Проектозаконът за горивата може да изчисти земеделския бранш

Контролът по транспорта и съхранението на горива е регулиран в множество държави
26 мар 2018 13:52, Екип на Bloomberg
4
Проектозаконът за горивата може да изчисти земеделския бранш
Снимка: Pixabay

Проектозаконът за горивата е възможност да бъде изчистен и земеделският бранш. Това мнение изказа адв. Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в ефира на Bloomberg TV Bulgaria по отношение на протестната готовност на земеделския бранш.

„Сивият сектор в икономиката пречи на всички. Напълно разбирам, че има земеделски производители, които не участват в тези схеми – те вероятно са и по-голямата част – но именно тези, които злоупотребяват, са пречка както за нас, така и за цялата икономика на страната“.

По думите му контролът по транспорта и съхранението на горива е регулиран в множество държави – Гърция, Турция, Полша и Румъния и др.

Бенчев посочи, че в Полша и Румъния режимът е по-лек, защото е регистрационен, за разлика от тези в Турция и Гърция, в които е лицензионен.

„Ние не сме открили топлата вода, просто прилагаме практика, която ще доведе до изчистване на пазара“.

По думите му в Полша в рамките на три месеца оборотът на бензиностанциите е нараснал с над 30%, без това да се дължи на някаква засилена икономическа активност.

„Просто са били спрени едни възможности за извършване на превози между Полша и Германия чрез регистрационния режим, което е довело до сериозно увеличаване на оборотите на бензиностанциите, като това, разбира се, води до увеличение на приходите на държавата, акцизи, ДДС и корпоративен данък“.

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига бе кой ви вярва на вас бе, за Варна магистралата има две бензиностанции горивото е по 1.80 на всички други от 2.10 на горе това не ели мафия, корупция, монопол или си викате пичове не забравяйте че живеете в България сравнена с племената Уганда и разни там други индианци.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лукойл командва ДЪРЖАВАТА, а не държавата картела.СРИНЕЛИ СЕ МАФИЯТА - ДЪРЖАВАТА ПАДА.
1
2
 
14
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Картела на горивата, който според държавата го нямало, командва и какви закони да се приемат...