В София: Данък "автомобил" до 30 април – 5% отстъпка!

Налогът за колите - и онлайн в сайта Столична община
6
В София: Данък "автомобил" до 30 април – 5% отстъпка!
Снимка: архив "Булфото"

Софиянци могат да плащат данък "автомобил" до 30 април с 5 процента отстъпка. Погасяването на задълженията може да се прави от днес в 22-те районни отдела на дирекция "Общински приходи". Всички каси на данъчните служби разполагат с ПОС терминали.

Това съобщиха от Столичната община.

Онлайн плащания на данък МПС през електронната страница на Столична община могат да се правят още от 1 януари. Задълженията могат да бъдат внесени и през банка или друга финансова институция.

Срокът за ползване на пет процента отстъпка от данъка е 30 април 2018 г., ако собствениците на МПС платят дължимата сума наведнъж. Ако изберат плащане на вноски, сроковете са: 30. 06. 2017 - първа вноска и 31. 10. 2017 - втора вноска.

През интернет страницата на Столична община могат да се правят и справки - https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations .

Кампанията по плащане на местния данък за недвижими имоти и такса смет ще започне в първите дни на февруари.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 месеца
НЕЗНАМ В КОЙ ДЖОБ ОТИВАТ МИЛИОНИ КУПИХ СИ ДЖИП ЧЕ НЕ МОГА ДА ИЗЛЕЗНА ОТ УЛИЦАТА И ТОЙ СЕ РАЗБИ МАМАТА НИ РАЗКАХА ТИЯ БЮРОКРАТИ НИЩО НЕ ПЛАЩАМ ВЕЧЕ ДАСИ КАРАТ СКЪПИТЕ ДЖИПКИ НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА ЗАЩОТО НИЕ ИМ ГИ КУПИХМЕ НАГЛИ ОТ ВСЯКЪДЕ *** ДЪРЖАВА
7
0
 
2
 
! Отговори
ЦОЦИ преди 8 месеца
До тоти
КАК МИНАВАШ НА ПРЕГЛЕД
6
0
 
1
 
! Отговори
тоти преди 1 година
кой ви кара да се натискате...,нищо не плащате и след 10г ,ако се сети некой ,само последните 2 г.плащаш и пестиш за ремонтите.До 10г,ако на 10г. /за нова/ сди я купил ,то и при тебе 10 на 20 я бракуваш и отчисляваш с почерпка .
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще платя данък ламарина само когато спра да изваждам от джоба си по 800 лева за ремонт на предницата на автомобила. Всяка година по два пъти съм на сарвиз заради разхлопана предница. Докога бе сеянчета? Елате да видите в край софииските квартали какви гробници има. На това пътища ли му викате? Няма един път който да става за движение на автомобил. Колата през цялото време се люля като пияна жена и се чудя от коя дупка да изляза за да вляза в друга? Данък се плаща когато има за какво!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А данъците от минали години кога се опрощават?
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва да има отстъпка за тази автопомия?
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това означава ли че планираната годишна инфлация е над 5% ?
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ли изобщо им плащаме данъци улиците по кварталите са си от време оно само дупките стават все повече и от време на време ги запушват с малко асфалтец да изкарат на магия до следващия път.