България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!

Български икономически форум: Изкривява се инвестиционната среда
Обновена: 11 дек 2017 20:46 | 11 дек 2017 20:30, Екип на Bloomberg
140
България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!
Снимка: Pixabay

България трябва да се въздържа от грандомански проекти като проекта АЕЦ "Белене" например, защото те изкривяват инвестиционната среда. Това коментира председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Има прекалено голяма политическа зависимост, ако искаш да инвестираш в големи проекти", посочи той, коментирайки инвеститорските нагласи по отношение на България.

Един от основните приоритети на България, свързан с насърчаване на европейската интеграция на Западните Балкани, е стъпка в правилната посока, отбеляза още Табаков.

По думите му с последното събитие по повод 20-годишнината на Българския икономически форум е отправен поглед и към икономическата обстановка в Европа и някои основни предизвикателства, а именно - Brexit и разширяването на еврозоната.

"Не са ясни загубите нито за Великобритания, нито за ЕС", посочи Табаков.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Доколкото разбирам, аргументите на противоположните страни са следните:Едните казват, че Белене трябва да се строи, защото така България ще има много ток за употреба и продажба.Другите казват, че Белене не трябва да се строи, защото така се заробваме пред руснаците и разни техни хора тука ще богатеят мафиотски.Затова, хайде да дадем на американците да ни построят АЕЦ в Белене! Хем ще имаме ток, хем няма да е на руснаците! И двете страни няма да имат аргументи 'против'!Кой е съгласен?
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до #38: А ти представяш ли си,ако не се бяхме оставили на западните "стандарти" и си разгромихме икономиката и не само,дали още две централи "Белене" нямаше да ни трябват и 3 млн. българи да си работят в родината си?!Разбира се,задължително трябваше да не спазим деМоНокрадичните им стандарти и да бяхме обесили всички държавни изменници,мошеници и крадци!Така щеше да имаме още не само една,а най-малко две банки КТБ,струващи,колкото една АЕЦ,"Белене"!Ама за такива кражби се мълчи..и бле-е-е
49
6
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 6 години
Правилно е отбелязал един колега тук, че максимално се използват 8000 от 12000 мегавата от инсталираните мощности. Истината е, че българската икономика и домакинства ползва ОКОЛО 30% от инсталираните мощности. Останалата еленергия се изнася до голяма степен нелегално, чрез измислени договори с посредници. Целта на КОРУПЦИОННИЯ проект Белене е да се инсталира нова мощност, за да продължи краденето. Тук има един или двама ***, които са написали повечето коментари. Колко ви плаща Агент Гоце?
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южен поток го оправиха същите "експерти" на хранилка на някое НПО, чужд агент. Ред е на "Белене" да се съсипе и сме готови за Каменната ера, да станем *** и да внасяме ток и газ от Турция.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко ни е руско , газ нефт - География .. през Босфора танкери не пускат
46
3
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
За сега сме на загуба, защото проектаа се води от тарикати, които не са си поставили за цел да го реализират за общо благо, а да изцицат от него и да откраднат каквото могат да докопат.Нали сложха за шеф на Белене продавач на банички? Такива са им всички "експерти" на ГЕРБ, включително и онова недоразумение - Добрев, с дипломката за бакалавър - културологНяма ред, няма контрол, въртят далавери необезпокоявани и затова проектът се забъкна. Но свестен премиер и здраво правителство ще го направят
45
5
 
6
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Този човек е много образован - разбира от атомна енергетика , английска философия и балкански проблеми .Браво на момчето .А иначе е изкуфял .
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние и без това сме на 100 % зависими от Русия, кому е нужно. Всичко ни е руско, газ, "Лукойл", АЕЦ-а. Защо щом сме в ЕС не започнем да гледаме на Запад?Румънците глупави ли са, че използват Западна компания за АЕЦ-а си?
43
5
 
