Върхови резултати за летища Варна и Бургас през 2017

Въпреки големият отлив на руснаци, ръстът в трафика е повече от солиден
17 яну 2018 15:23, Екип на Bloomberg
4
Върхови резултати за летища Варна и Бургас през 2017
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакванията ни за 2017 бяха надминати, като годината бе доста по-добра от планираното. Например във Варна трафикът нарасна с 16,6%, а в Бургас той бе 3,6%. Тези проценти (за Летище „Варна" рекордни) изразяват пристигащите и заминаващите пътници.

Това посочи в интервю за телевизия "Черно Море", излъчено в ефира на Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на конценсионера на Летища Варна и Бургас Фрапорт Туин Стар Улрих Хеппе.

Ръстът от 16,6% във Варна е факт въпреки значителния спад на туристите от Руската федерация - с 11%, което е значителен успех, отчете още той. 

На какво се дължи спада на руските посетители? По думите на Хеппе за това допринася това, че пазари като турския и дори египетския постепенно завръщат атрактивността си за руснаците.

„Но тези руски граждани, които вече са посетили България, са много доволни и я популяризират като дестинация, затова очакваме спадът да намалее"

Като цяло германските туристи са значителен фактор, но през 2017 имаше голям ръст на посетители от Великобритания, Полша и Чехия", отчете  главният изпълнителен директор „Фрапорт Туин Стар“.

По думите на Хеппе ръководената от него компания постоянно трябва да инвестира, за да може да поддържа доброто ниво.

 „През последните 11 години инвестирахме 370 млн, лева, като всяка година имаме нови специални проекти", подчерта той. 

Каква ще бъда новата крупна инвестиция на концесионера през настоящата 2018?

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вал. На тебе ясно ли ти е защо летището е по малко. Случайно да ти е обягнало как от 2 мандата насам се прави всичко за Бургас .. то магистрала то изместване на институции от Варна към Бургас то какво ли не беше .. даже военноморски флот. ЗАШО? Как така един 3 пъти по голям град с 5 пъти повече място за растеж и инфраструктура пристанища и площ изведнъж беше изоставен от определени управляваши и западна за сметка на едно малко ГРАДЧЕ ???
3
0
 
0
 
! Отговори
Интересно! преди 6 години
*** я дайте сега като казвате 16.6 % общо пристигащи и заминаващи да направите разбивка колко от тях са заминаващи, щото аз както я виждам приръст на общите полети е нормален с оглед на това че 90% от приятелите ми вече работят в чужбина и все пак си идват и заминават често ... да не говорим за теа дето си заминават с еднопосочен за бог знае колко време напред докато се установят. Похвално било... като м идокажете че теа 16.6 % отиват и се връшат от гезме .. може да е похвално! ***.,
2
9
 
5
 
! Отговори
Вал преди 6 години
За двете летища се направи не малко, но пак е недостатъчно.Особено впечатлиние прави това, че по всякакъв начин се толерира по-малкото летище Варна.
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да са върховни като държава с 111000 кв.км. и над 300км. курортен морски бряг има само 3 международни летища!

Спонсорирани публикации