Нужни са ясни правила за строителството в София

Позицията на бизнеса в казуса със задържаната кметица в Младост
24 апр 2018 22:35, Екип на Bloomberg
20
Нужни са ясни правила за строителството в София
Снимка: Pixabay

Проблемите на територия "Младост" са проблеми на целия град, но в този район са най-изкристализирали заради ситуацията и управлението на района и непрекъснато се дискутират в асоциацията ни. Това каза Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Гостът коментира позицията на бизнеса в казуса със задържаната кметица в Младост.

"Инженер Ваклин е наш член от самото учредяване на асоциацията. Тя е една фирма на 20 години, утвърдена в жилищното строителство в София, но конкретните действия са негово лично решение, като физическо лице и собственик на фирма". Така Шопов коментира факта, че сигналът, предизвикал задържането на кмета на община Младост, е подаден от Александър Ваклин, изп. директор на компанията "Ваклин Груп", член на асоциацията.

"Тези действия не са обсъждани и не е взимано решение. Преди осем месеца подадохме сигнал до Прокуратурата за забавени решения в Район Младост. Имаше реакция от страна на Прокуратурата и конкретни действия. Преписките са придвижени, но докъде са стигнали - не мога да кажа".

Причината, но не и същността за създаването на асоциацията, бе създалото се напрежение в район Младост преди около две години, обясни гостът.

"Една от нашите цели е облекчаване на административната тежест и създаване на ясни и прости правила, по които може да се работи. Но наш принцип е конкретни казуси на конкретни обекти и компании да не се коментират, защото така ние ще се превърнем в една задруга и завера, а не в асоциация. Идеята на асоциацията е нещата да се гледат по-глобално и на база закони и наредби да се стремим към изчистване и оправяне на системата".

Има ли други компании, членове на асоциацията, които са ощетени от действията на община Младост?

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Правилата са ясни от 28 години - рушвет на правилния човек и строиш в противоречие с всякакви норми. Младост в София беше идеално проектиран и построен, но ... дойдоха хората с парите и рушветите и го презастроиха и продължават да нахалстват още да строят. Не да се строи - трябва да се събаря огромна част от построеното след 1989-та година.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София е грозна. Съжалявам, столица или не, София е грозна, защото ако не са панелки, които изглеждат изгнили, ще са накриво построени блокчета, рушящи се къщи или разни магазинчета, който са наели надрусан тийнейджър, да им направи екстериора.Правилата, да почнат да мислят и над това.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но ясни и точни правилла, както и прозрачност, означават по-малко възможност за корупция. Не вярвам, администрацията да иска това.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то правилата и сега са от ясни по ясни. На всички ни са ясни.
13
0
 
1
 
! Отговори
Фандък Общ Бойкот преди 5 години
Няма За кога...
12
0
 
0
 
! Отговори
Фандък Общ Бойкот преди 5 години
Няма да кога....
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как правилата да са ясни. Единственото което крепи бойкоикономиката са строителство и еврофондове, т.е бетон и гепене. Като спре леенето на бетон какво ще се изпира гепеното?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тротоара на кръстовището на Гурко и Раковска по новите правила ли е зает от масите на заведението. Пресичаш светофара и влизаш между масите, като има и хора трудно се преминава има няма 50см разстояние ако няма и правостоящи. Кой ли кмет им е разрешил?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ХА ДЕ!!! ЩО НЕ ГИ ВЪВЕДЕТЕ - ПРАВОИМАЩИТЕ??? ДЕТО ВИ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не е само в София. Аз съм от Пазарджик и в момента се строят десетки сгради със стотици нови жилища. При положение, че населението ударно намалява и има много необитаеми апартаменти.Вихри се поредната спекула и накрая някой пак ще реве.
7
0
 
2
 
! Отговори
правилата са ясни преди 5 години
Рушвети се дават само на правилните кметове, министри и т.н. Ако ги дадеш на Дандъкова нямаш проблем със строителството и не ти светят ръцете на някое кръстовище в София
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че ясни правила са нужни само за строителството и то само в София! Смешна и жалка държава!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук явно не са засегнати само ваклиновите интереси. Явно цялата строителна мафия е застанала зад гърба му. Защото не им стига това,което направиха по време на управление на бившия кмет а искат да доунищожат младост завинаги и да я превърнат в една бетонова гора.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пречиш на строителната мафия и ти намират цаката.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елате на ул. Казбек, за да видите как собствениците на заведението BESO усвоиха цяла улица! Изведнъж вече не било улица, най-било техен имот, който им били върнали! Но никой не смее гък да каже, понеже са близки на шефчетата!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилата ще се въведат когато се изперат парите от КТБ.
1
0
 
13
 
! Отговори
Честен бизнесмен преди 5 години
Тъй де , да знае човек на кого да даде и колко, защото сега се случва да бутнеш на един , после пак за същото и друг ти иска , а като не стане работата никой нищо не връща, даева алчната му пасмина- няма наядане

Спонсорирани публикации