Собственици продават земи, за да посрещнат неотложни разходи

Лидерът в управлението на поземлени активи "Агрион" предлага безплатна оценка на имотите
Обновена: 8 май 2018 11:38 | 8 май 2018 11:37,
Собственици продават земи, за да посрещнат неотложни разходи

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е необходимостта от свежи пари за посрещане на непредвидени плащания. Това става ясно от проучване на нагласите на притежателите на поземлени имоти, направено от "Агрион". Собствениците и наследниците се решават на сделка също така, ако им предстои придобиване на друг имот, за организиране на абитуриентски бал или сватба, за издръжка на студент или предстоящо заминаване в чужбина.

Според участниците в допитването водещи фактори при избора на купувач са сигурността на сделката и бързото ѝ реализиране. Потенциалните продавачи предпочитат документацията по прехвърлянето на имота да бъде подготвена от отсрещната страна. Обикновено те изразяват готовност да сключат сделка с роднини и познати или със специализирана компания, която е доказала във времето, че е добър стопанин и партньор. Анализът на компанията за управление на земеделски активи показва още, че освен за консултации и проучването на възможности за финансиране, все повече хора са посетили някой от регионалните офиси на "Агрион" в опит да сключат сделка.

Дружеството е най-разпознаваемият за частните собственици бранд и най-популярно сред потенциалните продавачи. Според наблюдателите на пазара едно от най-големите предимства на дружеството е безплатна оценка на земеделските земи, която правят. Собствениците на имоти могат да поискат оферта или да заявят безплатна оценка на земите си във всеки един от регионалните офиси на земеделското дружество. От там отчетоха засилен интерес към новата услуга.

"С извършването на безплатни оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си", казаха от ръководството на "Агрион". Това спестява време и разходи на притежателите и ще им помогне да вземат информирано решение.

Притежатели на земеделски имоти в България са предимно хора от по-възрастното поколение, над 55 години, със средни за страната доходи. Те живеят предимно в столицата или другите големи градове. Терените им обаче са в отдалечени райони, често над 100 км разстояние от местоживеенето им. Голяма част от притежателите на земеделска земя имат други професии и нямат интерес и желание да се занимават със земеделие.

"Основната ни цел е съдействаме за развитието на модерно и ефективно българско земеделие, в което дори и собствениците на малки парцели имат възможност да осребрят активите си на добра цена", казаха от "Агрион". Техните експерти, които са с дългогодишен опит, са готови да съдействат с юридическа и търговска помощ и да подготвят цялата необходима документация за продажба. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации