Българското вино с шанс да завоюва достойно място в света

За чуждите туристи да бъдат организирани повече дегустации
15 фев 2018 12:15, Екип на Bloomberg
5
Българското вино с шанс да завоюва достойно място в света
Снимка: Pixabay

Когато искаш да подариш вино, трябва да познаваш човека, за който е предназначено. За жените е подходящо бяло или розе, а за мъжете - червено вино, което върви с по-мазни, по-тежки храни. Това каза Йордан Вучков, енолог и сомелиер, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Българският консуматор търси евтино вино и за това на нашия пазар навлязоха вина от Италия, от Испания, от третия свят, от Франция. Те са с по-ниско качество от много наши вина, които са качествени, сортови вина".

Българското вино има шанс да завоюва достойно място в света чрез винения туризъм, каза още гостът. По думите му за чуждестранните туристи, които идват в България, трябва да бъдат организирани повече дегустации, за да могат те, освен да си закупят вино от избата, да добият представа за качеството на българското вино и след това да го търсят и купуват, когато се върнат в родината си.

Има ли българинът културата да разпознае качественото вино? Може ли да бъде усетено богатството на винения вкус, след като преди това е консумиран концентрат?  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И стига с това деление на мъжки и женско вино. Виното върви с храната, не с пола.Думкай червени със сьомга и ще се чудил, защо има вкус на дъвка.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българският консуматор търси евтино вино и за това на нашия пазар навлязоха вина от Италия, от Испания, от третия свят, от Франция. Те са с по-ниско качество"Олеле ! Така поднесена информацията, излиза, че Франция и Италия произвеждат само ниско качествено вино !!!!! Това, може да го каже, само човек, който никога не е пил истинско вино. Хвани и пробвай нещо от Бuргундия или Тоскана, което е над 2 лева литъра. Да, че има *** - има, но нека да бъдем честни.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Химери, химери..........патос .... гонитба на михале......илюзий....Пляскайте децата за да може и те да пораснат 'вярващи!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българина пие според това колко пари има. Като няма търси евтиното.
1
2
 
9
 
! Отговори
Делчо преди 6 години
- Защо минахте на червено?- Защото свърших бялото, г-н катаджия.

Спонсорирани публикации