Заради двойния стандарт: Месните продукти може да поскъпнат!

Българските месопреработватели ще бъдат ощетени, смята Атанас Урджанов
30 май 2018 22:10, Екип на Bloomberg
13
Заради двойния стандарт: Месните продукти може да поскъпнат!
Снимка: Pixabay

Сегашните стандарти за основните храни са доброволни, но ако се разработи проектонаредбата на Министерството на земеделието и храните срещу двойния стандарт, тя ще бъде задължителна за прилагане. Но за съжаление ще бъде задължителна само за българските месопреработватели. Това коментира Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Това ще ни постави в неравностойно положение в сравнение с месопреработватели от другите държави. Ако имаме наредба с фиксирани проценти, а някои държави нямат, съществува вероятност да навлязат евтини продукти и нашият сектор да пострада“.

По думите му има и вероятност да поскъпнат някои месни продукти вследствие на новите правила.

 Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Н преди 7 месеца
Елементарно е ? Нека повишат заплатите, да се намалят кражбите, и държавния рекет и всичко ще е точно?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Целта е да поскъпнат продуктите ,не че някой ще ги произвежда с 50% повече месо --това няма да стане защото в Държавата на селския тарикат контролът е само за т.нар изпълнители не и за производителите или началниците
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Да ако..

"В неравностойно положение ще са и са"

И аз така мислех. В България са по-високи лихвите, субсидията за фермери е по-ниска от датската... После се сетих, че в Сърбия нямат субсидия от ЕС да им пречи и трябва реално да си ги изработят парите. Нямам нищо против Дания да финансира датските производители, че да могат да продават на по-ниски цени в България. Или с други думи Дания да ни плаща за яденето. Държавата трябва а се грижи и за потребителите :)
9
0
 
1
 
! Отговори
Да ако.. преди 7 месеца
В неравностойно положение ще са и са, още от размера на дотиране, защото в България се дават смешни суми за глава добитък. И естествено няма читаво животновъдство, свестно родно месо и нормално колбаси производство. Всеки колбасар знае как да направи хубав продукт, но не е сигурен продавама ли ще е цената му и залага на познатите евтини боклуци, сътворени основно от вносно, отпадъчно месо, прад, субпродукти и химикали.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кои месни да поскъпнат, тези които нямат месо в тях ли?
7
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 7 месеца
Обичам месо и цял живот съм го ял ! Но днешното месо е гадно ! И вече не ям нито месо ,нито колбаси ! Все ми е едно дали струва 1€ или 100 €...
6
1
 
8
 
! Отговори
Тревопасно не опасно преди 7 месеца
С кахво се храним, никой незнае!?
Дори и производителят?
Никола, дробът е скъп субпродукт.
Яжтте рукола- листа на глухарче, ;)
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Леле толкова глупости на едно място не бях чел
1) Стандартът е за всички - няма как чуждестранна фирма да влезе на Българския пазар, ако не го ползва. За справка българските мебелни фирми не могат да отговорят на скандинавските стандарти и не продават там. Там продава само ИКЕА.
2) Ако не можете да произвеждате - или се научете или фалирайте. Едно, че давате ниски заплати и второ, че продавате по-скъпо от чужденците.
3) Стандартите за храните не са доброволни! Просто вашето не е храна, а химия.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да компенсират с досегашните печалби, които са натрупали от предлагане на долнокачествени продукти!
3
1
 
31
 
! Отговори
USA преди 7 месеца
Ще влезнат ако ги пуснем. Контрол на вноса. Нашите много ги е страх, че загубят огромните си печалби. На запад са доволни и на 10% печалба. Тук ако не спечелят тройно не могат да работят.
2
0
 
26
 
! Отговори
Никола преди 7 месеца
"Това ще ни постави в неравностойно положение в сравнение с месопреработватели от другите държави. Добре бе чико прави салами от дроб и свинска кожа и двадесет годишно месо, но продавай и в Европа , или нашите загубеняци да плюскат боклуците ви за да можете да съществувате, ами отглеждайте животни не правете само луканка и салами от вносно месо, или чакаш държавата да те защити с твоите говна.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тия,ше ме накарат па да си раним прасе в кочината!Обаче на тях им пожелавам да фалират до един...