Здравните и имотните застраховки набират скорост

Жени Ангелова пред Bloomberg TV Bulgaria
9 фев 2018 14:37, Екип на Bloomberg
15
Здравните и имотните застраховки набират скорост
Снимка: Pixabay

Най-масовите застраховки в България са автомобилните, което не е изненада и е тенденция през последните години. Основно перо е застраховката „Гражданска отговорност“ заради задължителния й характер, както и застраховките „Каско“. Застрахователната култура на българина е приоритетно насочена към обръщане на внимание на автомобила си, но ръст вече за забелязва и в други сфери.

Това посочи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Жени Ангелова директор „Бизнес развитие“ в „Брокер Инс“.

През миналата година, отбеляза Ангелова, прави впечатление ръстът при имущественото застраховане. Една от причините за това са благоприятните условия за взимане на ипотечен кредит, но също така и това, че хората все повече обръщат внимание на недвижимото си имущество в светлината на честите природни бедствия през последните години.

Ръст бележат и застраховките „Живот“, като причина за това донякъде са ниските проценти по депозитите в банките, както и това, че като цяло не сме запознати с по-алтернативни форми на инвестиции, което прави подобен вид полица добре приета като инструмент за създаване на сигурност.

Ръст има и в здравните застраховки, като тук преобладават тези, правени от компании за техните служители, като това все повече се превръща в инструмент за задържане на кадри. Покачване има и в бизнес застраховките.

Какви застраховки сключваме най-често?

Повече можете да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
Застраховане - това е едно безмислие. НАй-големия враг на едно общество е това.Интересно какво ли ще се случи ако отпадне т. нар. "ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ГРАЖДАСКА ОТГОВОРНОСТ" - тогава НИКОЙ НЯМА ДА ПЛАЩА НЕЧИИ ПАРИ ЗА НЕЧИИ ДЖОБОВЕ.Решение има но - това се решава с условия поставени от избирателя и БЮЛЕТИНАТА.До сега ГЕРБ НИЩО НЕ НАПРАВИ и за това - внимавайте !!!!С думи простички това е едно УЗАКОНЕНО КРАДЕНЕ НА ПАРИ. Наглостта им дори няма граници- има и създадено такова училище за крадене на пари
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Били сме застраховани в Германия и в България,разликата е огромна.В Германия всичко е било точно,не сме имали никакви проблеми,а в България сумата никога не покрива дори и една десета от щетите,всички са измамници и препоръчвам на хората да не се застраховат в България.Определят и кратък неколкодневен срок,през който се крият,ако някой има да взема нещо от тях,пълна порнография.В края на краиищата защо им плащаме данъци,след като не могат да се справят с бедствени и други ситуации?
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За гражданската - яснио, задължителна е по закон. За имотните застраховки - всеки ипотечен заем върви с такава застраховка, тоест и те задължителни. Здравната - също за много хора е задължителна. Примерно чужденци пребиваващи в страната. Та затова е ръста. Не че някой доброволно ще си хвърли парите на вятъра. Пардон в ненаситните гуши на застрахователите имах предвид.
11
1
 
9
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До Пича из сьелоОстави ламарините, аз ти говоря за наранени или убити хора. Най-отдолу на полицата пише еди колко си милиона, а застрахователите гледат да не платят нищо, чак в съда ги карат да дадат по няколко десетки хиляди.
10
11
 
3
 
! Отговори
Пича из сьело преди 6 години
До zeusПо ГО обезщетенията са ниски, щото и цената е ниска. Като стане 600-800 лв. тогава и обезщетенията ще станат адекватни. за толкова пари, толкова обезщетения. По Каско изплащат адекватно щетите, но там цената е друга.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДрОгаре брокери - имотите ли разпродадохте, че почнахте и със застраховките?
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДрОгаре брокери - имотите ли разпродадохте, че почнахте и със застраховките?
7
3
 
6
 
! Отговори
Машина за хитове преди 6 години
До Анонимен 6За счупен крак ще ти изплатят 100 000 евро, ако преди това си им дал 101 000 евро. Иначе ще ти дадат най- много 20 000 при това, ако счупването е много лошо и има усложнения. Струва ми се, че не си чел внимателно условията по застраховката, която си сключил. Отдели 2-3 часа, прочети ги много внимателно и после си помисли, дали е имало смисъл от глупавия ти коментар. Щото тарикатлъците, особено в областта на затраховането са измислени точно в "белите държави", а не на Балканите.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А имате ли такава застраховка при която се застрахова всяка част от тялото? Щото аз съм си направил такава тук в бялата държава и ако си счупя крак ще ми изплатят 100 000 евро за този крайник! Или вашите са само за умрели? Тарикатчета сте вие!
5
12
 
4
 
! Отговори
No name преди 6 години
Абсолютно некомпетентни коментари под статията! Здравното застраховане е напълно задължително, предвид нивото на здравната помощ в България. А колкото до това какви обезщетения се получават, зависи какви покрития по застраховката са били договорени и в коя компания. Не говорете празни приказки, а четете и се информирайте. На запад хората не излизат от тях, ако нямат застраховки на всичко, за което се сетиш. Трябва да си променим начина на мислене и да мислим превантивно за бъдещето.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да каже наистина ли е сигулен че това не са хвърлени пари с цел пране на пари ?
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как гражданската на колите няма да е най-масова, като е задължителна. А здравните и имотните набирали скорост, затова сутринта гледам как целия квартал тичат, краката ще си счупят да си застраховат здравето и имота. Това си е реклама за балъци.
2
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 6 години
За какво са ви тези застраховки, като всички застрахователи са мyтpи? Някой да е чул да са изплатили доброволно нормална сума по ГО при наранен или убит човек, винаги се стига до съд. Миналото лято *** си счупи ръката, имаше застраховка, дадоха 70 лева, то не мога да си платя бензина, дето съм обикалял по болници и после да събера 10 документа за застрахователя.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна снимка към публикацията. Но нещо е размазана и не мога да разбера Фидосова ли е, или Пеевски.

Спонсорирани публикации