Прогноза: България – лидер по икономически ръст в ЦИЕ!

През 2018 българският БВП ще нарасне с 4,3%
17 яну 2018 22:05, Екип на Bloomberg
33
Прогноза: България – лидер по икономически ръст в ЦИЕ!
Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

През 2018 България ще изпревари по реален икономически растеж Румъния, която отбеляза най-голям ръст в своя БВП през изминалата 2017 от всички страни от Централна и Източна Европа.

Това посочи в пряко включване от Виена за Bloomberg TV Bulgaria журналистът Делян Петришки. Той коментира най-новия анализ UniCredit Group за икономиките в Централна и Източна Европа, представен днес (16 януари) на конференция в австрийската столица.

„Но освен това България ще изпревари по реален икономически растеж всички 11 страни от региона, които влизат в анализа на UniCredit”, изтъкна Петришки.

Средният прогнозен ръст за страната ни за периода 2018-2019, посочи още той, е 4,3% при 4% очаквани за 2017. Очакванията са регионът като цяло да расте с над 3%.

За сравнение, средният прогнозен ръст на БВП на еврозоната за този период е 2,1%

Вижте подробности във видеото


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На бедния малко на богатия много достатъчно никому ...некой си от древноста го беше казал .
27
1
 
1
 
! Отговори
чичко преди 11 месеца
На бедния и парче хлеб да притежава е по добре от нищо ,на богатия и бентли дето гумата му струва 2000 лв пак е недоволен щот парите никога не стигат! Човека е социално животно винаги иска още ...
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сладки да са ти парите и работата и дано съвеста му да е чиста измамнико
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До тоя измамник плевенски.Ти за два часа коли ли правиша мръснико управител бивш на тоиота ако те напипам някои път такава институция ще ти ударя че друг път няма да си маистор лично аз ти го обещавам
24
2
 
7
 
! Отговори
Алекс/Лондон преди 11 месеца
Няма реални инвестици няма производство,няма износ,укриват се даньци,работещи хора напускат,правителствено източване.Как?Ми много просто.Харчат се фондове ,определят се бюджети с евро пари,ние ,,емигрантите,,пращаме пари ...до кога тепьрва ще видим.
Изтлежда като ,,вземи кредит за да покажеш на комшията че живееш добре,,
Жалко
23
2
 
9
 
! Отговори
Фейк нюз преди 11 месеца
Манипулативна новина.. Сега трябва да се възгордеем ли? Нормално е при най-малкото движение на икономика да се отчитат такива ръстове, защото ние сме на дъното! Какъв процент икономически ръст очаквате от Германия например? Те така или иначе са върхова икономика, на къде повече?
22
3
 
14
 
! Отговори
А стига бе! преди 11 месеца
Лидер по икономически растеж,а едва вдигнали минималната с 50 лева...ГОЛЯМ СМЯХ СА ТЕЯ !Населението намалява с по 50 000 годишно,младите бягат по чужбина,деца не се раждат...ама иначе сме лидери който пита
21
3
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 11 месеца
Така е,след като изкорениха корупцията...Всичко потръгна с пълна сила!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 19
Статистически е вярно - бвп все пак е сума от произведени стоки и услуги ... вдигайки цената ( вода , ток ... ) се увеличава сумата .
19
4
 
9
 
! Отговори
Да не видиш! преди 11 месеца
Ма естествено е % да е така... белите страни отдавна плащат почти таван на възможностите и имат сходни заплати.. само една страна ограбвана и обрана има на къде да скача с големи темпове поради години изкуствено запиране на развитието.. и пак това няма да е реално... ще става с големи заеми от частни и държавни фирми и институции и после кой ще ги връща, пак народа и балона ще се спука. Няма връщане назад .. десетки години кражби неминуемо си водят до фалит. Междувременно на командно дишане заем
18
3
 
15
 
! Отговори
Циник преди 11 месеца
Ако е вярно е хубаво!
Не се вързва с "българина е мързелив"
И наистина опустяваща България как го прави - все по-малко българи в трудовоспособна възраст...и все по-голям икономически растеж!
Преразпределението на "благата" също много куца - повечето отиват в шепа оядени шопари, които се избиват помежду си....
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пореден опит да се заблуждават българите. Къде ги виждат тези "успехи", това "развитие" не знам. Единствено Суджука от Банкя ги приказва, а всъщност имаме голяма инфлация, убийствена корупция, неспираща миграция, обедняване, изразяващо се в растежа на цените. Като има растеж, защо няма вече работна ръка на средно ниво, всичко бяга от "рая" на дебелия Суджук.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това са само прогнози. Кажете когато има проучвания с видими истински резултати
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С твоето качество на живот явно много контрастира.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
GLUPOSTI MENTE NOVINA
13
3
 
11
 
! Отговори
ойкономие преди 11 месеца
теа статистики и макроикономики имат значение за геополитика и света за обикновения човек на заплата това не го интересува щот не му определя състоянието у джобчето
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интересно как "икономическият растеж" рязко контрастира със стандарта и качеството на живот на населението. Да се чуди човек защо на северозапад организират референдум за присъединяване към "изоставаща" Румъния.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дайте тоя ръст на 70% бедняци от населението, да дигне малко стандарта или да го яде!
10
3
 
20
 
! Отговори
пропа ганда преди 11 месеца
Ще .
Ала бала.
Целта е да сме в гов н@та.
9
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България е лидер в миэерията, па эа друго неэнам....