България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!

Български икономически форум: Изкривява се инвестиционната среда
Обновена: 11 дек 2017 20:46 | 11 дек 2017 20:30, Екип на Bloomberg
140
България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!
Снимка: Pixabay

България трябва да се въздържа от грандомански проекти като проекта АЕЦ "Белене" например, защото те изкривяват инвестиционната среда. Това коментира председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Има прекалено голяма политическа зависимост, ако искаш да инвестираш в големи проекти", посочи той, коментирайки инвеститорските нагласи по отношение на България.

Един от основните приоритети на България, свързан с насърчаване на европейската интеграция на Западните Балкани, е стъпка в правилната посока, отбеляза още Табаков.

По думите му с последното събитие по повод 20-годишнината на Българския икономически форум е отправен поглед и към икономическата обстановка в Европа и някои основни предизвикателства, а именно - Brexit и разширяването на еврозоната.

"Не са ясни загубите нито за Великобритания, нито за ЕС", посочи Табаков.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
8
 
! Отговори
До 72 преди 6 години
Икой ти предложил да ппеме всички рискове? Няматакъв, ако беше изгодно росатом щеше да купи проекта и да е згради централата за своя сметка, е да ама не. Говориш за електромобили след 30 годино, а защо не погледнеш с колко се е намалила енергийната консумация на домакинство, едно време греехме стая с маслен 4 квт радиотор, сега цял апартамент с 1,5 квт климатик, чравиш ли разликата
70
3
 
5
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Това е частично и се отнася само за собствените им реактори.Ако викнем французите да строят реактор тук, няма да важи за него.Ще плащаме като попове за евентуалната утилизация и ако се смилят над нас руснаците, могатт да решаат да ни изкууват ***.Обаче както се старят гербаджиите (гледай Плевела и не питай) отношенията с Русия ще стигнат до там, че руснаците ще ни отсвирят.
69
7
 
5
 
! Отговори
за АЕЦ преди 6 години
Само в Русия и Канада се произвеждат реактори за АЕЦ.Руските реактори са по-добри от канадските реактори(те работят с тежка вода).Русия велика, свикнахте ли?
68
5
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
В тези неща е нонсенз да говорим за момента. Говорим за времето, когато трябваше да се строи АЕЦ-а и за времето, когато след няколко години транспорта ще стане електрически.Само луд човек взема решеие за АЕЦ на базата на данни "в момента". Прогнозата се прави за поне 30 години напред.Освен това, хората вече ни предложиха - да поемат на 100% всички рискове и цялата инвестиция, която да си върнат от продажба на ток. Ти по-умен ли си от тях или те не са си направили сметтката?
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАз четох,че *** от френските реактори(които захранват Франция и Германия с електроенергия) се отнасят в Русия.част от тези отпадъци се рециклират и се използват отново,но рециклираните ги пробутват на други държави.
66
1
 
6
 
! Отговори
Kiffla преди 6 години
Аз пак не разбрах.Това нали е завод като завод? Който иска да го строи, взима заеми, събира пари от акционери, после - строи го и почва да печели от него. Защо изобщо трябва да се питат хора, които няма да плащат за него?
65
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 64Електромобилът на Тесла няма как да го карате, защото не разбирате от двигатели с променлив ток, освен това много изследвания на Тесла са засекретени в САЩ.Никола Тесла е един от най-големите учени за всички времена, но не е оценен достатъчно.
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не помня вече колко пъти съм писал че няма да видите и 1киловат час ток от тази централа ако ще и 10 редактора да има и всеки киловат да струва 5 стотинки, но *** *** са кухи ***. Всичкия ток от тази централа ще е за износ така както голяма част от тока на Козлодуй е износ. И вие няма да видите и стотинка от приходите. Те са за Румен Овчаров и компания
63
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Англия излезе от ЕС, Англия няма интерес да има силна и независима България с ядрена енергетика.Какво общо има Англия за да я споменава Табаков???Дали не му плащат пък англичаните?
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не се бяхме хванали с руснаците, а с някоя нормална фирма за това АЕЦ, досега щеше да работи та пушек да се вдига!А с руснаците - не работи. Няма го. Само пушек се вдига!
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да карате електормобили на Тесла, нали?А тока за тях от американските тецове на въглища да дойде, пък Сорос "браво" ще ви каже. За 27 години вече никой друг не е поискал да ви вдигне ядрен реактор. А като свърши петрола след 20 години ще си светите с газени лампи.
60
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Колко му плащат на Георги Табаков от фондациите на Сорос за да работи с/у БГ-национални интереси?Ей, самозабравихте се платени предатели.БЪЛГАРИЯ ИМА ИНТЕРЕС ДА СТРОИ АЕЦ - БЕЛЕНЕ И ДА РАЗВИВА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА.
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте и още нещо. Западните АЕЦ се строят без ангажимент за унилизация на ядрените отпадъци. Хем купуваш пъти по-скъпо, хем се бръкваш дълбоко за да се оправяш с отпадъците, хем се замърсяваш.Руснааците напротив, още при строителството договарят утилизация на отпадъците. И е ясно защо го правят. Имат технология, при която техен реактор работи с отпадъците а неговите отпадъци захранват реактора, чиито отпадъци ползваа. На практика затворен цикъл. Тези отпадъци за тях ще са суровина.
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най тъпия народ упровляван от най продажните съществачехия 2 реактора унгария 2 реякторатурция 4 египат си поръча 4 списъка не пълен и не е на фалиралия уестингхауса на руснаците турция кара втори газопровод след първия който взеха след като го отказаха нашите продажници- и ще чакаме газ от тях щеше да е хубава комедия ако не се случваше в нашата държаваако не беше спрян белене досега да е завършена имаме за две години астрономически заеми за цяла атомна централа- за де.би.ли няма милост
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе който го иска това Белене, да се бърка и да плаща! После да си прибира дивидентите, негово право си е.Само да не цоцат пари от данъците на хората!
56
4
 
9
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
На *** въпрос, *** отговор1. Защо твоят запад гледа на Изток и купува от там газта, а не я ще от САЩ, хем ония им я набутват зорлем? Много просто - защото не им е изгодно.2. Румънците строяха тяхната калпава АЕЦ близо 30 години и просто нямат никакъв шанс да направят друго3. Твоят ЕС междувременно строи три централи с руски реактори, сигурно защото са глупави нали?4. Нали Гербаджиите си драха гърлата, че ще строят Westing house, защо млъкнаха? Защото за съпоставим АЕЦ искат 3 - 4 пъти повече
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно в този момент беше гръмнала централата в Япония ако си спомняте,а Германия заяви,че няма да строи АЕЦове,гръмна и далаверата с рециклираното ядрено гориво и ***,което е истина..*** се изнасят в Русия.Не са само медиите,които ни манипулираха и оказаха влияние на спирането на проекта.От друга страна конкурентните фирми,лично са се намесили в спирането на АЕЦ,като тези от Румъния и скъпите източници на ел.енергия,причините са много.Не обвинявайте обикновените хора.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента само Русия прави АЕЦ , Американската компания УстингХаус Фалира.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година само 3-4 дена имахме нужда от Внос заради големия студ и Румъния отказа та Боко източи язовирите..
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на истината руските АЕЦ са по-добри. От друга страна погледнато, искаме чист въздух, искаме електромобили... все с нещо ще трябва да ги храним. Потреблението на ел. енергия ще нарасне значително и нищо чудно един такъв проект да не е "неизгоден" както се опитват да го изкарат някой, само и само да изкупуваме техният ток на х3 х4 цена

Спонсорирани публикации