От февруари: Данъците онлайн – директно по сметка на НАП

Така плащащите в последния ден няма да се наказват с лихви
6
От февруари: Данъците онлайн – директно по сметка на НАП
Снимка: Reuters

От февруари данъците ще могат да се плащат директно по банкова сметка на НАП в БНБ без да се удържат такси, съобщи говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров, цитиран от БТА.

Още по темата

Данъците ще се плащат или чрез ПОС терминали в офисите на НАП или през интернет в специално приложение с електронен подпис или персонален идентификационен код /ПИК/. Кодът се получава безплатно от офисите на НАП.

Плащането ще отнема секунди и така ще отпаднат проблеми за хората и фирмите, които превеждат пари в последния момент, но искат данъчни облекчения.

От нареждане на плащането през търговска банка до получаване на парите в НАП обикновено минават един или два работни дни и ако данъкът се плати в последния момент, се получава забавяне и задължения за лихви. Макар и малки, тези лихви пречат на хората да искат данъчни отстъпки, каза Бъчваров.

В НАП вече са получени над две хиляди данъчни декларации, каза Бъчваров.


6
Още от НОТИФИКАЦИИ
Всеки трети българин с кредити. Взели сме едни 69 млрд. лева!
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само БАЛАМИТЕ плащат данъци.
2
2
 
4
 
! Отговори
До Шефа преди 1 седмица
Тъй ли? Ти да видиш! Де тоз късмет де! В нашата фирма нашия Шеф непрекъснато назначава на работа нови и нови и нови човеци. Ама гледам то и много напускат, напускат, напускат... Никой не ги кара - те сами.
Ти да видиш!
1
3
 
7
 
! Отговори
Да преди 1 седмица
До Шефа
Ти си трол, не си никакъв шеф!