Укротяване на опърничавата бюрокрация. Как?

Стефан Христов пред Bloomberg TV Bulgaria
12 дек 2017 18:12, Екип на Bloomberg
3
Укротяване на опърничавата бюрокрация. Как?
Снимка: Pixabay

В обществото винаги се говори за това как бюрокрацията не може да бъде изкоренена, но се оказва, че напоследък се работи целенасочено и методично. Това каза Стефан Христов, Pisar.bg, "Граждани срещу бюрокрацията", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Друг е въпросът защо не се работеше така през последните 20 години".

Създадена е една система за междурегистрова обмяна на информация платформата "Реджикс" и вече няколко регистъра започват да се обединяват. Дава се достъп на определени институции до този регистър и когато човек отиде трябва да премине през някаква административна процедура, няма да му се изискват документи като гражданска адресна регистрация, свидетелство за съдимост или данъчни задължения към държавата, каза гостът.

По думите му най-нормално е държавата да има механизми, за да изисква такава информация по служебен път.

Натрупва ли свръхочаквания правителството по отношение на административната реформа и електронното управление? Ефективен ли е Парламента по отношение на промяна на законодателството, свързано с електронното управление? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Става дума предимно за лелките расли при комунизма които са груби и мързеливи, че и некомпетентни в повечето случаи; младите - особено тези под 30 - са далеч по-добре.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е опърничавото в случая? Нали същите тези хора отивайки в друга служба се сблъскват с проблемите на хората, които самите те обслужват? И? ??? Ами - нищо! Та.....докато мисленето на работещите на този фронт не се промени, нищо " електронно" бяма да помогне!!! НИЩО!!!

Спонсорирани публикации