Предложенията за нови лотарийни правила – да се прецизират!

Рисковете да бъдат сведени до минимум, смята Ангел Ирибозов
Обновена: 18 май 2018 16:40 | 18 май 2018 16:37, Екип на Bloomberg
0
Предложенията за нови лотарийни правила – да се прецизират!
Снимка: Pixabay

Нужно е прецизиране на проектонормата за рекламата и продажбата на лотарийните билети и хазартни игри. Такова мнение изрази Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската търговска асоциация на операторите и производителите от игралната индустрия (БТАПОИИ) в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

“Лотарийният сектор по принцип се възприема традиционно от българите като един вид хазарт, който обаче е мек хазарт. По-скоро дори не се възприема като хазарт. Проучване на фондация „Отговорна игра“ преди време показа точно това“.

По думите му разпространението на лотарийни билети все пак е прието като практика в целия ЕС.

„Нужно е малко прецизиране на предложените норми, особено когато става въпрос за изплащане на печалби от хазартни игри – би ли могло да стане в банков клон, би ли следвало банковите клонове да бъдат лицензирани от комисия по хазарт. Това нещо е действително необходимо”.

Според него ако съществуват някакви рискове, те трябва да бъдат сведени до определен минимум или до поносим минимум.

„Рискове около нас винаги съществуват. Но една непрецизна норма от друга страна също крие рискове за генезиса и благоприятното развитие на определени корупционни практики, за което България доста често е критикувана. От тази гледна точка според мен може би е добре да се направи една по-широка оценка на въздействието и да бъдат поканени всички заинтересовани страни в подобен проект“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари