Нови информационни системи за морския ни трафик

Технологиите осигуряват по-сигурен и организиран морски транспорт
27 юни 2018 15:37, Анисия Иванова
0

Нови информационни системи обслужват морския трафик. Новите технологии осигуряват по-сигурен и организиран морски транспорт.

Необходимостта от информационни технологии в сферата на корабоплаването е неоспорима. Благодарение на иновациите се осигурява безопасността и сигурността на корабния трафик и се повишава ефективността на пристанищата.

От първи юли 2015 г. на територията на Брегови център за управление на корабния трафик във Варна функционира изцяло  дигитализирана система за електронен обмен на информацията в българските пристанища, работеща денонощно - 7 дни в седмицата.

Внедряването на интегрираната информационна система за обслужване на корабоплаването съдържа модул за управление на маневрите в пристанищата, който улеснява всички участници в процеса на организицията на пристанищните движения и навигацията, съобщава Bulgaria ON AIR.

Системата дава възможност за обработване на голямо количество информация, която постъпва от много различни източници и е представена пред операторите, които наблюдават трафика и взимат решенията за навигационната безопасност в подходящ вид, така че да се улесни изработването на самото оперативно решение.

От друга страна, множеството информационни  Системи, които бяха внедрени в последните години в работата на нашите служби, дават допълнителна информация на операторите за предназначението на кораба, за целта на неговото посещение и друга важна информация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации