Пред крах ли е имотния бизнес в България?

Срив няма да има. Няма и балон, категорични са брокери
22 мар 2018 21:55, Красимир Ангелов
45

Третото издание на "Годишни награди на Imoti.net" отличи дванадесет компании и брокери със статуетки за добри практики в сектора на недвижимите имоти. Как изглежда пазарът към днешна дата? Кое го отличава и какви са тенденциите у нас? Отговорите в предаването „Директно“ от големите победители Страхил Иванов от агенция "Явлена" и Никола Стоянов от "Супер имоти".

Има ли надценяване на недвижимите имоти у нас и ще се спука ли големият балон с цените? Пред крах ли е имотният бизнес?

"За да се каже, че има балон, трябва много добре да се разгледа конкретиката на пазара. София е различна от България. Балон в България няма. Ако говорим за столицата, има сериозен ръст на интереса и покачване на цените, но балонизиране – не", коментира в студиото екпертът Страхил Иванов.

Според брокерите пазарът в големите градове у нас е напълно реален. "Това е преувеличено. Срив няма да има", увериха брокерите.

Към какви имоти обаче се насочват потребителите? Какво търси масовият купувач? "Обикновено търсят най-доброто на най-ниската цена. Това не се случва и двете неща се разминават", сподели Никола Стоянов.

И още: кои фактори определят цените на имотите и колко важно за бизнеса е търсенето и предлагането? Какво е състоянието и какви са перспективите пред имотния пазар в България? Отговорите в "Директно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надеждата е да се появи нова пирамида като КТБ, която да дава лихви и да инвестира в клошари.
38
1
 
1
 
! Отговори
Souvenir преди 6 години
Taka prikazvashe i parva chastna bamka... a sega ni prikazva ot Bruxelle...
37
0
 
9
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Що се правите,че не разбирате?! Всичко е свързано с лихвите на банките!! Доходност от лихви и продажбата на жилища ще изчезне! В момента са ниски лихвите на банките и народа си влага парите в ИМОТИ ! До кога ли обачееее ?!?!?!
36
2
 
15
 
! Отговори
куката преди 6 години
Тези тн "брокери" са същите ненужни *** като тн "топлинни счетоводители"! Първо имаме си достатъчно други *** като нотариусите, които изповядват сделката с всичките произтичащи от това действия! Защо да има топлинни счетоводители като например други "естествени монополисти като ВиК и Електро и газови д-ва са си решили въпроса доста по-рационално! Не казвам, че трябва услугите трябва да са безплатни, просто може да бъде по-евтино!
35
1
 
17
 
! Отговори
марко преди 6 години
В София имотите са по - скъпи от Тенерифе , говорим за тези които не са на първа линия на океана
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трети в света посмъртност,последни по заплата в европа. Не е риба, не е риба, продължавай да вървиш...
33
2
 
18
 
! Отговори
kan4o преди 6 години
Две неща са поскъпнали осезаемо в БЪЛГАРИЯ.ИМОТИТЕ и ТИКВИТЕ,нищо,че и двете са в ИЗОБИЛИЕ.
32
0
 
17
 
! Отговори
sorry преди 6 години
То цялата ни държава е един голям балон,пардон балкон.От Банкя до Хисаря,та през царя до пожарникаря.Рев,голям рев ще има.
31
3
 
4
 
! Отговори
Св преди 6 години
Понти направи. го. Сериозно ти казвам. Дори и сега да не е пика на цените, кога и да продадеш панелка, все ще си на далавера. Но ако имаш възможност, де. Ако си сам нямаш семейство и т.н.
30
2
 
8
 
! Отговори
Bum преди 6 години
В нашия Софийски квартал има 2 огромни блока сега построени и празни и пуснаха обява за продажба на още 3 блока. Добрата новина за всички наематели! Купете апартаменти и мека наемодателите бизнесмени са прецакани!
29
20
 
6
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Целия свят говори за растеж на икономиката , само ние виждаме балон.Сега е момента за правене на бизнес и инвестиции , технологичната революция *** на врата ни и скоро всичко ще се промени за добро.
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тя държавата катастрофира с ограбването й от мутрите, хората се изнесоха, който още не - скоро и той ще се изнесе. гарантирато от тиквите!
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само роми и стари хора ще останат в БГ ,, държавата е банкрутирала ,, мутрите са интелегенцията ..роби няма вече че бягат навън
26
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те последните българчета заминаха за чужбина или планират скоро да го направят. И като започнат неграмотните римляни от геттото да бачкат едни високоплатени длъжности, и като започнат банките да им дават едни големи кредити и тогава цените на апартаментите нямало да паднат. Даже ще купуват по 2 бр. - гарсониера(обичат да са си нагъсто) + боксониера(за коня). Гаранция!
25
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те брокерите остава и ДА СИ ПРИЗНАЯТ !!!! и в САЩ така казваха и в Гърция и Испания
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Остава лятото да ни джендъризират.________________________________Преди това Габриелката ще ни дигитализира.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред крах е държавата, за имотния бизнес не знам. Остава лятото да ни джендъризират.
22
9
 
11
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Кризата с имотите беше 2008 г. Следващата криза ще е в нещо друго. Нали трябва да не се повтаряме все пак. Трябва да има интрига. Така като гледам следващата криза ще е в технологичния сектор.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очаквате ли реална статистика когато ни управляват алчни прости политици!!!
20
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените се качват нормално, в сравнение с други европейски столици и са доста по-приемливи. Лошото е, че стандартът на живот тук е нисък и има доста да се работи по инфраструктурата.

Спонсорирани публикации