Заради двойния стандарт: Месните продукти може да поскъпнат!

Българските месопреработватели ще бъдат ощетени, смята Атанас Урджанов
30 май 2018 22:10, Екип на Bloomberg
13
Заради двойния стандарт: Месните продукти може да поскъпнат!
Снимка: Pixabay

Сегашните стандарти за основните храни са доброволни, но ако се разработи проектонаредбата на Министерството на земеделието и храните срещу двойния стандарт, тя ще бъде задължителна за прилагане. Но за съжаление ще бъде задължителна само за българските месопреработватели. Това коментира Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Това ще ни постави в неравностойно положение в сравнение с месопреработватели от другите държави. Ако имаме наредба с фиксирани проценти, а някои държави нямат, съществува вероятност да навлязат евтини продукти и нашият сектор да пострада“.

По думите му има и вероятност да поскъпнат някои месни продукти вследствие на новите правила.

 Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Н преди 5 години
Елементарно е ? Нека повишат заплатите, да се намалят кражбите, и държавния рекет и всичко ще е точно?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е да поскъпнат продуктите ,не че някой ще ги произвежда с 50% повече месо --това няма да стане защото в Държавата на селския тарикат контролът е само за т.нар изпълнители не и за производителите или началниците
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да ако.."В неравностойно положение ще са и са"И аз така мислех. В България са по-високи лихвите, субсидията за фермери е по-ниска от датската... После се сетих, че в Сърбия нямат субсидия от ЕС да им пречи и трябва реално да си ги изработят парите. Нямам нищо против Дания да финансира датските производители, че да могат да продават на по-ниски цени в България. Или с други думи Дания да ни плаща за яденето. Държавата трябва а се грижи и за потребителите :)
7
0
 
3
 
! Отговори
Да ако.. преди 5 години
В неравностойно положение ще са и са, още от размера на дотиране, защото в България се дават смешни суми за глава ***. И естествено няма читаво животновъдство, свестно родно месо и нормално колбаси производство. Всеки колбасар знае как да направи хубав продукт, но не е сигурен продавама ли ще е цената му и залага на познатите евтини ***, сътворени основно от вносно, отпадъчно месо, прад, субпродукти и химикали.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои месни да поскъпнат, тези които нямат месо в тях ли?
5
0
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Обичам месо и цял живот съм го ял ! Но днешното месо е гадно ! И вече не ям нито месо ,нито колбаси ! Все ми е едно дали струва 1? или 100 ?...
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле толкова глупости на едно място не бях чел1) Стандартът е за всички - няма как чуждестранна фирма да влезе на Българския пазар, ако не го ползва. За справка българските мебелни фирми не могат да отговорят на скандинавските стандарти и не продават там. Там продава само ИКЕА.2) Ако не можете да произвеждате - или се научете или фалирайте. Едно, че давате ниски заплати и второ, че продавате по-скъпо от чужденците. 3) Стандартите за храните не са доброволни! Просто вашето не е храна, а химия.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да компенсират с досегашните печалби, които са натрупали от предлагане на долнокачествени продукти!
2
0
 
28
 
! Отговори
Никола преди 5 години
"Това ще ни постави в неравностойно положение в сравнение с месопреработватели от другите държави. Добре бе чико прави салами от дроб и свинска кожа и двадесет годишно месо, но продавай и в Европа , или нашите загубеняци да плюскат *** ви за да можете да съществувате, ами отглеждайте животни не правете само луканка и салами от вносно месо, или чакаш държавата да те защити с твоите ***.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия,ше ме накарат па да си раним прасе в ***!Обаче на тях им пожелавам да фалират до един...

Спонсорирани публикации