозоната.

"Не са ясни загубите нито за Великобритания, нито за ЕС", посочи Табаков.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 94 Ами давай разваляйте я. Ставай министър председател и вади България от ЕС и тогава няма да се налага да се изкупува скъпата зелена енергия. А до тогава, положението е такова каквото е.
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТе нека си продават техниката,тя е дългосрочна и качествена,не е проблем,но нещата с енергията е различна,защото от цената на тока зависи развитието на икономиката,домакинствата, държавните учреждения и т.н. И ако конкуренцията е нелоялна и по принудителен начин,може да се развали,те да оплачат на арменския поп,а не ние
89
6
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 6 години
Дрън дрън - пълни глупости!Специалните части на Турция имат калашници, ползват и руски въртолети Ми 8/170, имат и руски БТР-и, което не значи, че нямат и западни, сега купуват ПВО системи и са се договорили за 10 г напред за военното си сътрудничество.Спри да повтаряш дебелата си лъжа за това, че щели да строят два АЕЦ-а и само един руски реактор.За смях стана вече! Все пак, в българия има хора, които разбриат и Турски.Ако ти плащат да си тиражираш лъжата, те разбирам, но не я повтаряй вече.
88
4
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Кой е тоя Табаков и за какво се бори? Големите проекти "изкривяват инвестиционната среда"? Какво трябва да означава това - че след затварянето на пети и шести реактор на АЕЦ "Козлодуй" (а това рано или късно ще стане) ще трябва да внясяме ток от Турция и Румъния са да не изкривим инвестиционната среда, така ли.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 90*Забраниха евтините китайски....
86
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 81Ами прочети малко и ще разбереш че ЕС задължава всички членки да изкупуват с приоритет възобновяемата електроенергия на преференциална цена. Ако смяташ че това е нечестно, потърси в Гугъл най близката арменска църква и се оплачи на отчето. Всичко е бизнес - забраниха ефирните китайски фотоволтаици така че има право на "избор" между скъпи европейски фотоволтици или ветрогенератори от Сименс или Вестас
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам къде ги четете тези глупсити колко турски АЕЦ ще има. Те казаха два като само единият ще е с руски реактор.А що се отнася до въоръжението, че Турция била отсвирила САЩ и Запада, ами пак лъжете, защото цялото въоръжение на Турция сега е Западно. Нямат нито еди руски самолет и нищо руско. Това с ракетите е за сефте и то ако стане, че още не е факт.Турция си гледа интереса.Взимат и от Запада и от Русия. Политика. Но не са русофили.Това е ясно и за слепите.А вие искате това да внушите
84
4
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 6 години
А бе ***,спри да лъжеш!Турция ни е съсед. Днес по радио, по телевизия навсякъде хората си казват какво ще правят.Ти продължавай да будалкаш с твоите лъжи
83
8
 
10
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
Турция ще строи ЧЕТИРИ руски АЕЦ-а, всеки от които ще е равен или по-голям от нашия "Белене" на когото слагат пръти в колелата от американското посолство.Не е вярно, че ще строи само 2 АЕЦА!На Ердоган му писна от американците и ги отсвири - купува ПВО и оръжия от руснаците, купува АЕЦ и т.н. ...
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да Турция строи 10 АЕЦ-а.Абе вие добре ли сте?2 АЕЦ-а и то не ги строи Турция, а чужди компании. Като Турция се застрахова и само 1 АЕЦ е с руски реактор.Ама те турците сигурно са глупави?
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция строи два на своя територия, но те нямат нито един АЕЦ. Затова внасят в момента ток от България. Когато обаче имат построени 2 АЕЦ-а няма да им трябва внос от БЪлгария. А България има само 1 АЕЦ, но не може да използва и тока който той произвежда. Та въпросът ми е какво налага строежа на втори АЕЦ (освен интереса на някои хора, които ще крадат)?Какво се заформя в България индустриална революция ли?Турция има вече нужда чак сега.А ние даже и сега не можем да използваме капацитета на 1АЕЦ
80
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички проекти на Първанов трябва да се реализират,те са не само по-изгодни,но и осигуряват повече сигурност,независимост.Френското лоби-конкуренция ни спряха АЕЦ Белене,това е истината,не са американците,но те действаха чрез тях.
79
8
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 6 години
Не два а ЧЕТИРИ строи Турция.Днес напрарвиха първа копка на Акую Ердоган и Путин. Днес се договориха и за такъв АЕЦ в Египет, ще строят и в СА, строят вече АЕЦ в Унгария и къде ли още не...Има опашка от мераклии и почти всяка средно голяма държава иска АЕЦ.Бъди сигурен, всички те са много глупави.Само ти си умен, с резонния си въпрос...
78
10
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
В момента Проектната цена на Белене е около 20 евро за мегават , цената която плащаме в дома си е 100 евро за мегават .Колкото и да се краде по веригата ще е по - евтин тока в България .Моето мнение е че трябва Частните Пенсионни Фондове да го Подкрепят - има Бъдеще .С този Проект ще се върнем в Златните Години на Соца - Тока за Икономиката и Домакинствата ще е дребен разход , ще се повиши Износа и Конкурентоспособността .
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми може да се развали договора поради нелоялна конкуренция и НЕК да изкупуват най-евтината енергия.какво означава "ЕС ни задължи да изкупуваме първо от ВЕИ или по-скъпата енегия",по-вероятно това е далавера,лоби на някой местен олигарх.Това е нелоялна конкуренция,наложена насилствено.
76
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция строи 2 АЕЦ-а на кого ще продаваме ток?То ние и сега страдаме от излишък и продаваме.
75
7
 
11
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Абе защо задаваш *** въпрроси?!?Проучи епопеята около АЕЦ Белене. Предложиха ни 50/50%. Нашите казаха, че нямат пари. Предложиха ни инвестиция 100%, американските *** дигнаха пушилката, че ще станем крайно зависми от Русия и това не е демократично. Тогава извикаха ARW и други западни инвеститори, които бяха готови да инвестират. Нашите, под мъдрото дирижиране на USA посолството ги водихха за носа години наред, докато те се отказаха. После решиха че е безбожно скъпо и се отказаха. Смях!
74
6
 
7
 
! Отговори
Внимание тролове!!! преди 6 години
Сайта трябва да помисли как да се предпази от ***. Те реално сега са превзели сайта. Като докладват за нередност през многото си фалшиви никове и човек го трият. Това трябва да се промени.Също и писането на "+", "-" в каквото количество си искат.Иначе става безинтересно, все едно е сайт на Кутев.
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 68хората вече ни предложиха - да поемат на 100% всички рискове и цялата инвестиция, която да си върнат от продажба на тоk------------Глупости, нищо такова не е предлагано.Предлагат Българската държава гарантирано да им изкупува тока за няколко десетилетия. Това е икономическо заробване.
72
4
 
10
 
! Отговори
за АЕЦ преди 6 години
Румъния строи АЕЦ с канадски реактори, защото в Румъния има много силно френско лоби, а французите имат влияние в Канада.Тия реактори не са много добри.

Спонсорирани публикации