По празниците с влака: Само с предварителна резервация!

Хората изведнъж решавали да пътуват, изненадвали БДЖ
12
По празниците с влака: Само с предварителна резервация!
Снимка: Булфото, архив

В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват по най-натоварените направления само след предварителна резервация на място, пътниците без резервация ще бъдат връщани. Това обяви по bTV изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров заради претъпканите влакове по празниците.

Според статистиката от 550 влака препълнени са били 17, като само в 10 е имало проблеми и то само в една част от участъците, каза Владимиров.

Още по темата

По думите му БДЖ е било изненадано от наплива на пътници в някои участъци, затова не са предвидили по-големи състави.

"Извинявам се на всички пътници, които са били поставени в такива условия, но по време на празниците пътуват много повече хора, отколкото обикновено, и невинаги можем да се справим с тези ситуации. Затова сега предприемаме няколко краткосрочни мерки и едно дългосрочно решение - закупуването на нови композиции", каза Владимиров.

По думите му генералният проблем е, че в дружеството седем години текат тежки реформи и от него са излезли 640 млн. лв. за погасяване на задължения и други плащания, а не за инвестиции.

"В момента не разполагаме с достатъчно вагони, за да можем да добавим по време на всички празници, добавяме това, което е възможно,но твърде често сме изненадани от това как хората изведнъж решават да пътуват и не можем да предвидим такова нещо. Има много хора, които идват в последния момент на гарите, те не са направили резервации, нямат предварително закупени билети, но желаят да пътуват", обясни Владимиров.
Затова на следващите празници ще бъдат предприети нови мерки – освен резервациите, правостоящите ще бъдат ограничени до 20 души във вагоните с купета и до 10 души в тези без купета.

Продажбата на билети с предварително запазено място за Гергьовден започва на 23 април, заедно с разяснителна кампания, каза той.

Резервацията трябва да се направи предварително на място. Разработва се билетоиздаващата система и в момента се внедрява по доста гари, когато бъде завършена, всичко ще може да се прави онлайн.

За запалилия се влак на гара Коньово Владимиров каза, че "според вътрешната проверка на БДЖ вагонът е изправен, минал е през всички необходими прегледи и ремонт, включително преглед на инсталацията, спазени са всички правила, така че нашите специалисти изключват техническа повреда и смятат, че има външна намеса. Това може да е немарливост или умишлено действие", уточни той.

Без да се ангажира с твърди срокове, Владимиров изчисли, че до края на мандата на това правителство би трябвало да има модерни мотрисни влакове по релсите на България.

По думите му във всички нови влакове ще има видеонаблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Влаковете не са празни, а недостатъчно. А това, че герб искат да съсипят БДЖ. Но днес шефа им каза, че до 3 години ??? (до тогава ако има живи), щели да вкарат някакви мотриси, някакви, така и не се разбра какво. ЧАКАЙТЕ !!!
10
2
 
5
 
! Отговори
ДА преди 6 години
А молба нещо,формулярче!?Може и такса да има,що не!?Ако ми се наложи,недай Боже,спешно да пътувам с влак и нямам друг начин-какво ще стане!?Ид-иоти!!
9
2
 
3
 
! Отговори
a преди 6 години
Началниците на БДЖ са откачал;ки. Влаковете са празни! Тези искат да досъсипят БДЖ.
8
3
 
4
 
! Отговори
Старият машинист преди 6 години
НАВРЕМЕТО влаковете бяха основния начин да се придвижиш между населените места. Автобусите возеха пътници само до най-близката ЖП гара. Автобуси на дълги разстояния нямаше. Влаковете пътуваха претъпкани. Особено по празници и лятото за морето. Бързите влакове бяха по 15 вагона и возехме за морето по 1500 души, много от тях дремеха на пода в коридорите на вагоните. Никой не мъркаше, щото нямаше кой да го чуе.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата седмица казваха, че до Бургас щяло да се стига за 3 часа, днес за 3 часа и 30 минути.Е, въпросът е как прецениха, че им трябват 41 (четирсет и ЕДИН) мотрисни влака, като очевидно не знаят за колко време ще изминават разстоянията, за да си предвидят какво им трябва?
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Логиката на БДЖ е:Като нямате пари да пътувате с БДЖ-пътувайте със собствените си луксозни автомобили. Де гиди жено ....
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БДЖ могат да стигат от София до Бургас за 3ч 30 минути само, ако преименуват Чирпан на Бургас
4
2
 
11
 
! Отговори
Потъващото БДЖ преди 6 години
В Германия може да резервираш билет 180 дни преди тръгване на влака. Докато при БДЖ, предварителната продажба е 5 дни преди пътуване и по изключение 20 дни преди празници за някои влакове. Голяма реформа е направил тоя Владко ... Изплатил 640 милиона, преобладаваща част от които за движещите се сега влакове, и това колко гадно било ... а същевременно се готви да прави поръчки за ремонти на вагони и ремонти на локомотиви, които планира да смени с мотриси за които БДЖ да плати 900 милиона.
3
2
 
19
 
! Отговори
Георги преди 6 години
само нас ни изненадва че хората пътуват по празниците или вали сняг през зимата
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой пътува с влак?
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя австрийски Таурус, по коя линия се движи? Полски тръмбеш- Комунари ли?

Спонсорирани публикации