България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!

Български икономически форум: Изкривява се инвестиционната среда
Обновена: 11 дек 2017 20:46 | 11 дек 2017 20:30, Екип на Bloomberg
140
България да се въздържа от "Белене" – грандомански проект!
Снимка: Pixabay

България трябва да се въздържа от грандомански проекти като проекта АЕЦ "Белене" например, защото те изкривяват инвестиционната среда. Това коментира председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Има прекалено голяма политическа зависимост, ако искаш да инвестираш в големи проекти", посочи той, коментирайки инвеститорските нагласи по отношение на България.

Един от основните приоритети на България, свързан с насърчаване на европейската интеграция на Западните Балкани, е стъпка в правилната посока, отбеляза още Табаков.

По думите му с последното събитие по повод 20-годишнината на Българския икономически форум е отправен поглед и към икономическата обстановка в Европа и някои основни предизвикателства, а именно - Brexit и разширяването на еврозоната.

"Не са ясни загубите нито за Великобритания, нито за ЕС", посочи Табаков.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
25
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До БългаринТи въобще можеш ли да преведеш какво казва този голям "умник"!Може вече и да е късно за АЕЦ Белене, но първите които още преди 10 години говореха в защита на чужди интереси против Белене, са за затвора. Вчера руснаците започнаха да строят АЕЦ в Турция, той ще е напълно руски и ще продават ток на турците, а може и на нас. Днес Белене щеше да е готов и ние щяхме да продаваме този ток! Но предателите като този от БИФ, това им е бизнеса - да продадат народа си.
10
12
 
13
 
! Отговори
Бъгнал се бот преди 6 години
Народът ни обича Русия, но гласува за политиците ни, които са продажници на американците, но Путин знае, че народът ни го обича, но като ни спре кранчето, ще купуваме газ от Турция с долари, а доларът е тоалетна хартия, защото шоррошите подкрепят долара, който се крепи само на войни и продажба на оръжия, а външният дълг на ФАЩ се трупа от продажба на оръжия, а Китай го е изкупил и затова ще кажат на Северна Корея да превърнат ФАЩ в ядрена пустиня и тогава шоррошите ще се озъбят!
9
5
 
23
 
! Отговори
10000г. пр.н.е преди 6 години
Другия вариант ...минаваме на кю мюр.На конска тяга и гов ежди изпарения.
8
4
 
10
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Tryabva da se postroi i da bude samo sobstvenost na stranata. Nikakvi chastnici v yadrenata energiya!
7
7
 
26
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Този умник Табаков още лобира и масажира мозъците на хората ,че трябва и еврото да се приеме . Какви умници има по българските земи ,да им се радваш само ,абе откъде никгне тази тъпотия по нашите земи. Ужас .
6
5
 
24
 
! Отговори
щегризнедръвцето май преди 6 години
Гда дирници .и фабриканти.Без белене сме в палеолита след някоя друга годинка.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкривява се инвестиционната среда, твърдят от Българския икономически форумКато закрием АЕЦ Козлодуй от къде ще купуваме и на какви цени? Сега поне ни товарят само НЕК после ще ни дерат и Турция или Румъния.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тц, тц, тц. Направете един публичен търг на акции за Белене. После който иска да си купи. Що ли си мисля, че ще се съберат предостатъчно пари за проекта?!?Ама после ако не е държавен, няма да може да се краде яко. Гоуем пробуем начи...
3
7
 
21
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Това е коментариал "председателят на Българския икономически форум (БИФ) Георги Табаков" -О боже ,защо си наказал тази земя българска с такъв контигент които винаги търси личните облаги или пълен с дебилизъм или пък *** за зеле не става ,то и затова сме на това дередже. Русия сега ще строи и Турция АЕЦ и видимо сама и ще финансира този проект , Египет строи АЕЦ ,кИТАЙ СТРОИ АЕЦ-ве ...само ние с гайдите сме по голями европейци и от самите брюкселци . Внуците ще се срамуват от тези 30 години .
2
23
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Най-после смислен коментар по темата!За разлика от лакеите в ТВ Эвропа, дето вчера нонстоп въртяха по новините си някакви интервюта на "експерти" според които, видите ли, "Белене бил проект с разионална икономическа основа!" (цитирам по памет)!Смешници!
1
29
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Много умен мъж!

Спонсорирани публикации