Пред крах ли е имотния бизнес в България?

Срив няма да има. Няма и балон, категорични са брокери
22 мар 2018 21:55, Красимир Ангелов
45

Третото издание на "Годишни награди на Imoti.net" отличи дванадесет компании и брокери със статуетки за добри практики в сектора на недвижимите имоти. Как изглежда пазарът към днешна дата? Кое го отличава и какви са тенденциите у нас? Отговорите в предаването „Директно“ от големите победители Страхил Иванов от агенция "Явлена" и Никола Стоянов от "Супер имоти".

Има ли надценяване на недвижимите имоти у нас и ще се спука ли големият балон с цените? Пред крах ли е имотният бизнес?

"За да се каже, че има балон, трябва много добре да се разгледа конкретиката на пазара. София е различна от България. Балон в България няма. Ако говорим за столицата, има сериозен ръст на интереса и покачване на цените, но балонизиране – не", коментира в студиото екпертът Страхил Иванов.

Според брокерите пазарът в големите градове у нас е напълно реален. "Това е преувеличено. Срив няма да има", увериха брокерите.

Към какви имоти обаче се насочват потребителите? Какво търси масовият купувач? "Обикновено търсят най-доброто на най-ниската цена. Това не се случва и двете неща се разминават", сподели Никола Стоянов.

И още: кои фактори определят цените на имотите и колко важно за бизнеса е търсенето и предлагането? Какво е състоянието и какви са перспективите пред имотния пазар в България? Отговорите в "Директно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
6
 
! Отговори
странни работи преди 6 години
защо всеки ден говорят за балон? А кога ще извадят статистика за сделки до декември мин година и за 1во тримесечие?
18
6
 
30
 
! Отговори
Kos преди 6 години
Само искам да кажа че в Нюкясъл и Манчестър апартаменти 2 стаини са по 30-40 хиляди и са всички тухла с газ и нормални размери. Заплатите започват от 20000 паунда годишно. Вие си преценете за скапаната София
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе незнам, ама около мен, мои познати 3-4 човека си купиха апартаменти от около 2 години насам. И ги купиха на прилични цени. Не за инвестиция, а за живеене.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как? Нали обичайно пишете как пазара бил растял, сделките се били увеличавали в геометрична прогресия, как било нямало вече свободни имоти.... И изведнъж бизнесо бил на умирачка? Е как станА тва????
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв балон?!? ПУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУК!!!!!!!!!!! БААААААААААААААААМ! БУУУУУУУУУУУУУУМ!!!!
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цените в София са нереално високи и изкуствено завишени предвид на калпавата инфраструктура и множество проблеми във всички квартали. нормален квартал за живот няма! чакайте банките да почнат да дигат лихвените проценти и тогава ще стане чудничко!
13
0
 
21
 
! Отговори
Римски балони преди 6 години
Те последните българчета заминаха за чужбина или планират скоро да го направят. И като започнат неграмотните римляни от геттото да бачкат едни високоплатени длъжности, и като започнат банките да им дават едни големи кредити и тогава цените на апартаментите нямало да паднат. Даже ще купуват по 2 бр. - гарсониера(обичат да са си нагъсто) + боксониера(за коня). Гаранция!
12
0
 
35
 
! Отговори
Бууум преди 6 години
Ще бъде зрелищен взрив.Красивото при пазарнатаката икономикаЕ мащаба и красотата на изкривяванията на пазараСред което зрелищно гърмиЕЦБ ....Ще трябва да вдигне лихвитеИначе парите ще бягат в САЩ (където вече от лихва започва да се печели)И тогава парите ще "поскъпнат" А имотите "поевтинеят"Всичко е скачени съдове
11
3
 
17
 
! Отговори
понти преди 6 години
живея в панелка 90-тина кв/м. мисля да я продам и да се мръдна на наем докато се спука балона и след това да мръдна на нещо ново. какво мислите?
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4-ти, къде е па това епк детонсе продава с общи части???? Общи части са реквизит на новото строителство, голям скрап между другото, а в старото в офертите няма такава дивотия.
9
0
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
"Инвестиция"... Не разбрахте ли, че всичко в тази дума е ЛЪЖА?!
8
0
 
17
 
! Отговори
Виготура преди 6 години
Докато има кой да плаща, балон няма
7
3
 
27
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Време е този бизнес да отиде в небитието.
6
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха Както казва един брокер(от фондовия пазар) "Срещу ръжЕн не се рита" , същото е и при недвижимите имоти, 1998 продадох 96кв.м за 12 000$ , - което ще рече 125$/кв , сега колко е квадратния метър на панелка във Варна ? Приятно чакане , само да не се окаже че балонът е топка и няма как да се спука.
5
7
 
11
 
! Отговори
ДО 4 преди 6 години
Смятай каква "инвестиция" ще направиш... М/у другото, един адвокат получи вместо хонорар апартамент в Лозенец. Обяви го за 250000 (двеста и петдесет хиляди ЕВРО!) и след седмица се продаде... пълна ненормалщина.
4
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като човек търсещ жилище само ще кажа: "всички са откачилииии".ЕПК с цена 1400 евро кв/м и общи части 21%, т'ва ли е нормалното. На всяка обява на която се обадя първото нещо което ме питат е: "С цел инвестиция ли го купувате?"
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроси, въпроси,въпроси???А отговори нямаТака гръмна 1989 и социализма и ни изненада..
2
2
 
57
 
! Отговори
понти преди 6 години
Как няма да има "балон", като едно аналогично по квадратура жилище в Испания (пр Валенсия) е с ок 20% по-евтино от същото в СФ?! Билета София-Валенсия е по-евтин от Сф-Вн със самолет. Е, за какво говорим? Наема на апартамента във Валенсия е 2 пъти по голям от наема на апартамента в София. Всичко е бутафория и пералня! Брокерите отричат, защото те са закачени на схемата. :)
1
0
 
54
 
! Отговори
Брокер от БАН преди 6 години
Балон няма. Има мехур.

Спонсорирани публикации