Нови пътища за финансиране на иновации от ЕС

Майкъл Браун пред Bloomberg TV Bulgaria
25 яну 2018 21:30, Екип на Bloomberg
0
Нови пътища за финансиране на иновации от ЕС
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Vision 2020 Network е мрежа, която свързва технологични организации и бизнеси със средни и малки предприятия, за да си сътрудничат, да постигат иновации и да растат заедно. Нашият фокус е върху иновациите и изследванията и основно финансиране на програмите Хоризонт 2020. Това е програмата на ЕС за финансиране на иновации и изследвания. Това каза Майкъл Браун, съосновател на Vision 2020 Network, в ефира наBloomberg TV Bulgaria.

"Тук наистина има сериозни възможности за финансиране - 80 млрд. евро и целта е да бъдат финансирани най-добрите хора и проекти в Европа. Нашата роля е да свържем тези хора, като целта е иновация и изследвания. Част от причината да бъдем тук, в София, е да разпознаем и открием най-добрите хора, проекти и бизнеси тук".

"Съсредоточаваме се върху клъстери, покриващи целия спектър от иновации и изследвания, в сфери като енергийната, здравеопазването и дигиталната. Аз съм впечатлен от качеството на компаниите в София в дигиталната сфера".

Към момента имаме технологична платформа, която се казва CROWD HELIX. Нашата цел е работата й да продължи след 2020. Тя ще бъде технологичния аспект на мрежата, където хора и органидации могат да покажат профила си и да оптимизират връзките си и да осъществяват сътрудничество.

"Предизвикателството на ЕС е да отвори безупречността на хората в региони, които понякога са не толкова видими. Това е една от причините, заради които сме тук".

Какви ще бъдат нужните компетенции в бъдещето? Какви са професиите на бъдещето?

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари