12 компании и брокери с отличия в наградите на Imoti.net

Престижните статуетки се връчват за трети пореден път
Обновена: 22 мар 2018 16:12 | 22 мар 2018 10:45, Веселина Йорданова
20

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Третото издание на "Годишни награди на Imoti.net" отличи дванадесет компании и брокери със статуетки за добри практики в сектора на недвижимите имоти, а още четиринадесет получиха награди за второ и трето място в класацията.

Тазгодишните престижни награди на Imoti.net добавиха две нови категории в оспорваната надпревара. Най-добър "Жилищен имот на годината" спечели компания BLD ALBA, следван от "Изгрев 132" и "Еделвайс 3".

"Радвам се, че в София се появяват добри продукти и се излезе от практиката за бърза препродажба на жилищата", каза главният архитект на София Здравко Здравков, след като връчи наградата. Той изтъкна, че излизащите на пазара жилищни сгради трябва да са трайни и да имат отношение към хората, които ще живеят в тях.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов каза от своя страна, че българската икономика се намира в период на предизвикателства и възможности. "Според повечето прогнози глобалната и европейската икономика ще постигнат растеж от 2,5% тази година, докато очакваният ръст на българската икономика е 4%", каза Борисов. Той посочи, че имотите са най-чувствителният сектор на икономиката и правителството работи за намаляване на административните тежести и за развитието на бизнеса.

Борисов цитира неотдавнашно проучване, според което пазарът на бизнес имоти е постигнал ръст от 153% за миналата година на годишна база и това поставя страната ни на първо място сред 60 страни. Заместник-министърът на икономиката изтъкна, че имотният пазар у нас е един от най-добрите пазари за развитие, подкрепен и от напредъка в автомобилния и IT сектора.

"Уолтопия Колайдър Център" грабна приза в другата нова категория "Бизнес имот на годината", като "Карачи – Термален комплекс – Св. Св. Константин и Елена" и "НИКМИ Милениум Център – София" застанаха на второ и трето място.

Тази година в категория "Агенция за недвижими имоти на годината" първото място спечели "ЯВЛЕНА", която заема призовото място за втора поредна година, следвана от ARCO REAL ESTATE, а на трето място остана миналогодишния победител - UNIQUE ESTATE.

Първо място в същата категория, но за малък бизнес, грабна "КА5 Имоти" ЕООД, а за второто място в оспорваната надпревара се пребори "ДОМИ Недвижими имоти". "АЛДЕС ИМОТИ" ООД остана на трето място.

"Радвам се, че имотният бранш, държавните и общинските институции и браншовите организации стоят зад тези награди", каза Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net. Тя допълни, че водещият критерий в оценката на журито тази година е бил изграждането на доверие. "Не можем да искаме доверие от клиентите, ако брокерите нямат доверие помежду си", заяви Стойчева и си пожела повече морал в имотния бизнес.

За най-динамично развиваща се компания бе отличена ARCO REAL ESTATE, следвана от "ШАНС Билдинг Пловдив" и "Галардо Реал Естейт" на второ и трето място.

Потребителите също дадоха своя вот и отличиха победител - най-добра агенция за недвижими имоти в тази категория получи агенция "МИРЕЛА". Наградата на потребителите за най-добър сайт пък отиде при ERA.BG.

Надпреварата за престижните награди на Imoti.net беше изключително оспорвана и в категорията "Сайт на агенция за недвижими имоти", която сайтът Yavlena.COM оглави, следван от ERA.BG. Първото място за „Дебют на агенция за недвижими имоти“ спечели "АНТРЕ", а за второто място успя да се пребори STONEHARD. Тази година Imoti.net включи нова специална награда в надпреварата, която бе спечелелна от "Super Имоти".

Събитието се осъществява с генералната подкрепа на банка ДСК, инвестиционна компания BLD, агенция за недвижими имоти Софконсулт, Phillip Morris и RAP.

Вижте и останалите победители на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: недвижими имотиимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Iparis преди 6 години
Pf...nemat balkoni, nemat garaji, nemat parkomesta, nemat prozorci v baniata, kuhniata, klozeta...nema estestvena priroda, zelena trevichka, darveta, hrasti, kitki, ptichki, katerichki, taraleji...nemat vlak nablizo...
18
0
 
1
 
! Отговори
Adalii преди 6 години
....Ama bg prezident ne gi brasne za sliva...fakenews...
17
4
 
2
 
! Отговори
Антихейтър преди 6 години
Леле майко - класика в жанра под всяка статия без значения каква има редовни хейтъри, които по цял ден това правят - хейтват анонимно. Мога да ви споделя, че сте много далеч от бизнеса с имоти. 1. Нещата ако опираха само до пускане на обяви наистина всеки *** щеше да може да изкарва пари от тази работа. 2. Цените на имотите не се определят като отворите нета и видите на каква цена се ПРЕДЛАГАТ имотите, защото тя е различна от тази цена на която се ПРОДАВАТ и тази информация не е достъпна...
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха престижните статуетки, Най-грозния и нефунционален сайт раздавал статуетки. Незнам какво го величаете този сайт на сто години писан без грам мисъл. Tarasoft са си оставили ръцете там :Д
15
2
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Ама някой насила ли ви кара да използвате брокерски услуги, не мога да разбера?! Вие го изкарахте все едно идва някой и ви опира пислет в главата и ви кара да си търсите жилище чрез агенция и да и давате пари, които са уточнени още в началото на уговорката?! И олеле... съжелявам наистина да го кажа, но за това сме на това дередже цялата държава! Каквото и да се случва, все намираме кусури и мрънкаме за неща, за които сме си виновни сами или не сме направили нищо за да го променим... :|
14
4
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Първо: според мен коня е значително по-интелигентно животно от теб и не бива да го обиждаш, като го използваш за ник! Второ: не съм брорек, а съм счетоводител! Така че не ми обяснявай, с какво да се захвана и с какво не! С коментара си онтново доказваш напълно теорията ми, че както "12" каза си хейтите за спорт! Трето: казах, че компаниите в статията не са като тези, за които вие говорите (да има и супер подмолни и лъжливи фирми), но никой не те задължава да плащаш комисиона на сила, нали?!
13
3
 
2
 
! Отговори
Аууу преди 6 години
Ай къде бил специалиста. Хайде осветли ни със знанията си че ние не знаем нищо за това. Кажи ни колко трудна е брокерската работа и колко важна е и даже не 3% а 6% заслужават.
12
3
 
3
 
! Отговори
Аман преди 6 години
Факт е, че коментиращите поначало освен хейт друго не демонстиррат, забелязвам го към коментарите за всички новини, не само тази. Факт е също така, че има "брокери", ползващи некоректни практики, но във всяко стадо има ***. Има огромна разлика между градивна критика и плюене за спорта. Хванете се на работа или си намерете хоби, вместо да леете жлъч под всяка статия, ясно е, че 90 % от вас не са купили или продали и кучешка колиба през живота си, аман от "специалисти по всичко".
11
3
 
5
 
! Отговори
Ясъмкон преди 6 години
До 8В тази сфера си а? А защо не пробваш да си намериш честна работа? Или ти си я вършиш в момента - защита на ***. Хвани се на истинка работа, бачкай и спести пари, купи си имот. После ни сподели как се чувстваш след като с тежък труд изкараните ти пари някой *** ти ги вземе като комисионна за абсолютно нищо свършено с нула гаранция. Ама така е докато има балами и ти ще има от къде да дърпаш
10
1
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
И аз ще правя агенция. Трябват само една стая, бюро, карта на София / за авторитет/ и телефон. Пускам 1 набирателна обява - на странно ниска цена, обаждат се 20 гълъба и казвам...еее това е продадено вече, ще потърся друго за Вас. После преглеждам обявите и започвам да звъня на хората....аааа имам клиент, 2000 евро комисион. Така де работи.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8 Я па ти :-) сигурно не живееш в България.....
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора... защо сте толкова агресивни и негативно настроени?! Спрямо ВСИЧКОООО!!! Не само въпросната статия... Като чета коментарите, повечето от вас си говорят просто ей така, да отбележим хейт иначе няма да можем да заспим вечерта! Повечето компании, които са изброени в статията са истински професионалисти и надали сте имали някакъв досег с тях, защото не се занимават с предлагане на измамни оферти в Обеля 2! Казвам го, защото съм в тази сфера! Така че, опитайте се да бъде малко по-позитивни!
7
3
 
11
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Търся брокери, да ми гледат стадото от 300 овце в Балкана. Заплащене според резултатите. Много динамична работа. Комисион под формата на кисело мляко и сирене.
6
3
 
9
 
! Отговори
Х преди 6 години
Брокери има на Уолстрийт, тук има циреи копиращи обяви на частни лица. Празнувайте, а следващата година берачи на ягоди в ЮК.
5
3
 
6
 
! Отговори
А сега преди 6 години
Брокери или джокери?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже и награди си дават, също като психотерапия :)
3
3
 
18
 
! Отговори
Имотен преди 6 години
Продал съм до сега 3 имота. Когато пуена обява в нета ми се обаждат 100 брокера за 1 ден, на следващия ден си виждам снимките копирани в нета и цената завишена с 3 К евра. Водят някакви хора да гледат,имах случай свързва се човек с мен, гледал преди това с агенция и каза, че му искали 3 К евро комисион над вече завишената цена, за да започнели преговори с продавача. Продадох си му, даже и 1 к отдтъпка получи. Та драги ми профани, няма как от едно здрасти да получите 6 к евра. Станете програмисти
2
4
 
5
 
! Отговори
Ясъмкон преди 6 години
Аааа сега разбрахте ли защо е тая статия по рано? За да ви убеди че имате нужда от брокер! А сега ето и най много платилите си фирми за да получат наградите. Тях трябва да ползвате щото някаква аболютно никаква компания си измислила някакви награди и ги раздава на кой плати повече за реклама.
1
2
 
12
 
! Отговори
Янко преди 6 години
Кви агенции...там работят бивши барманки и келнери....слагат 3 процента на обявите на частни лица и пишат Продавам....Кво продаваш бе, аланкоулу....ти 5 лева нямаш в джоба. Половината Ви клиенти Ви прескачат. Смешковци.