В Клуб Investor.bg - фактори за изграждането на устойчив паричен съюз в ЕС

Специален гост на събитието - подуправителят на БНБ Калин Христов
Обновена: 3 май 2018 12:02 | 3 май 2018 12:02, Анисия Иванова
1
В Клуб Investor.bg - фактори за изграждането на устойчив паричен съюз в ЕС
Снимка: Клуб Investor.bg

Кои са факторите, необходими за изграждане на устойчив паричен съюз в ЕС,  защо се стигна до кризата в еврозоната след 2010 година и кои са оптималните за България траектория и момент за присъединяване към евровалутата  – това са само част от въпросите, които експерти от финансовата и банковата сфера ще дискутират на "Клуб Investor.bg – Банки и финанси 2018“.

Събитието ще се проведе на 9 май от 14 часа в Capital Fort, бул. "Цариградско шосе" 90, София, съобщиха организаторите.

Специален гост на новото издание на Клуб Investor.bg ще бъде Калин Христов – подуправител на Българската народна банка и ръководител на управление "Емисионно".

Първият панел на форума ще обърне внимание на институционалните промени в еврозоната след 2010 г.  и налага ли се предефиниране на критериите за присъединяване. Тези теми ще дискутират Дончо Донев, началник управление „Капиталови пазари“ в Пощенска банка, финансовият консултант Христос Кацанис, Димитър Чобанов, преподавател катедра "Финанси" в УНСС и Кристофор Павлов, главен икономист в "Уникредит Булбанк". Модератор на панела ще бъде Свилен Колев – финансов анализатор в Асоциация на българските банки.

Втората част на Клуб Investor.bg – "Банки и финанси" е посветен на последните тенденции и регулации в банковия сектор и дигитализацията във финансовата индустрия. В дискусиите за директивата на Европейски банков съюз PSD 2 за регулиране на платежните услуги и достъпа до банковите сметки, предизвикателства пред FinTech индустрията и въвеждането изкуствен интелект в банковия и застрахователен сектор експертно мнение ще споделят Калин Радев, изпълнителен директор на Software Group, Даниел Дьодерлайн, изпълнителен директор и основател на AUKA, Цветомир Досков, изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг, както и макроикономистът Борис Петров. Дискусиите ще бъдат модерирани от Георги Български - Strategy Project Manager на Fintech Startup.

За подробности и регистрация - http://club.investor.bg/.

Генерален партньор на събитието е Пощенска банка. Дискусията ще се проведе с подкрепата на Software Group, Сирма Груп, Opel, Филип Морис България ЕООД и Freywillе. Медиен партньор на събитието е HiComm, а институционален Индустриален Холдинг България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации