Бизнесът чака скок на тока, иска среща с Борисов

Големите фирми се оплакаха, че това поскъпването е убийствено
20
Бизнесът чака скок на тока, иска среща с Борисов
Снимка: flickr

Токът за стопанските потребители се очаква да поскъпне догодина с между 50 и 90 на сто, което може да доведе до масови фалити на дружества.

За това предупреди председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов.

Търговците на ток вече са пратили писма за предстоящо поскъпване, а високи цени предлагат на енергийната борса и производителите на ток, предаде БНР.

Големите консуматори обаче не виждат причина за подобен драстичен скок и подозират спекулация на пазара, посочи още Стаменов.

По думите му това е убийствено поскъпване за бизнеса.

"В момента обсъждаме една кампания да съберем ключове на фабрики и предприятия и да ги занесем на министъра на енергетиката – тя да управлява тези предприятия при това поскъпване на електроенергията, защото ние няма как да издържим", каза Стаменов.

Константин Стаменов допълни, че предприятията ще поискат среща и с премиера Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
гласуваите за герб и не философстваите
18
2
 
1
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Откъде авторката знае, че поскъпването ще е 20-90% ? Нали разбирате, че този кьор фишек е за да се тества рекцията на оществото ! Така го правеха и по комунистическо ?
17
0
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Хаххаха - това в резултат на "либерализацията на пазара на енергетиката" ли е? Май някой иска да генерира огромни печалби за кратко време, или ни подготвят за поредната схема "Белене".
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник ;)
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добра новина! И без това скоро в бойколандия ще има само пенционери, гепаджии и шведи. Тогава ще се разбере кой пое, кой плаща!
14
6
 
5
 
! Отговори
Jon преди 6 години
Бизнеса като не му харесва цената на тока да ходи в Гърция Румъния и Турция.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
B.lgaristan zagiva i IZ4EZVA sybudete se OVCE
12
3
 
15
 
! Отговори
подкрепям преди 6 години
Да, идете всички при Борисов да искате евтин ток. Питайте го защо спря Белене и други енергийни проекти. Искайте от него компенсации за поскъпването. Нека плати за глупостта си.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И къде бяхте на 7 Април когато беше Протеста срещу поскъпването на Газа , Ток и вода ? както каза един възрастен човек - че те на моята сватба бяха повече хора (((
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това гладно хипертонично нещо от Банкя, му дреме на увисналия маркуч. Дялка си суджуче, и му е все тая. Четири тона трябва да опука.
9
0
 
16
 
! Отговори
бай х преди 6 години
.. е затова няма да дойдат чужди инвеститори , е затова и няма да има и българско производство не може всяка пролет и есен да поскъпва тока ...кой е луд да инвестира в тая мафиотска държава
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Токът за стопанските потребители се очаква да поскъпне догодина с между 50 и 90 на стo"Интересно. А някакво обяснение защо ще поскъпне? Или в стил "Тоя суджук е наш"?
7
2
 
8
 
! Отговори
JBL преди 6 години
Тия за к'во ревът че тока им щял да поскъпне.Ако искат да издържат има няколко варианта.1 съкращават персонал 2 намаляват заплатите 3 вдигат цената на продукцията си 4 докарват се до фалит.На Бойко пука му та му дреме на увисналия маркуч ще им каже че това е пазарна икономика и ще ги отсвири както направи партията му като отказа лечение с модерни лекарства днес на нуждаещи се хора.Пука им та им дреме като имаш рак или друго - ами мри за теб нови лекарства няма ще караш със старите до край.
6
1
 
9
 
! Отговори
ГРОБ преди 6 години
Бавно и от всички страни ни довършва. Пишете писма и се молете на па..ла..чи ..те си за милост.
5
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
И ние фалираме от ниските заплати,които бизнеса плаща на работниците,ама на кого му пука?Предлагам да връчим на бизнеса нашите сметки-разход за месец на едно обикновено работническо семейство с по 400-500лв,и да кажат как да оцелеем .
4
7
 
14
 
! Отговори
до Тъпанара преди 6 години
Идете всички при Борисов да искате евтин ток. Питайте го защо спря Белене и други енергийни проекти. Искайте от него компенсации за поскъпването. Нека плати за глупостта си.
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е пазарна икономикакак увеличиха на населението водатаако искате регулирани цени и социализъм идете в Северна Корея
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преместете си фабриките в Германиятам е по-евтин тока
1
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега другари господа бизнесмени. ГЕРБ и БСП са поели задължение пред началството в Москва да съберат пари за ненужната руска АЕЦ в Белене, така че няма какво да мрънкате ами фалирайте по-бързо зо до могат да дойдат на ваше място обирджийските руски фирми и да доят нашия *** русофилски народ.

Спонсорирани публикации