Турция ще дупчи за полезни изкопаеми в Средиземно море

В пълното право сме си, категоричен е министър Мевлют Чавушоглу
Обновена: 6 фев 2018 17:47 | 6 фев 2018 17:45, Екип на Bloomberg
155
Турция ще дупчи за полезни изкопаеми в Средиземно море
Снимка: Bloomberg

Турция планира да започне широки проучвания за полезни изкопаеми в акваторията на Източно Средиземно море.

Това заяви в интервю за гръцкия вестник Kathimerini външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, предава Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Турция е в "пълното си право" да изследва залежите на полезни изкопаеми в региона.

Това, заяви Чавушоглу, е "един от ключовите елементи в енергийната политика на Турция", целящи да увеличат потреблението на собствени енергийни ресурси.

Първият дипломат на южната ни съседка също така коментира и казуса около обединението на Кипър.

"Ако кипърските гърци си мислят, че турците там ще могат да бъдат ограничени до статуса на едно обикновено малцинство. Кипърските турци никога няма да се съгласят с това, а Турция, като гарант по въпроса, никога няма да го позволи", заяви той.

Още новини от сферата на икономиката и политиката четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските *** трябва да знаят, че България и българите са още живи, а и Израел е наш съюзник, та да не подхранват в замъглените си от османизъм съзнания, че ще колят каури и ще поробват жени и деца. По- скоро те ще се изпарят във въздуха, отколкото това. Чао кучеглави комшита, отивам до едното място да чета един ваш законопроект, разпечатил съм го на Белана!
77
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнал Джемилев със скъсаните ***. Ти ли говориш за стандарт на живот? Гръмни се ама нема да улучиш.
76
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я КУПЯТ - ЗА БЕЗ ПАРИ - НЯКОЙ ДЕН :)))))))))))"Да, някой ден. В знойното кукуво лято на 31 февруари, точно по време на крушобера от върби и цъфтежа на налъмите с които ще посрещнеш брадатото кьосе от еврейски произход прибиращо се от жътва върху розов слон след като планината се е прибрала от визитата си при Моахмед.
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Издават книги, в които са събрани бисери от матури и кандидатстудентски изпити.Трябва някой предприемчив човек да започне да събира бисерите на турските ***. Те направо са за Гинес.Толкова простотия и глупотевини просто няма по света.
74
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имали собствена ядрена програма турците? Горките козички, тия ще се самовзривят, като ги знам каква нация техническа са!
73
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82Разбира се, това възможно ли е в Турция да става или има нещо, и бай ти *** да няма абсулютно компетентно мнение по него! Ти можеш да се мислиш за добре информиран, но това не значи, че си информиран! Язе ти не рукам за собствената ядрена програма на Турция, я ти рукам за ядрени бомби, които са в арсенала на турските ВВС. Капиш? 50 парчета! Засега могат да бъдат ползвани само от самолети, но Турция работи върху ракети с обсег 2000 км, та да може да ги ползва с тях. *** ***
72
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75 Много добре знам да чета и добре съм информиран по въпроса с ядреното оръжие към което се стреми Турция!Но ти се опитваш ,да ме убедиш ,че имате!И тези малки бомби били единствено турски,което не е вярно!Истината е ,че от 2014 г. Турция има секретна ядрена програма !Алармираха МОСАД и БНД!За сега турция е в самото начало на добиване на собствено ядрено оръжие,помогнали са й Пакистан!Тези ярени мераци,ще са една от причините за ядрения апокалипсис над Турция!
71
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ТУРЦИТЕ СА БОГАТИ - ИМАТ ИЗЛИШНИ ПАРИ , А ГЪРЦИТЕ СА БЕДНИ - И СИ ПРОДАВАТ ЗЕМИТЕ НА ТУРЦИТЕ"Що не си купувате имоти на Малдивите или в Дубай като сте богати, а? Хем мюсюлмански държави. Що в бедна мизерна и православна Гърция бе, господин турски богаташо? ***.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААТова, че търците са обявили някого за терорист, още не значи, че такъв.Много се смееш, ама може и да ревнеш, като се обърнат и в твоята посока...
69
7
 
9
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Напоследък турците масово купуват имоти в Гърция - кръвният им враг. Сметай докъде са я докарали и какво е положението там. И колко сигурни се чувстват поданиците на Ердоганя в собствената си държава. Половината са готови да се покръстят само и само да се спасят. Това е реалността в днешен османистан.
68
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турска нация няма, това е един микс от местни народи изповядващи лъжепророка Моамет. Селджукците произлизат от Стара Велика България, а митовете и измислиците за Туран са откраднати от персите. Казват, че били китайци. А аз се чудех, защо Реджеп прилича на Джеки Чан!
67
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Падението на Турция е начертано,само трябва ,да се изпълни!Най ме яд,че тези където сега плюят по България и живеят в Турция,първо те ще потърсят убежище тук и Родината ни ще се напълни с родоостъпници!
66
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, комшу, че те ако ви отворят границата и в турция няма да остане много народ, освен ЕрдоГаня и пазвантите му. Друг е въпросът, че никой няма да ви пусне в ЕС, освен с виза. Сега се надувате, че руснаците ви били големи приятели. Много се радвам, че имате такива приятели, душмани ви не трябват.
65
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия турската армия надмина и ИДИЛ!Убийства,изнасилвания,мародерстват по къщите,хората бягат през глава към зони контролирани от Асад!Башибузушката армия няма милост към мирните жители!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една лястовичка пролет не прави. В тюркието такива птички са милиони. Не можем да се сравняваме с вас..Милиони ама само в твоята глава. Иначе светът знае за вашата фтичка. Хахах
63
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Чаталджа великият български войник е гонен с тояги и терлици, буквално!! Четете записките на капитан Георги Йорданов, който е бил на офицер на фронтовата линия! Българите така търчат обратно към българия, че зад себе си зарязват дори леко ранените си войници, подгонени от 15-16 годишни юноши и жени!Булгаааааар булгаааааар, ако знаеше истинската си история и имаше капка гордост, щеше да са самоубиеш ... с нож, пък ако ще да е *** стругарски нож!!
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко Ви прави булката в Дойчланд... Имат ли дете вече? :-) :-) :-) :-)Една лястовичка пролет не прави. В тюркието такива птички са милиони. Не можем да се сравняваме с вас.
61
3
 
8
 
! Отговори
Попа преди 6 години
До 66. Умник такъв, мислиш че в времена в които се крадат Биткоини и се правят фалшиви Айфони 1 към 1 и се разбива сигурноста на НАСА , някви кодове на 60 годишни бомби ще бъдат проблем. Ама много си умен беее. Да не си бълхар а.Ахахахахахааа
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама кво са едни кодове за ЕрдоГаньо, с мисъл ще ги задейства завалията, като помисли за козичките и ще гръмнат още в Инджирлик!
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53 Да вярно е в базите на НАТО има малки ядрени бомби,70-80годишни,които чичо Сам ви остави!Но забравяш да споменеш,че и да искате,без съгласието на САЩ ,не може да ги използвате!Просто защото кодовете за активирането не са при вас!Така,че гледайте си ги,и им се радвайте!Само внимавайте в/у тях да не падне високоточна ракета ,може конвенционална да е!Ще заплачете!