България не подготвя младите хора за модерна кариера

Това мнение изрази Николай Василев пред Bloomberg TV Bulgaria
16 фев 2018 17:45, Екип на Bloomberg
20
България не подготвя младите хора за модерна кариера
Снимка: Pixabay

През последните 20 години, колкото и да сме критични, България измина огромен път напред. Това каза Николай Василев, изпълнителен директор на Експат Капитал, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"От държава, която беше пълна катастрофа във всяко едно отношение, безкрайно далеч от Западния свят, за кратко време ние стъпихме икономически на крака, влязохме в НАТО и ЕС. България в момента е държава с нисък държавен дълг и с голям бюджетен излишък, което е страхотно. Има ниска безработица и приличен растеж в момента. Общо взето имаме много причини за гордост".

Според него най-големият проблем е, че в България от десетина години няма реформи.

"България не подготвя младите хора за модерна кариера. Има огромно разминаване между това, което произвеждат университетите и това, което очакват работодателите“.

Василев смята, че независимо за крой бранш става дума, човек трябва да е амбициозен и да вярва в себе си.

"Необходимите качества са комбинация от много добро образование, много ясна представа точна какво иска да направи човек. Най-добре е той още на млада възраст да има амбиции, които да гони и да успее. В България могат да се постигнат неща".  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нищо де,то и без това наемат пенсионери,а младия да духа супата,а тая пасмина наречена,,работодател,, иска да му мине номера с 500 лв,е балъците са на изчезване,остават им пенсиите да им работят или те самите,нищо де като измрат пенсионерите те ще си работят.Уважение към старите хора,коментара е за работодателите.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой е на власт последните 10-тина години, през които нямаме реформи?
15
0
 
1
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Историята циклично се повтаря, и трябва да се поучим от нея.Един пример.Руския цар Петър Велики е показал как от пропаднала феодална страна се става сила, с която се съобразяват.Прочетете за него, реформите му, замаха при изграждане на държавата от нищо.Само един документ да прочетете-"Указ о качестве" , ще ви стане ясно как е мислил и разсъждавал, не само за да "Усвоява" а и да въздигне държавата от блатото.Не както нашите, с наколенките и на запад, и на изток, а най-вече-на югоизток.
14
0
 
0
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Сега сериозно. Докато приоритет в тая държава е обучението в разни университети на ПР специалисти, адвокати, счетоводители и публична администрация, така ще е. Малкото, обучаващи по професии, на всички нива, са космически изостанали от света. На нивото на 60-те години сме във всички технологии, а тези, които работят, са само обслужващ персонал на чужди компании, изпълняващи елементарни понякога функции.Ще продължа.
13
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Е как да не ги подготвя, и да не се грижи за тях? Границите са отворени, могат всеки момент да напуснат страната, я сухопътно, я със самолет, и да не се върнат никога, така силно ги мотивира понастоящем държавата...Ще се връщат лятото, август за по седмица, а когато мама и тате си заминат, ще се върнат тук да продадат всичко за кой колкото даде.До там я докарахме. А който остане-роб в собствената си страна, на чужди собственици, на това, за което дядо му си е оставил костите някъде по фронтовете
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Необходимитекачества, които трябва да има младият човек, са преди всичко много дебели връзки, съчетани с някаква дипломичка, за да успее в България. Примери много - В. Горанов, Д. Добрев, Московски, Пеевски, та докато се стигне до съвсем ниски нива- като например директорката на Научно- техническата библиотека /НАЦИД/- тя пък е дори и без бакалавърска дипломичка. To4no kazano
11
0
 
10
 
! Отговори
hm... преди 6 години
Бизнесът не може да иска каквото и да е от държавата, защото плаща 10% корпоративен данък. Хайде да го направиме 40% като на запад - на 30 милиарда ПЕЧАЛБА от бизнеса са около 10 милиарда към бюджета... С тия пари ще има и за училища и за университети... ама те работодателите само искат... искат да има много хора пред портала и да си избират
10
0
 
13
 
! Отговори
Г-н Василев, преди 6 години
Необходимите качества, които трябва да има младият човек, са преди всичко много дебели връзки, съчетани с някаква дипломичка, за да успее в България. Примери много - В. Горанов, Д. Добрев, Московски, Пеевски, та докато се стигне до съвсем ниски нива- като например директорката на Научно- техническата библиотека /НАЦИД/- тя пък е дори и без бакалавърска дипломичка. Та тъй!
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За коя кариера те младите са големи сами пък по тоя случаи днеска да попитам де се бяха повели мамажи дъщеря щото и там бяха големи ми тате им плати сметката ми тате и на приятелката им можеше да плати да *** защо да плаща нали са големи сами си плащат ама къде ли и какво ли нищо после мама и тати теглят ако вече не са по пътя караи всеки греши но идва момент които осъзнава но дано да е по рано пък ко не се усети щее късно
8
0
 
13
 
! Отговори
България преди 6 години
не подготвя никого за нищо!!! В Африка новородените са по-подготвени за живота в саваната от колкото който и да е България.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли реформи ? Светеца Дядо Добре пребил един крадец с Бастуна си . Само тази Реформа не е проведена в национален мащаб .
6
0
 
13
 
! Отговори
Отново преди 6 години
една тенденциозна статия на трафикантите на хора т.н. "работодатели", на които по някакъв необясним начин им се удава да предложат на хора от Украйна по 1000 лв. заплата за месец плюс поемане на пътни разноски, спане и храна, визи и т.н. документи, но не могат да дадат повече от 500 лв на българи за същата работа. "Има нещо гнило в Дания".
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към автора(ако иска да ме трие)- каква информация носи тази статия? Освен внушението, което цели- всичко в Бг е шест. Обаче в Бг нищо не е шест. Чиста пропаганда.
4
0
 
14
 
! Отговори
Пак!!! преди 6 години
ПРОПАГАНДА
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модерна кариера сигурно е мики маус дипломи за маса пари за работа след приемането на конвенцията.
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При демокрацията всичко тръгна към провал.............образование, здравеопазване.............сега Истанбулска конвенция искат да наложат от глобалистката мафия!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По важно е да подготви гей бракове за сифииските джендари

Спонсорирани публикации