11
 
! Отговори
До 41 преди 6 години
Абе ти на луд се правиш?!?Нали Руснаците ни предложихаа те да направят инвестицията на 100%, да поемат всичик рискове и след изплащането на инвестицията им да ни оставят АЕЦ-а в наша собственост.Изчисленията на германските консултанти показваха, че за половината от живота на АЕЦ-а той и всичик инвестиции около него ще се изплатят напълно и втората половина ще е 100% печалба за нас.Е, как иначе, нали Килъри го похвали - конгратулейшънДори и този вариант не бе приемлив за БОКО и гербаджиите..
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката не е наука , а еврейска религия за грабеж.. *** учат икономика да станат измамници , лъжци и мошеници..
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Засега сме на загуба 1 млрд. лв.Ако продължаваме да се занимаваме с "Белене" ще продължават някои да цоцат пари. Сега изнасяме за Турция, но турция строи 2 АЕЦ-а за своите си нужди и няма да има нужда от нашият ток вече. На кого ще продаваме?И сега имаме ненужен ток, а при строеж на още една АЕЦ вече ще имаме страшно много и цената на тока ще скочи, защото парите за АЕЦ-а трябва да се избиват.Само комунистите ще намажат, защото те завъртяха хаоса с тази АЕц и само те печелят от него + Русия.
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Тютюнев е някакъв нов соросоидд.
39
2
 
12
 
! Отговори
пфф преди 6 години
ЕС ни задължава НЕК първо да изкупува тока от фотоволтаиците и ветрогенераторите. След това се купува токът от американските ТЕЦ Марици защото има подписани договори. Чак след това се купува от Козлодуй. Ако се построи Белене, токът ви няма да поевтинее. Токът на гърците, макета и албанците ще поевтинее защото енергийната ни мафия че купува тока от Белене и ще го продава там а всички ние щеплащаме за централата. И да ми цъкате минуси файда няма. И на мен не ми харесва но това е реалността
38
5
 
13
 
! Отговори
Обичам експерти преди 6 години
Ако не бяха продажните ни политици слугуващи на чужди господари, днес АЕЦ Белене щеше да работи с пълна мощност. Това означава, че в Турция руснаците нямаше да строят АЕЦ, в Румъния също.Говорим за екология и плащаме 10 пъти по-скъп ток от ВЕИ, в следствие народа не може да го плаща и се топли с дърва, въглища и ***, а въздуха навън не се диша.Но народецът си търпи... Е докато търпи, такива "експерти" ще му ... майчицата.
37
3
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Чудя се защо все още никой не е направил акционерно дружество за Белене? Да събират пари! Всеки, който вярва, че Белене е хубаво нещо, да си даде парите там, вместо да ги хвърля на ало-мошениците!Така, нека да го построят! Ако се окаже, че наистина е хубаво нещо, тези, които са дали пари, ще печелят! Ако пък се окаже, че не е хубаво нещо... е, сорри!
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторските Степени по Икономика ги Раздава - Ротшилд и Сорос
35
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към защитниците на тоя грабителски проект, Вие представяте ли си ако сега беше готова Белене и имахте още 2000 мегавата по проектна цена 72 евро за мегават, какво щяхте да правите тоя ток? На кого щяхте да го продавате на тая цена? Кой щеше да го консумира? Та ние имаме 12 хил мегавата инсталирани мощности, а никога не сме надхвъляли 8000 мегавата консумация
34
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тия икономистчета от БИФ са като "красивите и умните", дето протестираха с пари, платени от престъпника чичко Сорос.Лекенца продажни, нищо не разбират от ядрена енергетика, заслужават да се изгонят от България и да ядат пясък в някоя пустиня в Африка.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мъдреците" дето ни пробутват идеята как щяло да намалее потреблението на ток, нещо ни будалкат... До 20 години 2/3 от автомобиилте ще са на ток. Вече почнаха и камиони на ток да готвят. Това, което беше преди 100 г ако притежаваш петролни кладенци, сега ще е ако притежаваш АЕЦ.Затова и арабите от Саудинска арабия и тези около тях, които владеят главната част от петрола, се хвърлиха да си строят АЕЦ-ове.Само местните "експерти" от НПО-тата "не виждат" фактите.
32
7
 
12
 
! Отговори
Гадове преди 6 години
Тези лъже експерти са платени от американската фондация и работят срещу България.

Спонсорирани публикации