Автобусен протест: Ние се борим с цяла Европа!

Протестиращите се заканват и за по-мащабни протести
25 юни 2018 09:45,
8

Автобусните превозвачи излизат на протест. Недоволството им е породено от отказа на управляващите да оттеглят законопроекта за Българската автомобилна камара. Протестът ще тръгне в 10 ч. днес от площад "Св. Александър Невски" в столицата.

Още по темата

"Законопроектът за българската автомобилна камара се изготвя на тъмно. Той не е съобразен с 90% от автобусните превозвачи. Частните фирми искат да контролират бранша. Ще стана така, че конкурентна фирма ще трябва да дава лиценз за работа на друга конкурентна фирма", подчерта Марио Богданов, представител на автобусните превозвачи.

Протестиращите се заканиха за по-мащабни протести, ако този законопроект не бъде оттеглен. Дори заплашиха с показно изгаряне на автобуси на площада, предаде Михаела Карабельова.

"Целта е да се обединим и да кажем, че държавата не ни помага. Ние се борим с цяла Европа. Ние няма да допуснем да се случи приватизация. Лицензите трябва да ги издава Министерството на транспорта. Трябва да има един национален компетентен орган, съставен от специалисти. Не трябва да бъде задължително членуването в Българската автомобилна камара", поясни Димитър Рашков, член на УС на Съюза за международните превозвачи.

В "България сутрин" той отбеляза, че Европа иска да извие ръцете на транспортния бранш у нас.

"Готови сме на всякакъв диалог. 5-6 фирми са излезнали да протестират. Това дори не е представителна извадка. Повечето фирми подкрепят закона", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират мафиот четата Н Боко Тиквата. Защото от Европа ги натиснаха и им секна далаверата.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Благоевград е от ГЕБ и се възмущава , че граждани искат да протестират заради разкопките Скаптопара и автомагистралата , понеже протеста щял да опорочи фестивала Франкофолии провеждащ се в града .Дойде втеме и протестите да са забранени.Като при бай Тошо.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега такса спокойствие ще се плаща директно на правилните хора, за да може парите да стигат бързо и безпроблемно до хрупащия филии с мас. Дай, май, вън от играта.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не протестират "превозвачите", а протестират гешефтарски фирмички с разбити автобуси и нископлатени шофьори.
3
2
 
13
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Мутрата Борисов работи против националните интереси на България.Оставка!!!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно 6 автобуса на Плиска....така се бори Европа.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автобусните превозвачи са нелоялна конкуренция на БДЖ. Железниците принципно са стратегически отрасъл. Саботажът на превозите с железници е саботаж на държавата.