Раздадоха наградите за най-добри български вина в конкурса London experts in wine awards

Серията Kabile на "Вила Ямбол", кръстена на античен тракийски град, спечели две отличия
Обновена: 16 май 2018 19:33 | 16 май 2018 19:30,
Раздадоха наградите за най-добри български вина в конкурса London experts in wine awards

Общо 46 български вина участваха във второто издание на конкурса London Experts in Wine Awards. Състезанието се проведе в Лондон под патронажа на Княз Кирил Сакскобургготски и има за цел да популяризира родните вина на Острова. Оценяващата комисия на конкурса се състои от висшия ешелон в сферата на вината – и тримата членове са Master of Wine, най-високата титла във винознанието. Класирането е по система от 100 точки.

Като цяло оценката на експертите за българското вино е много добра. Определено се отчита интерес към местни сортове, блендове и вина, направени в по-съвременен стил – а именно с повече плодовост, коментираха още организаторите на London Experts in Wine Awards. Това се търси и на световния пазар – вина с повече изява на сортовия характер и плодовост, за сметка на тези с дълго отлежаване в дъбови бъчви.

Раздадоха наградите за най-добри български вина в конкурса London experts in wine awards

"Вила Ямбол" спечели два медала от конкурса със серия, кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира до днешен Ямбол. Единият е сребърен за виното им Kabile от сорта Сира, а другият бронзов за Kabile Мавруд и Каберне Совиньон. Купажът Kabile Мавруд и Каберне миналата година грабна златно отличие в конкурса London Experts in Wine Awards. Интересен факт е, че избата постигна 100% успеваемост от участието си в конкурса. Миналата година с едно изпратено вино спечели медал, а тази с две проби – две отличия.

Тази година най-старата изба в Южна България донесе най-много медали за страната ни - 5 отличия, в това число единственото злато, на конкурса Vinalies Internationales в Париж. Големият приз отиде при тероарното вино от микрорайона Болярово от сорта Каберне Совиньон 2015 г., който предстои "Вила Ямбол" да пусне на пазара у нас. Сребърни медали от Париж получиха Kabile Резерва Каберне Совиньон 2014, Kabile розе от Сира 2017, Kabile Мерло и Каберне Совиньон и ракия от сорта Мускат без отлежаване в бъчви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от

Спонсорирани публикации